Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Финансова подкрепа за предприятия в борбата с последствията от пандемията

Средно големи предприятия могат да кандидатстват с проектни предложения по процедура „Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Целта е да бъдат осигурени средства за средните предприятия, за справяне с последствията от пандемията COVID-19.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 200 000 000 лв., от които 170 000 000 лв. от Европейския фонд за регионално развитие и 30 000 000 лв. национално съфинансиране. Всеки отделен проект маже да бъде на стойност от 30 000 лв. до 150 000 лв., които са 100% БФП “, съобщи за Радио Благоевград Елена Михова, експерт в Областния информационен център.

Кандидати за финансиране на проекти могат да бъдат юридически лица или еднолични търговци, регистрирани съгласно Търговския закон или Закона за кооперациите, които имат минимум две приключени финансови години (2018 г. и 2019 г.) преди датата на обявяване на процедурата, в рамките на които да са извършвали стопанска дейност. Освен това, трябва да отговарят на изискванията за средно предприятие, съгласно Закона за малките и средни предприятия и да са реализирали оборот за 2019 г. минимум 1 млн. лв.

Одобрените кандидати по процедурата ще могат да ползват отпуснатата безвъзмездна финансова помощ за покриване на разходи за закупуване на суровини, материали и консумативи, разходи за външни услуги (вкл. режийни разходи), разходи за персонал (вкл. разходи за брутна работна заплата и разходи за осигурителни и здравни вноски за сметка на работодателя) по трудови договори, които са сключени преди 01.07.2020 г.

Подаването на проектното предложение се извършва изцяло по електронен път чрез попълване на опростен уеб базиран формуляр за кандидатстване чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България. Процедурата е с краен срок за подаване на проектни предложения 16:30 часа на 24 август 2020 г.


Вижте още

Пореден ден на протест в Благоевград

Пореден ден на протест в Благоевград.  " Тук сме, за да постигнем някаква промяна, не за да подкрепяме когото и да било.  Ние протестираме не за някого, а за нас самите. Продължаваме, защото сме решителни ", заявиха недоволните благоевградчани. И тази вечер протестът бе малоброен. Няколко души се събраха традиционно пред сградата на..

публикувано на 11.08.20 в 20:40

Водохващането на село Рибново ще бъде държавен горски фонд

Със съдействието на ЮЗДП се очаква водохващането на село Рибново, което попада на територията на Държавно горско стопанство-Места, да бъде обявено като гора във фаза на старост. По този начин този терен ще стане част от държавния горски фонд, който е със специален статут и там ще бъдат наложени специални, строги ограничения във връзка с тяхното..

публикувано на 11.08.20 в 18:57

Сравнително малък брой ловци при откриването на ловния сезон за пернат дивеч

След откриването на ловния сезон за пернат дивеч 2020 – 2021 година горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Кюстендил, съвместно със служители на МВР са извършили проверки на на 12 ловни дружинки на територията на дирекцията.  Проверени са 135 ловци за притежаване на  редовен ловен билет, както и разрешително за отстрел за съответната..

публикувано на 11.08.20 в 17:26

Два нови случая на коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област

Два нови случая на коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област за изминалите 24 часа. И двата случая са от община Кюстендл, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.  В болницата в Кюстендил от коронавирусна инфекция се лекуват трима пациенти. Състоянието на един от тях остава тежко, казаха от болницата. Осем са пациентите,..

публикувано на 11.08.20 в 17:18

Информационна кампания по повод Международния ден на младежта ще с състои в Кюстендил

Дирекцията "Бюро по труда" в Кюстендил организира информационно събитие на открито по проект "Готови за работа". Събитието ще се състои утре от 11. 00 часа до 15.00 часа, в градинката пред читалище "Братство" в Кюстендил.  Основната цел на проекта е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование..

публикувано на 11.08.20 в 17:16

Горските инспектори от Кюстендил са констатирали 150 нарушения от началото на годината

От началото на годината на територията на Регионалната дирекция по горите /РДГ/ в Кюстендил са констатирани 150 нарушения при извършени близо 7 000 проверки. Проверени са били обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, физически и юридически лица, съобщиха от РДГ. Влезлите в сила..

публикувано на 11.08.20 в 17:15

Сходния потенциал на планинските общини в България и Австрия разискваха на среща днес в Банско

Кметът на община Банско Иван Кадев и заместник-кметът Сашка Въчкова проведоха работна среща с търговския съветник на австрийското посолство г-жа Улрике Щраке. В разговора бяха набелязани възможностите за сътрудничество между Банско и австрийски туристически центрове с подобен профил.  Търговският аташе акцентира върху сходния потенциал на..

публикувано на 11.08.20 в 16:50