Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Битото 3-годишно момиченце от Перник ще бъде настанено временно в приемно семейство

Снимка: pixabay

3-годишното момиченце от Перник, което снощи бе отнето от майка му заради упражнено насилие, ще бъде настанено временно в приемно семейство, съобщи началникът на отдел „Закрила на детето” в Перник Румяна Герова. 

Социалните работници започват проучване на роднините и близките на момиченцето, като при желание от тяхна страна и ако се прецени, че те могат да се грижат за детето, то ще бъде настанено при тях. Предстои социалните работници да се срещнат и с бащата на битото момиченце.

Майката живее с детето си в Перник от около година и половина. В продължение на шест месеца миналата година семейството е наблюдавано от социалните работници след излизането му от услугата „Звено, майка и бебе”. Услугата е ползвана, тъй като майката е останала без жилище и без подкрепа от близките. Началникът на отдел Закрила на детето Румяна Герова в Перник заяви, че в момента детето се чувства добре.

Детето е с полицейска закрила до 48 часа. Настанено е в център от семеен тип при много добри условия и при добре обгрижващ персонал. Чувства се добре, спокойно е, храни се. Здравословно също е добре, снощи му е направен преглед при педиатър. Работи се за настаняване на детето в приемно семейство, започва проучване и на близките и роднините, за да може ако се прецени и ако те желаят то да бъде настанено при тях, обясни Румяна Герова.

До снощи в социалната служба в Перник не са постъпвали сигнали срещу майката. Пред социалните работници тя е заявила, че съжалява за стореното.

Самата майка си дава сметка за извършеното от нея, както за упражненото насилие върху детето, така и за разпространяването на този видеоклип. Съжалява за това, което е направила, но според нея, това е било начин да привлече вниманието на бащата на детето, с когото са в някакъв конфликт, каза Герова.

Вижте още

Приключва мащабният ремонт на уличната мрежа в Община Белица

До около седмица ще приключи реконструкцията на уличната мрежа в Община Белица. Това каза за Радио Благоевград кметът Радослав Ревански. Той уточни, че мащабният ремонт обхваща над 40 улици в цялата община. В момента се извършват финалните дейности в селата Долно Краище, Краище и в Белица. Радослав Ревански съобщи, че до около една - две..

публикувано на 03.12.20 в 18:08

„Пирин“ ще гони победа в Радомир

Мениджърът на  ФК „Пирин“  (Благоевград)  Уорън Фийни сподели очакванията си за последния двубой от есенния дял на шампионата, който е утре, 4 декември, от 14 часа на стадион „Христо Радованов“ в Радомир срещу „Струмска слава“ . „Ще бъде труден мач. Те имат добри резултати у дома. Не искам да проявявам неуважение към съперника, но в случая е..

публикувано на 03.12.20 в 16:36

Община Банско спечели награда за „Международно сътрудничество”

Община Банско спечели награда за „Международно сътрудничество” в престижен международен конкурс. Призът бе обявен на проведена онлайн тържествена церемония в Истанбул на 2 декември вечерта. Наградите на градове и общини в дванадесет категории бяха раздадени за 11-ти пореден път от авторитетното турско списание Özelkalem, специализирано в областта на..

публикувано на 03.12.20 в 15:53

Медицински сестри в помощ на болницата в Сандански

Община Сандански пренасочва медицински сестри от детските заведения в града, които от днес стават част от екипа на МБАЛ „Югозападна болница“ и Спешна помощ в града.  Шест медицински сестри ще работят в отделенията на болницата и една в Спешна помощ, съобщи за Радио Благоевград кметът на Сандански Атанас Стоянов. “След неколкократни разговори..

публикувано на 03.12.20 в 13:53

Утре ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кюстендил

Утре в 18.00 часа ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кюстендил, съобщи кметът Петър Паунов. Това ще стане при спазването на всички мерки за сигурност и без присъствието на публика.  Запалването на светлините и символичната официална част ще бъдат излъчвани онлайн на страницата на Община Кюстендил в социалните мрежи. "През всички..

публикувано на 03.12.20 в 12:59

Нов кът за децата беше открит в Кюстендил

Нов кът за отдих и развлечение за децата беше открит в Кюстендил. Изграждането на детската площадка е по програма ПУДООС, а стойността ѝ е 10 хиляди лева. "Това кътче до детска градина "Еделвайс" отдавна се нуждаеше от благоустрояване, вече има и частен инвеститор, който предстои да облагороди и останалата част от терена, за да бъде достъпен..

публикувано на 03.12.20 в 12:56

Конкурс за коледна елха и коледна украса

Конкурс за коледна елха и коледна украса, обяви най-голямото пернишко кметство „Изток”, съобщи кметът Десислава Стоянова.  Надпреварата ще се проведе онлайн, като победителите ще бъдат определени чрез гласуване в интернет.  Изпратените за конкурса снимки ще бъдат качени на Фейсбук страницата на кметството, а класирането ще бъде обявено на 21 декември...

публикувано на 03.12.20 в 12:21