Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлагат фолклорния фестивал „Малешево пее и танцува”


Провеждането на XVII-то издание на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува” се отлага. „ Изданието за 2020 година ще бъде анулирано и ще продължи подготовката за следващата година, с идеята то да се проведе в по-безопасна среда“, каза за Радио Благоевград заместник- кмета на община Струмяни, Фиданка Котева. Предвид необходимостта от своевременна широкомащабна организация за неговото реализиране с участието на международни групи и състави, навременна логистика и подготовка, предвид динамичната ситуация и непредсказуеми промени в епидемиологичната обстановка, наблюдаваща се в България и в целия свят и с идеята да бъдат спазени всички въведени превантивни мерки за запазване здравето на жителите на община Струмяни тази година отлагаме фестивала. Той бе заложен в културния календар на общината и трябваше да се състои на 23, 24 и 25 октомври в село Микрево“ , допълни Котева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Продължава „Фестивалното лято“ в Разлог

Тази събота , от 20 часа, парка край езерото ще посрещне инструктори по латино танци и любители на латино ритмите за един горещ танцов маратон. Събитието се организира от Община Разлог. Под звуцита на мелодична латино музика, в танците участие могат да вземат всички присъстващи, което ще превърне събитието в своеобразен танцов маратон,..

публикувано на 17.08.24 в 09:15

Затварят улица в Благоевград

Бул. „Джеймс Баучер“ ще бъде затворен за движение на МПС от  (17 август) в 08.00 часа до понеделник (19 август) в 08.00 часа. Мерките се налагат заради ремонт на ВиК мрежата по пътната връзка. Автомобилите и линии №1, №3, №7, №12 от градския транспорт ще преминават по обходен маршрут, като за добрата организация на движение ще бъдат поставени..

публикувано на 17.08.24 в 09:04

Предимно слънчево време

На 17 август преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°.

публикувано на 17.08.24 в 08:56

Румен Гайтански се е предал доброволно, задържан е за 72 часа

Румен Гайтански, по прякор Вълка, е задържан за 72 часа, след като днес следобед се е предал доброволно, научи БНР. Той се разследва за присвояване на необезпечен кредит за 150 милиона лева заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и адвокат Иван Георгиев. По информация на БНР Софийската градска прокуратура..

публикувано на 16.08.24 в 16:41

Кметът Байкушев и синдикатите на Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд подписаха КТД

Кметът Методи Байкушев подписа Колективни трудови договори с представители на културните институти, с които се регламентират по-добри условия на труд и социални придобивки на служителите в Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд-Благоевград. Споразуменията се сключиха по време на среща в кабинета на кмета, на която присъстваха още зам.-кметът по..

публикувано на 16.08.24 в 14:47

Нов дигитален гид оживява историята в РИМ - Благоевград

РИМ - Благоевград и “Подай уше” канят всички жители и гости на Благоевград да чуят историите в музея. Инициативата предлага на посетителите възможност да се потопят в богатата история на региона по един съвсем нов начин. "Подай уше" е интерактивен аудио гид, достъпен на английски, а скоро и на български език. Чрез сканиране на QR кодове,..

публикувано на 16.08.24 в 14:10

Задържаха 18-годишен дрогиран шофьор без книжка

18-годишен младеж е задържан за управление на автомобил без книжка и след употреба на наркотични вещества, съобщиха от полицията в Перник.            Около час след полунощ на тел. 112 бил получен сигнал за лек автомобил, движещ се по автомагистрала „Струма“ от столицата посока Перник. Съобщавало се, че колата е минала на червен светофар в София и щяла..

публикувано на 16.08.24 в 12:20