Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митнически служители иззеха 4600 литра нелегално гориво

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване” иззеха 4600 литра нелегален енергиен продукт с мирис на дизелово гориво. 

Горивото е открито при митническа проверка на паркинг в района на град Кочериново, на 24.07.2020 г. 

Митническите служители откриват на паркинга две автоцистерни без регистрационни номера. Установено е, че те съдържат общо 4600 литра жълт на цвят енергиен продукт. 

За енергийния продукт  не са представени документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз, съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Взети са проби за лабораторен анализ. 

 Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство. Работата по случая продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Овладян е пожарът във Витоша

Служители на пожарната в Перник и днес ще дежурят на мястото на избухналия вчера пожар във Витоша. Горяха сухи треви и храсти над пернишкото село Чуйпетлово, но заради сложността на терена работата на огнеборците бе затруднена. Пожарът, в чието гасене рано вечерта се включи и хеликоптер е овладян, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Ще..

публикувано на 04.08.24 в 09:48
с. Петрово пожарът в планината Славянка

И днес двата самолета от Швеция ще гасят в планината Славянка

Продължава гасенето на пожара в граничната планина Славянка, каза за Радио Благоевград оБластният управител на Благоевград Георги Динев. И днес ще се включат двата самолета от Швеция.   Два верижни булдозера разширяват просеките с цел да не се разпространява пожарът по склоновете на планината. Все още има действащи огнища в западния и източния..

публикувано на 04.08.24 в 09:35

Овладян е пожарът под връх Синаница в Пирин

15 служители на НП "Пирин" гасят пожара, възникнал снощи под връх Синаница в Пирин. Огънят е овладян от три страни, теренът е много труден, горят клек, бял бор и бяла мура. Целта е да не се допусне пожарът да премине в горските масиви, каза за Радио Благоевград директорът на парка Росен Баненски. Той изрази надежда, че неговите служители ще се справят с..

публикувано на 04.08.24 в 08:37
с. Петрово пожарът в планината Славянка

Продължава гасенето на пожара в планина Славянка

Пожарникари, горски служители и доброволци продължават да гасят в планината Славянка на българо-гръцката граница. Тази сутрин се очаква много доброволци да се включат в гасенето на пожара. Ситуацията там остава сложна.  Тази сутрин се организира група от доброволци за гасене на пожара на граничната планина Славянка. Призивът бе публикуван във фейсбук..

публикувано на 04.08.24 в 07:19

Пожар в района на връх Синаница в Пирин

Пожар гори в района на връх Синаница в Пирин планина. Той е възникнал в късния следобед. Директорът на НП Пирин, Росен Босненски. Утре сутринта служители на парка ще се отправят към мястото на инцидента. Местността е трудно достъпна, посочи кметът на община Сандански, Атанас Стоянов. Той потвърди първоначалната информация,че мълния е предизвикала пожара.

публикувано на 03.08.24 в 21:48

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори. След продължила над 2 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ-СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат.  По думите на депутата от ГЕРБ Деница Сачева, този парламент е фрагментиран, има 38 независими депутати, като това създава  риск за стабилността на..

публикувано на 03.08.24 в 15:01

Откриха заразени с чума животни близо до българо-гръцката граница

В Гърция откриха заразени с чума животни в района на Комотини, близо до границата с България. Атина забрани трансфера на овце и кози в страната. Случаите на чума по кози и овце се увеличават, съобщават санитарните власти. Положителни проби дадоха днес изследванията на животните в две животновъдни ферми до Комотини. Общо случаите в страната досега са..

публикувано на 03.08.24 в 14:13