Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Разлог ще отдадат почит на загиналите в Илинденско-Преображенското въстание

Жители и гости на община Разлог ще отдадат почит на загиналите и отдалите живота си за свободата на този край в Илинденско-Преображенското въстание. 

На 2-ри август се навършват 117 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, връхна точка в порива към свобода на сънародниците ни от Македония и Одринско, които остават в пределите на Османската империя. По този повод на 31.07. от 11:00 ч., ще се проведе ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на героите в местността „Предел“, Разлог. 

Почит и минута мълчание в знак на уважение и синовна признателност ще отдадат кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, председателят на общински съвет гр. Разлог д-р Мария Копанарова, представители на организации и институции, политически партии и граждани.

Вижте още

341 договора в област Кюстендил за финансова подкрепа в COVID-кризата

   Общо 341 договора на обща стойност 2 728 489,19 лв. са сключени в област Кюстендил по процедура "Подкрепа за микро и малки предприятия за преодоляване на последствията от пандемията от COVID-19" по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" /ОПИК/. Това съобщи на пресконференция директорът на Областния информационен център в Кюстендил..

публикувано на 26.11.20 в 14:17

По проект за 492 215 евро ще опазват духовните светилища в общините Кюстендил и Струмица, Северна Македония

Проект за опазване на духовните светилища в общините Кюстендил и Струмица, Северна Македония представи днес Общината в Кюстендил. Заради епидемичната обстановка на представянето на проекта "Опазване на духовните светилища - устойчив туристически потенциал в Струмица и Кюстендил" присъстваха само представители на Общината в Кюстендил, а кмета на община..

публикувано на 26.11.20 в 14:11

Заседанието на ОбС – Благоевград: Без консенсус и с политически пристрастия

Бурни дебати по няколко точки от дневния ред на благоевградския Общински съвет, белязаха днешното редовно заседание. Сред основните параметри, които залегнаха в изказванията, бяха актуализирането на общинския бюджет за тази година и Програмата и стратегията за развитие на Благоевград за настоящия мандат на местния парламент, 2019 – 2023 година...

публикувано на 26.11.20 в 13:05

Андрей Новаков: Започна ремонт на пътищата Дъбница – Вълкосел – Сатовча и Кресна – Рибник

„Започна ремонтът на два пътя от голямо значение за жителите на Благоевградска област. Участъкът между Дъбница и Сатовча преминава през няолко общини и от 50 години 32-километровото трасе не е ремонтирано. По пътя между Кресна и Рибник също от много време не са извършвани никакви рехабилитации. Средствата за ремонт на двете важни пътни артерии..

публикувано на 26.11.20 в 12:06

Майката, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, остава в ареста

Софийският апелативен съд реши Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, да остане в ареста, съобщиха за Радио Благоевград от пресцентъра на САС.  Според магистратите има достатъчно доказателства, че тя е извършила престъплението.  Деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Според съда..

публикувано на 26.11.20 в 11:17

Община Кюстендил предоставя дърва за огрев

От днес се предоставят дърва за огрев, добити при сечта на потенциално опасните дървета на територията на Кюстендил, до изчерпване на складираните количества, които са около 80 пространствени кубически метра.  Дървесината се намира на ул. “Дондуков“ №64 (зеленчуковата борса).  Цената е определена чрез Решение №244/27.08.2020г. на Общински съвет –..

публикувано на 26.11.20 в 11:01

Излезе от печат сборникът ,,Известия на Исторически музей – Разлог, т. I“

Преди броени дни излезе от печат сборникът ,,Известия на Исторически музей – Разлог, т. I“, издаден по проект на музея ни с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Община Разлог.  Първата отпечатана книга беше подарена на инж. Красимир Герчев – Кмет на Община Разлог.  Известието включва анализи и документи, свързани с минало на гр. Разлог..

публикувано на 26.11.20 в 10:53