Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Най-много регистрирани случаи на коронавирус в област Благоевград

Снимка: БГНЕС

Според данните от последното денонощие в област Благоевград има най-много регистрирани с коронавирус от направените проби – това са 52 души. Преструктурират се болнични отделения, за да може да се осигури настаняването на хора с влошени показатели.

Новите случаи на  положителни проби в Благоевград са 22,  11 са новозаразените в село Долно Осеново, община Симитли, където се оформи огнище  на COVID-19.

Продължава да расте броят на болните и в Разлог, новите случаи за последното денонощие  в района са 5. На среща вчера с болничното ръководство здравният министър Костадин Ангелов  е разпоредил осигуряване на още болнични легла и отделянето на  хората с коронавирус.

Лекуващите се от COVID-19  в общинското лечебно заведение към момента са 21. При необходимост от  реанимационни  действия, болните ще бъдат транспортирани в Благоевград. В трите болници в областния център към момента  са настанени 56 болни с COVID-19.

Според  здравния министър ситуацията в областта е под контрол: "Има места като Благоевградска област, които имат своята специфика по отношение на по-големия брой заболели. Нямаме в момента притеснения за областта. Наистина увеличаваме заболеваемостта си, но тази тенденция не е само за България, а тя е за почти всички балкански страни".

Здравният министър постави под въпрос  мерките за безопасност при организирането на джаз фестивала в Благоевград миналия уикенд, след който стана ясно, че в Биг бенд  Благоевград има 14 положителни проби.


Вижте още

В ареста остават братята, нападнали жена в село Чуковец

Двамата братя, нападнали и ограбили 82-годишна жена в радомирското село Чуковец, остават в ареста. По искане на Районна прокуратура – Перник, съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража.  Двамата са привлечени към наказателна отговорност по чл. 198, ал. 1 от НК. Престъплението е извършено на 1 август през нощта. Маскирани, братята,..

публикувано на 06.08.20 в 12:53

Кризисният щаб за борба с коронавируса на община Благоевград заседава утре

Кметът на община Благоевград Румен Томов свиква Кризисния щаб във връзка с разпространението на коронавирус и завишаване на новорегистрираните случаи. Кризисният щаб на Община Благоевград ще заседава на 7 август, петък, от 16,00 часа в зала „22 септември“. На заседанието ще се вземат спешни мерки, свързани с общественото здраве по отношение на..

публикувано на 06.08.20 в 12:38

Рекордът за добив на пшеница в Пернишко е в община Радомир

40 на сто от засетите с пшеница площи в Пернишко вече са ожънати. Към момента средният добив е 300 кг/дка, като рекордът от 415 кг/дка е в община Радомир. 15 311 ха са засетите площи с жито в област Перник. Почти половината от тях са в житницата на региона – Радомир. Жътвата на есенния ечемик е приключена. Реколтирани са всички 976 ха в шестте общини..

публикувано на 06.08.20 в 11:50

ОД МВР – Благоевград променя работното време на звената за издаване на лични документи

Във връзка с увеличения прием на заявления за издаване и подмяна на български лични документи и с цел улесняване на гражданите при тяхното административно обслужване от 10 август до 11  септември звено „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Благоевград ще работи с удължено работно време. Звената в Благоевград, Гоце Делчев, Петрич,..

публикувано на 06.08.20 в 11:38

МБАЛ – Благоевград е в готовност да разкрие още едно COVID отделение

МБАЛ – Благоевград има готовност за разкриване на още едно отделение за пациенти с коронавирус, ако броят на заразените продължи да расте. В момента болните в лечебното заведение са 35,  като почти всички са с двустранни пневмонии каза за Радио Благоевград директорът на болницата д-р Огнян Митев. Той заяви, че не трябва да има притеснение, защото..

публикувано на 06.08.20 в 11:31

На Портала за отворени данни се публикува актуална информация за COVID-19

На Националния портал за отворени данни, който се поддържа от Държавна агенция „Електронно управление“ https://data.egov.bg/   е създаден раздел COVID-19, в който се публикува достоверна информация за ситуацията, свързана с коронавируса. Данните автоматично се актуализират ежедневно. Те са в отворен машинночетим формат и могат да бъдат повторно..

публикувано на 06.08.20 в 11:19
Румен Томов

Румен Томов: Трябват лекари и медицински сестри

За втори пореден ден Благоевградска област е на първо място в страната по брой заразени с COVID-19, нови 97 случая на коронавирус от общо 303 за страната, това показват официалните данни, публикувани в Единния информационен портал към полунощ. Отделенията в Областната Болница са пълни, но Община Благоевград има готовност за разкриване на нови..

публикувано на 06.08.20 в 11:07