Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна рехабилитацията на уличната мрежа в Банско

Стартиралият през 2018 г. проект за рехабилитация на улична мрежа в град Банско: ул. „Цар Симеон“ между кръстовищата с ул. „България“ и ул. „Патриарх Евтимий“ (път II-19), ул. „Глазне“ между кръстовища с ул. „Пирин“ до ул. „Патриарх Евтимий“ (път II-19) и ул. „България“ между кръстовища с ул. „Цар Симеон“ до ул. „Патриарх Евтимий“ (път II-19) е в процес на изпълнение.

Предстои подмяната на 15 дървета, поради изтеклия им жизнен цикъл, в който са безопасни за преминаващите хора и автомобили. На тяхно място ще бъдат засадени млади дръвчета от вида кълбовиден ясен, който е подходящ за градско озеленяване.

Според проекта, новата тротоарната настилка е от бетонни плочки. Извадените каменни плочи от тротоарите се складират и ще се използват в изпълнението на други общински обекти.


Вижте още

Общинският съвет в Разлог заседава утре

На 24.09. в Разлог ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет. В дневния ред са включени за разглеждане 24 точки. Съветниците в Разлог ще разгледат следните въпроси от изключителна важност за общината: Изменение и допълнение на Наредбата за дейността на „Синя зона“ и платените паркинги стопанисвани и експлоатирани от ОП „Паркинги и..

публикувано на 23.09.20 в 13:37

Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус

Заради доказани случаи на коронавирус в СУ "Братя Каназиреви" в Разлог на преподавател и ученик, ще бъдат карантинирани учениците от осми клас от съответната паралелка, както и учениците в които преподавателят по български език и литература е влизал в часове. Ще бъде извършена дезинфекция на кабинети и общи части в училището.  От утре – 24.09...

публикувано на 23.09.20 в 13:27

В Банско пристигат суперавтомобили

Седмица след ретро парада на автомобили, този уикенд Банско ще посрещне най-новите супермашини. На 27 и 28 септември градът ще домакинства на Get ToGether | Mountain Ride от програмата на Премиум Рали София – Свети Влас за 2020. Почитателите на автомобили от най-висок клас, като: Lamborghini Gallardo, Ferrari California T, Porsche Carrera 4 GTS,..

публикувано на 23.09.20 в 12:58

Поредно издание на "Празник на плодородието" подготвят в Кюстендил

Поредно издание на "Празник на плодородието" подготвя общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил, съобщиха от там. Празникът ще се състои на 3 и 4 октомври, на централния площад "Велбъжд". Представени ще бъдат уникални произведения на изкуството, създадени от плодове и зеленчуци, родени в Кюстендилския край, казаха от общинския..

публикувано на 23.09.20 в 12:50

Три са положителните за коронавирус нови проби от област Кюстендил

Три са положителните за коронавирус нови проби от област Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб. Две от положителните проби за изминалото денонощие са на жители на община Бобов дол, третата е на жител на община Кюстендил. Само един остава настаненият пациент в специализираното отделение на болницата в Кюстендил. Състоянието му е..

публикувано на 23.09.20 в 12:47

По два броя годишно на човек е тиражът на издадените вестници в Кюстендилска област за миналата година

Едва 10 книги с тираж 2 800 екземпляра и една брошура с тираж 1 500 екземпляра са издадени през миналата година в област Кюстендил, съобщиха от Териториалната статистика. В сравнение с предходната година броят на издадените книги и брошури в областта е намалял с 50 процента. Само два са издаваните регионални вестника в областта, с годишен тираж..

публикувано на 23.09.20 в 12:08

Евродепутатът Цветелина Пенкова: България закъснява с изготвянето на национален план за средствата от ЕС

Евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент – Цветелина Пенкова, представи в Благоевград приоритетите в работата на ЕП в началото на политическия сезон и състоянието на Европейския съюз. Цветелина Пенкова акцентира върху темата за средствата за възстановяване на икономиките на засегнатите от COVID-19 европейски..

публикувано на 23.09.20 в 11:41