Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Болницата в Гоце Делчев набира средства за закупуването на ангиограф

Открита е дарителска сметка за закупуването на скъпоструваща апаратура за изграждането на отделение по инвазивна кардиология в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Кампанията започна, след като този проект беше одобрен на заседание на Общинския съвет.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов е провел среща и с представители на останалите общини от региона - Гърмен, Сатовча и Хаджидимово. Директорът на гоцеделчевската болница д-р Петър Филибев уточни за Радио Благоевград, че проектът трябва да бъде изпълнен до края на месец октомври.

Най-много средства са нужни за закупуването на ангиограф. Цената на този апарат е от порядъка на 660 хиляди лева без ДДС. Предвижда се на бъде закупена и друга медицинска техника като ехограф например, така че най-вероятно общата стойност на проекта ще е около 1 милион лева, каза още д-р Филибев.

Директорът на лечебното заведение каза, че очакват помощ от общините, като се надяват и на помощ от фирми и граждани, защото закупуването на ангиограф ще бъде от изключително значение за навременното и качествено лечение на всички пациенти от региона.


Вижте още

Тригодишно дете е избягало от детска градина в Перник

След подаден сигнал от директоракта, то е намерено от полицията в района на един от хипермаркетите в града. Неприятният случай е станал в детска градина „Изворче” по време, когато групата на момченцето, заедно с учителката и помощник възпитателката   се прибирала след игра в двора.  Директорката Искра Чернева веднага е уведомила община Перник и..

публикувано на 23.09.20 в 15:23

Променят схемата на заплащане на тютюнопроизводителите

"В Общата селскостопанска политика след 2022 година, каквато и схема да бъде конструрирана като финансов инструмент за сектор „Тютюн“, тя задължително трябва да бъде насочена към активните и реални тютюнопроиздводители, а не както до сега национална финансова помощ за така наречените референтни периоди за минали години". Това каза в..

публикувано на 23.09.20 в 15:13

Общинският съвет в Разлог заседава утре

На 24.09. в Разлог ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет. В дневния ред са включени за разглеждане 24 точки. Съветниците в Разлог ще разгледат следните въпроси от изключителна важност за общината: Изменение и допълнение на Наредбата за дейността на „Синя зона“ и платените паркинги стопанисвани и експлоатирани от ОП „Паркинги и..

публикувано на 23.09.20 в 13:37

Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус

Заради доказани случаи на коронавирус в СУ "Братя Каназиреви" в Разлог на преподавател и ученик, ще бъдат карантинирани учениците от осми клас от съответната паралелка, както и учениците в които преподавателят по български език и литература е влизал в часове. Ще бъде извършена дезинфекция на кабинети и общи части в училището.  От утре – 24.09...

публикувано на 23.09.20 в 13:27

В Банско пристигат суперавтомобили

Седмица след ретро парада на автомобили, този уикенд Банско ще посрещне най-новите супермашини. На 27 и 28 септември градът ще домакинства на Get ToGether | Mountain Ride от програмата на Премиум Рали София – Свети Влас за 2020. Почитателите на автомобили от най-висок клас, като: Lamborghini Gallardo, Ferrari California T, Porsche Carrera 4 GTS,..

публикувано на 23.09.20 в 12:58

Поредно издание на "Празник на плодородието" подготвят в Кюстендил

Поредно издание на "Празник на плодородието" подготвя общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил, съобщиха от там. Празникът ще се състои на 3 и 4 октомври, на централния площад "Велбъжд". Представени ще бъдат уникални произведения на изкуството, създадени от плодове и зеленчуци, родени в Кюстендилския край, казаха от общинския..

публикувано на 23.09.20 в 12:50

Три са положителните за коронавирус нови проби от област Кюстендил

Три са положителните за коронавирус нови проби от област Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб. Две от положителните проби за изминалото денонощие са на жители на община Бобов дол, третата е на жител на община Кюстендил. Само един остава настаненият пациент в специализираното отделение на болницата в Кюстендил. Състоянието му е..

публикувано на 23.09.20 в 12:47