Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

30-ти ден на недоволство и протест в Благоевград

Вече месец благоевградчани излизат на протест всяка вечер, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор.


Митингът и тази вечер премина в шествие по главните улици в града. За кратко бе блокирано и движението при пешеходната пътека в района на "Младежки дом. 

Недоволните и тази вечер "поднесоха" подаръци на управляващите.

Без ескалация на напрежението премина трийстият ден от недоволството на гражданите.

Галерия

Вижте още

РЗИ - Благоевград оповести данните за отмяна на карантина

За издаване  на заповед за отмяна на наложена карантина (COVID-19) от РЗИ Благоевград са необходими да предоставите няколко данни, пише на сайта си инспекцията. Трябва да бъдат предоставени т ри имена,  ЕГН/ЛНЧ/Номер на паспорт, е майл адрес за обратна връзка, т елефон за контакт, с каниран резултат за отрицателен PCR-тест с всички необходими..

публикувано на 23.09.20 в 17:22

Без глоби за училищни директори ако ученици не слагат маски

Директорите на училища няма да бъдат глобявани заради неносене на маски от страна на ученици. Това информира за Радио Благоевград Лилия Стоянова, член на Управителния съвет на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 7-мо училище „Кузман Шапкарев“ в Благоевград. Лилия Стоянова взе участие в среща с представители..

публикувано на 23.09.20 в 17:15

Паралелки в благоевградски училища ще учат онлайн

 11 паралелки в четири училища  в област Благоевград  преминават към онлайн обучение заради положителни проби за коронавирус на ученици и учители.  25 са  заразените пред последното денонощие, като шестима от тях са преподаватели и  директор на училище.   Заразени с  Ковид 19  са ученици и учители от три благоевградски  гимназии и средното..

публикувано на 23.09.20 в 16:50

Тригодишно дете е избягало от детска градина в Перник

След подаден сигнал от директоракта, то е намерено от полицията в района на един от хипермаркетите в града. Неприятният случай е станал в детска градина „Изворче” по време, когато групата на момченцето, заедно с учителката и помощник възпитателката   се прибирала след игра в двора.  Директорката Искра Чернева веднага е уведомила община Перник и..

публикувано на 23.09.20 в 15:23

Променят схемата на заплащане на тютюнопроизводителите

"В Общата селскостопанска политика след 2022 година, каквато и схема да бъде конструрирана като финансов инструмент за сектор „Тютюн“, тя задължително трябва да бъде насочена към активните и реални тютюнопроиздводители, а не както до сега национална финансова помощ за така наречените референтни периоди за минали години". Това каза в..

публикувано на 23.09.20 в 15:13

Общинският съвет в Разлог заседава утре

На 24.09. в Разлог ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет. В дневния ред са включени за разглеждане 24 точки. Съветниците в Разлог ще разгледат следните въпроси от изключителна важност за общината: Изменение и допълнение на Наредбата за дейността на „Синя зона“ и платените паркинги стопанисвани и експлоатирани от ОП „Паркинги и..

публикувано на 23.09.20 в 13:37

Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус

Заради доказани случаи на коронавирус в СУ "Братя Каназиреви" в Разлог на преподавател и ученик, ще бъдат карантинирани учениците от осми клас от съответната паралелка, както и учениците в които преподавателят по български език и литература е влизал в часове. Ще бъде извършена дезинфекция на кабинети и общи части в училището.  От утре – 24.09...

публикувано на 23.09.20 в 13:27