Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две български и една сръбска групи на сцената тази вечер на Джаз феста в Банско

Днес е четвъртата фестивална вечер от голямото музикално събитие – 23-тия Международен джаз фестивал в Банско. Въпреки всички усилия, които положи организационният екип, групата Николета Фабри (Италия), поради рестрикции свързани с Covid-19 в Италия, няма да успeе да участва тази вечер, както бе обявено в програмата. На нейно място ще бъде групата Moba (Сърбия). 

Преди групата от Сърбия, на сцената ще се качат българските музиканти Ясен Велчев (пиано), познат от група "Те", Ивайло Звездомиров (бас), познат от група ФСБ и Стоян Янкулов-Стунджи (ударни). Те са обединени в Trio PlaYIS. "Смесваме стилове. Фюжън-джаз е най-мелодичният. Музиката е подходяща за слушане във всякакви ситуации.", отбелязва Ивайло Звездомиров. 

Последна тази вечер на сцената на Джаз феста в Банско ще бъде групата SoulBmoll (България)

Група SoulBmoll има зад гърба си едва четири години история, но тя е наситена с ярки творчески събития. „Броят на музикантите в бандата нараства постепенно до девет, като девет парчета от един ФЪНКастичен пъзел“ – инструменталисти и певци със свежо и уникално звучене, вкус и естетика, които влияят на стила им. Те са: Момчил Косев – китара/вокал, Александър Васев – клавишни, Светлин Стайков – бас, Виктор Викторов – ударни, Иван Йорданов – саксофон, Мартин Бодуров – тромпет и прекрасните вокалистки – Славина Калканджиева, Божана Спасова и Миглена Русева.

През 2019 година SoulBmoll спечелиха статуетка от Годишните награди на „БНР Топ 20“ за един от най-успешните сингли в класацията. „В този ред на мисли“ бе №1 седем седмици. Друга тяхна песен – „Времето да спрем“ се нареди сред финалистите в 50-о юбилейно издание на конкурса за нови български песни „Пролет 2019“. 

Концертите започват в 19:30 часа на площад "Никола Вапцаров".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Безплатна вода в жегите в Благоевград

Община Благоевград предприе акция по осигуряване на бутилирана вода за жители и гости на града в горещите дни. Служители на звено „Инспекторат“ раздават трапезна вода на различни локации в областния център. С инициативата общинското ръководство цели да предостави глътка свежест за хората, като отправя апел към гражданите да бъдат внимателни към..

публикувано на 11.07.24 в 15:55

Съдят шофьор за прагазено на пътя момиче

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт и управление на МПС след употреба на наркотично вещество.   Обвиняемият (на 31 години) е правоспособен водач на МПС, осъждан е. Вечерта на 29.01.2022 г. 17-годишната девойка пътувала в лек автомобил от..

публикувано на 11.07.24 в 15:48

ТФ „Партньори“ с участие в Международни вечери на фолклора Вионица 2024

Танцова формация „Партньори“ стартира своята международна фестивална програма за 2024 година с участие в Международни вечери на фолклора Вионица 2024 в Босна и Херцеговина този уикенд. Международният фестивал се организира за 13 поредна година от местното културно-артистично дружество Свети Марко. Това е едно от най-големите и известни..

публикувано на 11.07.24 в 14:26

Променят движението на част от автобусните линии в Перник

Временно се променя движението на част от автобусните линии в Перник заради ремонтите на „Топлофикация Перник” и полагането на тръбите по проекта за водния цикъл, изпълняван от ВиК- Перник.  До приключване на ремонтите автобус №17 ще се движи в посока кв. „Изток” по обичайния си маршрут до жп спирка „Метал” и след това ще превозва пътници по бул. „Юрий..

публикувано на 11.07.24 в 14:16

Лятна полицейска академия в музея в Разлог с 85 щастливи деца

Инспекторите от Детска педагогическа стая към РУ - гр. Разлог - Анка Боянова и Тодор Кокалчев, заедно с кучето Вайс, направиха уникална демонстрация. Децата, които посещават "Лято в музея" в Историческия музей - Разлог, имаха възможността да видят как полицейското куче Вайс изпълнява командите на инспекторите - много точно и бързо. Освен това, в разиграна..

публикувано на 11.07.24 в 14:13

В Кюстендилско въвеждат онлайн излъчване на заседанията на общинските съвети

Деветте общини в Кюстендилско спешно въвеждат онлайн излъчване на заседанията на съветниците, за да спазят промените в Закона за местното самоуправление, които задължават заседанията на комисиите и сесиите на минипарламентите да се излъчват пряко, както и да се правят записи. Трудности при осигуряване на онлайн излъчването на заседанията на общинския..

публикувано на 11.07.24 в 11:44

834 лева е средният размер на основната пенсия у нас

834 лева достига средният размер на основната пенсия без добавките към нея през този месец, след като пенсиите отпуснати до края на миналата година се осъвремениха с 11 процента от началото на юли. При мъжете средната пенсия вече е 991 лева, тази на жените е  727 лева. В столицата средната пенсия е най високата за страната - 1037 лева , като за мъжете..

публикувано на 11.07.24 в 11:41