Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сградата на Центъра за социални услуги в Белица ще бъде достъпна и за хора с увреждания

2
Снимка: Божидар Янев, БНР

Сградата на Центъра за социални услуги в Белица ще бъде достъпна и за хора с увреждания. За целта ще се изгради специална платформа. Тя ще осигури възможност на хората с увреждания да посещават социалното заведение.

Кметът на община Белица – Радослав Ревански, подписа договор за изпълнение на проект за строително-монтажни работи с Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика. Ще бъдат извършени дейности за ремонт на покрива на сградата, която е в общинския център Белица. В социалното заведение се предоставят три социални услуги. Проектът предвижда не само ремонт на покрива на Центъра за социални услуги, но и изграждане на рампа за хора с увреждания.


Галерия

Вижте още

Коледните къщички в Благоевград няма да работят, запалват светлините на елхата на 4-и декември

Тази година коледните светлини в Благоевград ще грейнат без традиционната празнична програма в центъра на града заради противоепидемичните мерки. Поставянето на украсата и градежа на елхата са почти към финала, а официално Благоевград ще засияе в коледна премяна на 4-и декември. Церемонията ще бъде предавана на живо във фейсбук страницата на Община..

публикувано на 01.12.20 в 17:32

Избраха проект за новия храм на пазара в Благоевград, издигат черквата до 2.5 години

Новият храм в Благоевград, който ще носи името на Свети Великомъченик Мина, се очаква да бъде готов до две години и половина. Днес експертната група единодушно одобри идейния проект, предложен от Неврокопската митрополия. Единственият "въздържал се" бе Кирил Илиев от ПП ГЕРБ.  "Групата бе от 17 души, представители от всички политически партии...

публикувано на 01.12.20 в 17:08

Община Сандански с мерки в подкрепа на бизнеса

По предложение на кмета на община Сандански Атанас Стоянов, Общинският съвет одобри въвеждането на нови икономически мерки, които да подпомогнат гражданите и бизнеса в сложната здравна и икономическа обстановка. Всички наематели и ползватели на имоти и терени, които са общинска собственост, с преустановени посещения, съгласно заповедта на..

публикувано на 01.12.20 в 16:43

Без синя зона в Сандански през декември

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и новите мерки, със заповед на кмета на община Сандански Атанас Стоянов, временно се преустановява дейността на синята зона в Сандански от 1-ви декември до 31-декември. Мярката се въвежда с цел осигуряване на условия за по-лесен транспортен достъп до здравни заведения и институции, без съответно..

публикувано на 01.12.20 в 15:57
Снимката е илюстративна

Родилка е починала в реанимацията на МБАЛ – Благоевград

Родилка е починала в реанимацията на МБАЛ – Благоевград. Тя е била с усложнения от COVID-19, потвърди за Радио Благоевград директорът д-р Огнян Митев.  Постъпила е в интензивното отделение, след като е родила със секцио здраво бебе.  Жената е развила двустранна бронхопневмония и дихателна недостатъчност, обясни д-р Митев. Той уточни, че..

публикувано на 01.12.20 в 15:45

Даниела Савеклиева направи дарение на социални домове в Симитли

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева направи дарение на Защитеното жилище и Центъра за лица с психични разстройства в град Симитли. Даниела Савеклиева дари за потребителите на социалните услуги олекотени юрганчета и възглавници. Заедно с нея Центъра посетиха кметът на Симитли Апостол Апостолови, ръководителят на социалното..

публикувано на 01.12.20 в 15:03

Ученици от Разлог разработиха мобилно приложение

На проведения на 28 ноември Национален есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“ - София, в направление „Мултимедийни приложения“, взеха участие Никита Черневский от 6 клас на СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви” и Боян Чопев от 6 клас от ОУ “Никола Парапунов”. Учениците представиха своето приложение Learning is..

публикувано на 01.12.20 в 14:43