Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха напълно обновеното Второ основно училище в град Гоце Делчев

Заключителни информационни събития по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. се проведоха днес. На заключителна пресконференция бяха представени целите, извършените дейности и постигнатите резултати по проекта, а след това бе направено и официално откриване на обект Второ Основно училище „Гоце Делчев“ гр.Гоце Делчев. Проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ е на стойност 6 186 670.00 лева, финансиран с договор за БФП № BG16RFOP001-1.028-0002-C01 от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., спечелен от община Гоце Делчев.

На тържественото откриване на напълно обновеното учебно заведение присъства началника на Районното управление по образованието в Благоевград Ивайло Златанов, ръководството на община Гоце Делчев, народният представител Богдан Боцев, общински съветници, директори на детски и учебни заведения, родители. Водосвет на напълно обновената училищна сграда и двор отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Със средства от проекта беше извършен цялостен външен и вътрешен ремонт на сградата и дворното пространство. Освен това е подменена цялата котелна и отоплителна инсталация с извършена автоматизация. Изградени са нови системи за видеонаблюдение, пожарно известяване, оповестителна, интернет инсталация. В рамките на проекта е направено и разширение на физкултурния салон, изградена е актова зала, където да се правят чествания и други културни мероприятия. Доставено е ново компютърно и мултимедийно оборудване. Всички класни стаи са с нови мебели и обзавеждане. Изградена е нова спортна площадка с изкуствена настилка и осветление. Подменени са всички подови настилки в класните стаи, учебните помещения и стълбища с най-съвременни такива. Направена е нова ограда, обновени са изцяло и зелените площи.

Директорът на учебното заведение Цветанка Петричкова изказа благодарност на община Гоце Делчев за разработения и спечелен проект, чрез който училището е напълно обновено и с гордост ще може да посрещне своите ученици на 15-ти септември. 

«Това е един сериозен проект, чрез който ние даваме принос като общинско ръководство, за подобряване на образователната система в общината. От тези 6 милиона лева, за Второ основно училище бе предвидена най-голямата сума, тъй като това е най-големия обект. Радвам се, че днес училището е превърнато в един истински дворец на образованието и предоставя прекрасни условия за образование на учениците и работа на учителите», каза кметът Владимир Москов. Той допълни, че е необходимо направеното с много труд да бъде пазено, защото в него са вложени парите на данъкоплатците и обеща, че и последните три училища в общината – Трето ОУ «Братя Миладинови» и учебните заведения в Мосомище и Лъжница, ще бъдат обновени по предстоящи проекти.

Началникът на РУО в Благоевград Ивайло Златанов също изказа задоволство от прекрасния резултат и добре свършената работа на община Гоце Делчев и училищното ръководство.

Обновеното Второ ОУ „Гоце Делчев“ бе официално открито с прерязването на лента от кмета на община Гоце делчев Владимир Москов, председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и началника на РУО – Благоевград Ивайло Златанов.

Проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ на стойност 6 186 670.00  лева се финансира с договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.028-0002-C01  по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020г., Приоритетна оc 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие", Процедура: BG16RFOP001-1.001-039 "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020" и включва цялостно обновяване (включително оборудване и обзавеждане) на три общински образователни заведения – 1 основно училище и 2 детски градини.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кюстендилски волейболистки ще представят България на Световните ученически игри

Кметът на Община Кюстендил Огнян Атанасов награди отбора на ПМГ "Проф. Емануил Иванов", класирал на първо място в България на Ученическите игри по волейбол във възрастова група 5.-7. клас. Отборът ще представи България на Световните ученически игри през април 2025 година в Белград, Сърбия. Атанасов връчи почетен плакет за високи постижения в..

публикувано на 10.07.24 в 14:07

Арестуваха перничанин отглеждал канабис край Бобов дол

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления с наркотични вещества е проведена от служители на ГДБОП на територията на община Бобов дол. Със съдействието на служители от полицейското управление в Бобов дол, вчера е извършено претърсване на землището на с. Шатрово По време на акцията антимафиотите установили нива, засята с..

публикувано на 10.07.24 в 13:23

Международен събор „Краище”

Традиционният международен събор "Краище" ще се състои този петък, 12 юли, в местността Голеш, край едноименното село, разположено в най-южните части на Босилеградска община в Република Сърбия. Съборът е организиран от общините Кюстендил, община Крива Паланка (Република Северна Македония) и община Босилеград (Република Сърбия). Всяка година съборът..

публикувано на 10.07.24 в 12:49

Започва реконструкция на общежитие на гимназия в Сандански

Днес бе поставено символично начало на строително – монтажните дейности по цялостната реконструкция и оборудване на ученическите общежития на ЗПГ „Климент Тимирязев“ в град Сандански. Символично начало на строителните дейности бе дадено от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов след отслужен водосвет от архиерейския наместник отец Георги Танчев...

публикувано на 10.07.24 в 11:53

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първо класиране

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първото класиране на приетите студенти за учебната 2024/2025 г. Всички приети на първо класиране студенти следва да се запишат в срок от 11 до 16 юли 2024 г., като представят лична карта, диплома за завършено средно образование (оригинал) и квитанция за платена семестриална такса. Документи се..

публикувано на 10.07.24 в 11:01

Две са фирмите кандидати за ремонт на ОУ „Димитър Благоев“

„Бул Строй Инвест“ ЕООД и „А – Строй“ ЕООД са фирмите, подали оферти за участие в конкурса за възлагане на обявената обществена поръчка за изграждане на два броя пристройки, основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на II ОУ „Димитър Благоев“ в Благоевград. Офертите на кандидатите бяха отворени от конкурсната комисия,..

публикувано на 10.07.24 в 10:52

Методи Байкушев кани жителите на 6 улици на информационна среща

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев кани живущите в района на ул. „Св. Иван Рилски“, „Иван Вазов“, „Иларион Макариополски“, „Аргир Манасиев“, „Захари Стоянов“ и „Антим I” на информационна среща във връзка предвидени дейности – ремонт и реконструкция на улиците, за които има подписани споразумения за финансиране с МРРБ. Срещата ще се проведе..

публикувано на 10.07.24 в 09:59