Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Приключиха летните занимания за деца в Историческия музей в Разлог

Днес официално приключиха вълнуващите летни занимания за деца в Исторически музей – Разлог. Малчуганите на Разлог имаха възможност през цялото лято да се докоснат до местната история, традиции и занаяти в музея. В инициативата са включиха над 550 деца, които с радост и вълнение идваха в музея през месеците юли и август напълно безплатно.

С помощта на учители, общественици и приятели на музея малчуганите добиха нови знания и умения – предоха, тъкаха, месиха тесто и точиха баница и т.н.

Организатори на инициативата са Община Разлог и Исторически музей – Разлог. 

По време на заниманията се осъществи проект ,,Да творим в музея“ изпълняван от Исторически музей – Разлог. Проектът е одобрен и финансиран от Министерство на културата и съфинансиран от Община Разлог. Закупени бяха лаптоп, дървени стативи и пастели, с които децата работиха по време на летните занимания.

„Благодарим на Министерство на културата и Община Разлог за финансирането на проекта и за цялостната подкрепа! Благодарим на всички учители, общественици и приятели на музея, с които заедно успяхме да направим лятото незабравимо за децата! – каза г-жа Манова – директор на музея в Разлог.

Галерия

Вижте още

Дупничанка е спортист №1 на България при жените,петричанин е най-добър треньор

За шеста поредна година най-добрите български състезатели бяха отличени за своите спортни постижения по време на тазгодишното издание на церемонията "Нощта на шампионите". Организатори на събитието са Министерството на младежта и спорта, съвместно с Българския спортен тотализатор.Спортният тотализатор осигури на победителите парични..

публикувано на 24.01.21 в 19:26

Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при км 35 на АМ "Струма" - в посока Благоевград, поради катастрофа

Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при км 35 на АМ "Струма" - в посока Благоевград, поради катастрофа, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура". Движението в района се регулира от пътната полиция.

публикувано на 24.01.21 в 18:37
Сградата на Община Кресна

Жандармерия разгони събрали се хора пред ресторант в Кресна

За случая потвърди и кметът на Кресна Николай Георгиев. Той уточни, че е видял сбирката и жандармерията в социалните мрежи.“ Не съм бил на място и незнам повече подробности. Мога да кажа това, което видях във фейсбук. Мъжете са се събрали пред ресторанта, на скара и вино. Полицията е дошла и ги е разгонила. В момента в община Кресна..

публикувано на 24.01.21 в 17:27

Четвърти Литературен конкурс "Ева"

Анонимен литературен конкурс „Ева” ще се проведе в Благоевград. Той ще е в два раздела – проза и поезия. Мотото на надпреварата е „Жената в миналото и днес”. Всеки участник има право да участва с една творба, която обаче трябва да е в три екземпляра. Допускат се стихотворения, разкази и есета.  В отделен плик е необходимо да се опишат личните данни на..

публикувано на 24.01.21 в 16:40

Обявиха регламента за международния фолклорен конкурс „Пауталия”

Читалище „Братство 1869” обявява регламента на Петнадесетия международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2021, който ще се проведе в периода 2-4 юли 2021 г. Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" и се провежда под пaтронажа на кмета на общината - Петър Паунов. Този конкурс се утвърди като форум, който дава поле..

публикувано на 24.01.21 в 16:28

От утре започва тестването за Ковид 19 на учителите в област Благоевград

От утре започва тестването за Ковид 19 на учители и непедагогически персонал във всички училища в област Благоевград. „Още в петък, в края на работния ден, на всички училища в Благоевградска област са раздадени необходимото количество антигенни тестове, предоставени от РЗИ. Надявам се от утре тестването по места да започне“, каза за Радио..

публикувано на 24.01.21 в 13:19

Сноубордист загина в Пирин

Сноубордист е загинал в Пирин. Фрирайдърът e на 18 години и е бил с по-възрастен мъж, който е опитен планинар. При спускането в един от улеите на Тодорка е паднала лавина, която е затрупала момчето. От ПСС потвърдиха за инцидента, но към момента не могат да дадат допълнителна информация за самоличността му. Сноубордистът е загинал на място...

публикувано на 24.01.21 в 13:10