Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Десислава Ахладова е новият министър на правосъдието

Десислава Ахладова
Снимка: БГНЕС

Парламентът освободи министъра на правосъдието Данаил Кирилов и избра Десислава Ахладова на поста.

Ахладова е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен „Право“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград.

От 22.05.2017г. е административен ръководител на Административен съд – Перник, избрана с  решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет на 18.10.2016 г.

От 2014 г. до 22.05.2017г. е председател на Районен съд – Перник.

От  2004 г. до 2014 г. е заместник-административен ръководител на Районен съд – Перник. В периода 2000 г. –  2004г.  е районен съдия в Районен съд – Перник, година преди това е младши съдия в Окръжен съд – Перник.

Участвала е в редица семинари и обучения, свързани с европейското и гражданското право.

Владее английски език и руски език. 

Парламентът гласува и подадената оставка на председателя на ЦИК Стефка Стоева. Решението беше взето със 145 гласа "за" и без против и двама въздържали се. Лидерът  на ДПС Мустафа Карадайъ отчете тази рокада като слабост на управляващите. 


Вижте още

Облачна неделя

Днес облачността ще е значителна, на отделни места главно в източните и планинските райони с превалявания от дъжд. Ще продължи да духа слаб, в източните райони умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°. В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен изток-североизточен, по високите..

публикувано на 17.10.21 в 07:12

Министър Николай Денков няма да задължава учителите да се ваксинират

Образователният министър Николай Денков заяви, че няма да задължава учителите да се ваксинират. "36% имаме от учителите, които са ваксинирани с втора и малко с първа игла. От мен нареждане за задължителна ваксинация на учителите няма да излезе", заяви образователният министър в интервю за Нова телевизия. Денков допълни, че би подкрепил влизане в..

публикувано на 16.10.21 в 19:37

Обща художествена изложба в Благоевград в деня на свети Лука

На 18 октомври от 18:00 часа, в Градската художествена галерия в Благоевград ще бъде открита обща художествена изложба на 30 автори, които ще представят живопис, графика, приложно изкуство, скулптура.  Изложбата има конкурсен характер. Наградите са осигурени от Община Благоевград, а призьорите са определени от тричленно жури.  Имената на..

публикувано на 16.10.21 в 19:12

„Капачки за бъдеще“ отново успява в Благоевград

Днес поредната акция на инициативата „Капачки за бъдеще“ в Благоевград се провежда на паркинга и със съдействието на голям хипермаркет на ул. „Св. Димитър Солунски“ 21. Малко преди 13:00 вече бяха събрани около 3 тона капачки, с очакването събраното да стане поне 5 тона, както при предишната акция в Благоевград. Ако има желаещи, пунктът за събиране ще..

публикувано на 16.10.21 в 13:16

В Разлог продължава проектът „Утрото е в нашите ръце“

Успешно продължава сътрудничеството на ученици и учители от Основно училище „Никола Парапунов“ в Разлог с партньорите от Франция, Чехия, Турция и Испания, по проект „Утрото е в нашите ръце“, ръководен от преподавателя Павлина Маркова. През изминалата седмица се проведе събитие и виртуална среща по програма, подготвена от чешките..

публикувано на 16.10.21 в 10:15

Фотоизложба за живота на хората в община Симитли

В изложбената зала на Народно читалище "Св. Климент Охридски" в град Симитли е открита фотоизложба, представяща моменти от живота на хората в общината. В експозицията са включени 50 снимки, отразяващи бита и културата на жителите на град Симитли и малките населени места. Изложбата показва делника и празника на населението, разказва чрез..

публикувано на 16.10.21 в 08:27