Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Уличната маркировка в Благоевград не е приета от Комисия на Общината

След множество сигнали на граждани за некачествено поставена боя на пешеходните пътеки на територията на община Благоевград, кметът Румен Томов каза за Радио Благоевград, че нито милиметър от тази боя няма да бъде приет и платен на фирмата изпълнител. „Маркировката не е приета. Има Комисия за приемането ѝ. Ако се окаже, че не е изпълнена, както е записано в договора, ще се направи повторно, за сметка на изпълнителя“, заяви Томов.


Вижте още

23 с коронавирус в област Кюстендил

Новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалото денонощие са общо 23. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 13, Кюстендил – 6, Сапарева баня – 2, по един нов случай в Рила и Кочериново, съобщават от Областния кризисен щаб. В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са..

публикувано на 11.05.21 в 14:29
Дупница

63 000 лева печалба отчита за 2020г. общинското предприятие “Паркинги и гаражи” в Дупница

Общо приходите са 380 000 лева. Те са с 43 000 лева по-малко в сравнение с предходната година. Значителен спад на печалбата, близо три пъти, има в “Общински пазари”. Увеличени са приходите на Домашния социален патронаж – 161 000 лева за миналата година.  166 000 лева са постъпили в общината от наеми на Социалните жилища. Значителни загуби отчитат..

публикувано на 11.05.21 в 14:21

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни се правят в Кюстендил днес

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни, в рамките на инициативата "Зрението е всичко! Прегледай се!", се правят днес в  Кюстендил.       Прегледите се извършват със специална апаратура, купена със средства, събрани от благотворителената инициатива "Българската Коледа". Безплатните консултации ще продължат до 18.00 часа, като е планувано да..

публикувано на 11.05.21 в 14:01

Четирима директори на училища бяха отличени с награда на МОН "Св. Иван Рилски"

Четирима директори на български училища бяха отличени от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова с ежегодната награда на министерството на образованието и науката "Св. Иван Рилски". По традиция тя се връчва на 11 май – Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Рилския манастир.      На четиримата учители бяха връчени..

публикувано на 11.05.21 в 13:41

170 музиканти ще участват в Международния конкурс за млади изпълнители на класически инструменти

170 млади музиканти от страната и чужбина са заявили участие в Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, чийто домакин е Перник. Тазгодишното издание е 15-то поред и ще се проведе онлайн от 14 до 16 май.. Сред участниците има музиканти от Северна Македония, Испания, Белгия и Китай. Участниците са разделени в две..

публикувано на 11.05.21 в 13:37

Откриха напълно обновената сграда на Държавния архив в Благоевград

С официална церемония и водосвет, който бе отслужен от отец Николай, бе открита обновената сграда на Държавния архив в Благоевград. Продължителността на проекта бе една година, през която са въведени енергоспестяващи мерки, направено е цялостно обновяване на сградата и е осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение, както и по-добри..

публикувано на 11.05.21 в 13:22

Дарение от книги получи библиотеката в Кюстендил

Дарение от книги получи в деня на Светите братя Кирил и Методий Регионалната библиотека "Ем. Попдимитров" в Кюстендил. Празникът съвпада и с Деня на българските библиотекари. Жестът се прави за девета поредна година, от издателство "Захарий Стоянов" и местна фирма.     За последните девет години чрез традиционното дарение, в библиотеката в Кюстендил..

публикувано на 11.05.21 в 12:40