Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усилена кампания по записване в школите на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград е в активна кампания по записване в извънкласните школи. През учебната 2020/2021 година талантливите и любознателни деца могат да избират с какво да се занимават извън училище в 21 школи в две направления – "Изкуство" и "Наука". Няма ограничения за броя на записаните, Центърът има възможност да осигури занимания за всички. Крайни срокове за записване няма, целогодишно се приемат деца и ученици.

Заявления и декларации се подават на място във фоайето на Младежки дом всеки делничен ден от 9:00 ч. до 17:00 ч., като тази година Центърът осигурява възможност и за онлайн записване. Формуляри могат да се изтеглят от линка – > Подаване на заявление за записване в школите към ЦЛТРДБ

Голям е интересът на децата към формите, които предлага Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, някои от децата се записват в повече от една школи. 

Преподавателите са познати имена в сферата на изкуството и в педагогическата гилдия. Всички те са вдъхновени от желанието за постигане на високи успехи сред възпитаниците си и насърчаването на тяхната инициативност и бъдеща социална и професионална реализация чрез изкуство, наука и култура.

Екипът се надява предстоящата учебна година заниманията да бъдат присъствени. И вече се готвят за официалното откриване, което ще бъде под надслов "Отново заедно", по традиция – на 1 октомври и ще бъде като флашмоб.  

Организаторите Гергана Вирчева и Стоян Веселински можете да чуете в звуковия файл – > 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В ромския квартал в Кюстендил разясниха последствията от заразяването с коклюш

Здравна лекция, част от информационна кампания посветена за превенция и борба срещу болестта коклюш се проведе в в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. Срещата се състоя по настояване на жителите на квартала. По време на здравната беседа организирана от ромският активист Стефан Лазаров местните жители пожелаха да получат яснота как да се предпазват от..

публикувано на 23.04.24 в 18:46

Катастрофа на АМ " Струма"

Движението се осъществява в една лента при км 79 на "АМ Струма'' в посока София поради ПТП. Временно се ограничава изпреварващата лента. Трафикът се осъщтествява в активната и аварийната лента  и се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.04.24 в 17:23

Обсъдиха мерки за превенция на престъпността в Разлог

В сградата на Общинския съвет в Разлог се организира днес среща с цел актуален анализ на оперативната обстановка на територията на общината, спецификите на престъпността, инфраструктурата, пътната безопасност и сигурността. В нея взеха участие председателят на Общинския съвет адв. Иван Димитров, зам.-кметовете на община Разлог: инж. Гергана Костова и..

публикувано на 23.04.24 в 16:44

Нарушено водоподаване на бул. "Пейо Яворов" в Благоевград

На 24.04. от 08:00 до 17:00 ч., ще бъде нарушено водоподаването за бул. "Пейо Яворов" в Благоевград, поради монтаж на два броя регулатори на налягането. От ВиК Благоевград се извиняват за безпокойството.

публикувано на 23.04.24 в 16:37

Спортен празник в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Спортен празник „130 години от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България“  се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. В закритата спортна зала на университета студенти от специалност „Физическо възпитание и спорт“, преподаватели от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ и ученици от Трето основно училище..

публикувано на 23.04.24 в 15:51

АУБ посреща хорови състави на престижен международен фестивал

Поредното издание на Международния фестивал на студентските хорови състави се открива тази вечер в Благоевград. Негови организатори са АУБ и Хоровият състав към университета, с диригент проф. Христо Кротев. До 26-ти април на фестивалните сцени ще се изявят млади таланти от страната и чужбина, обединени в единайсет състава. Партньори..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Кюстендил представиха концепциите за интегрирани териториални инвестиции

Обществени обсъждания на концепции, преминали административно съответствие и съвместимост, в които участие има общината в Кюстендил, бяха представени днес. Общият брой на концепциите от област Кюстендил е 11, от които осем – с участието на общината. Идеята на тези публични обсъждания е да бъдат припознати като необходими за изпълнение, а след..

публикувано на 23.04.24 в 14:41