Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Земетресение 2.4 по Рихтер е регистрирано край Радомир

Земетресение с магнитуд 2.4 по Рихтер е било регистрирано около Радомир, съобщи за Радио Благоевград дежурният сеизмолог в Геофизичния институт на БАН. 

„Трусът е с дълбочина 2 км. и е усетен около 1:56 часа в сградата на полицията в Перник. Усетило се е леко разтърсване“, уточни дежурният сеизмолог. 

Няма нанесени щети, тъй като земетресението е слабо.


Вижте още

Районна прокуратура – Благоевград разследва инцидента с падналия асансьор

Районна прокуратура – Благоевград поема случая с падналия транспортен хаспел в шивашки цех в Благоевград, при който пострадаха трима души. Започнало е разследване за причиняване на телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Въпросната..

публикувано на 18.09.20 в 16:43
Румен Томов

Румен Томов е избран в Регионалния съвет за развитие

Кметът на община Благоевград Румен Томов е избран в Регионалния съвет за развитие за Югозападна България. Звеното ще бъде с изключително важна роля през новия програмен преиод 2021 - 2027 година. Коренно ще бъде променен начинът за привличането на европейски средства, обясни в ефира на Радио Благоевград кметът Румен Томов. Предложенията на..

публикувано на 18.09.20 в 16:31

Спокоен трафик на ГКПП „Кулата“

Нормално е движението по главен път Е-79 и автомагистрала „Струма“ в посока Гърция . С оглед безопасността на движението по пътищата в областта, полицейският контрол е засилен. Към този момент е спокоен трафикът на ГКПП „Кулата“, на границата с Гърция няма опашки от автомобили и камиони. С оглед почивните дни е направена необходимата..

публикувано на 18.09.20 в 16:30
Язовир „Бели Искър”

Спряха водоподаването от язовир "Бели Искър" към Перник

От днес е спряно водоподаването от язовир "Бели Искър" към Перник, съобщиха от ВиК. Ремонтът на главен клон 2 от водоснабдителната система на Перник, заради който от 3 август досега кварталите "Изток" и "Мошино" се захранваха с вода от София, е приключен и водоподаването от язовир "Студена" за тази част на града е  възстановено. Строителните-монтажните..

публикувано на 18.09.20 в 15:30
Марияна Николова

Министър Марияна Николова в Кюстендил: Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям

Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям и Кюстендил трябва да се възползва от тази възможност. Това е казала вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата ѝ с представители на туристическия бранш в Кюстендил, цитирана от пресцентъра на министерството. Срещата беше закрита за журналисти. В..

публикувано на 18.09.20 в 15:00

Атанас Стоянов: Очакваме динамична и трудна учебна година

"Община Сандански и ръководствата на детски заведения и училища правят всичко възможно да осигурят нормален учебен процес в условията на пандемия от Ковид – 19" , каза в ефира на Радио Благоевград кметът Атанас Стоянов. " Здравето е най-важно, без да омаловажаваме учебния процес, който не трябва да бъде формален, а качествен" , заяви Стоянов,..

публикувано на 18.09.20 в 14:50

Радио Благоевград и Пътна полиция в съвместна акция "Пътувай безопасно с Радио Благоевград"

Традиционна кампания по безопасност на пътното движение се провежда на територията на община Благоевград. Екипи на Пътната полиция към ОД на МВР в Благоевград, следят активно за спазване на правилата за движение както сред автомобилистите, така и сред пешеходците. Поводът е началото на новата учебна година, а целта – да се ограничи пътният..

публикувано на 18.09.20 в 12:57