Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Три са положителните за коронавирус нови проби от област Кюстендил

Три са положителните за коронавирус нови проби от област Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб. Две от положителните проби за изминалото денонощие са на жители на община Бобов дол, третата е на жител на община Кюстендил.

Само един остава настаненият пациент в специализираното отделение на болницата в Кюстендил. Състоянието му е сравнително стабилно, съобщиха от лечебното заведение. 

Трима са настанените за лечение в болницата в Дупница. Те също са в сравнително стабилно състояние, казаха от там.

Вижте още

Променят датата и часа на протестите в Благоевград

„От тази събота, 31 октомври, променяме датата и часа на протестите в Благоевград. Вместо в понеделник и в четвъртък, както бяха досега, те вече ще се провеждат само в събота от 12 ч., пред зала 22 септември“ - съобщи Калоян Ханджийски, един от организаторите на недоволството. „Хората са на работа, по-рано се стъмва, става по-студено и е..

публикувано на 26.10.20 в 19:41

Дарение за детското отделение на болницата в Перник

Детското отделение в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова” получи второ дарение от „Достъпна градска среда“ и фондация „П.У.Л.С.“. То включва 10 комплекта олекотени завивки, 36 подложки за легла, както и 27 пакета детски памперси. Закупени са  също мокри кърпи и сапун.  Средствата за дарението са събрани от издадените пластмасови капачки от металното..

публикувано на 26.10.20 в 19:14

20 паралелки в област Благоевград се обучават в електронна среда

798 са учениците в област Благоевград към днешна дата, които са поставени под карантина заради положителен PCR тест или контакт със заразен, сочат данните на Регионалното управление на образованието в Благоевград. Това каза за Радио Благоевград Методи Попов, експерт в образователната структура. Паралелките в областта, които към момента са на..

публикувано на 26.10.20 в 18:03

68 ромски ученици ще ползват безплатен транспорт до училище

Община Дупница осигури безплатен транспорт до училище на деца от ромски произход.  Целта е гарантиране на равен достъп до образование и недопускане на сегрегация. Реализирането й става възможно чрез спечелен проект на стойност 36 000 лева. От него ще се възползват 68 ученици в предучилищна и училищна възраст, живеещи в обособени ромски квартали,..

публикувано на 26.10.20 в 16:34

Завършила е рехабилитацията от пътя Дупница – Клисура – Самоков

Завършила е рехабилитацията на близо 17 км от пътя Дупница – Клисура – Самоков, съобщиха от Областното пътно управление в Кюстендил. Проектът - лот 27, се финансира от ОП "Региони в растеж", чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.  Второкласният път свързва ГКПП "Гюешево" с автомагистрала "Струма", с път  София -..

публикувано на 26.10.20 в 15:55

Специални мерки на пазара в Гоце Делчев

Със заповед на зам.-кмета на община Гоце Делчев са въведени специални мерки отнасящи се до дейността на пазара в града.  Изисква се дезинфектиране на площадките за селскостопански и промишлени стоки два пъти дневно (сутрин и вечер).  Разполагане на стоки на маси и сергии - по график, от 6,30 до 8,30 часа сутрин, продавачите да осигурят предпазване на..

публикувано на 26.10.20 в 15:55

Поставиха под карантина още две паралелки в дупнишко училище

Две паралелки в ОУ „Неофит Рилски“ - Дупница са карантинирани. Причината са положителни проби за коронавирус на 11 учители. Позитивни са и трима души от непедагогическия персонал. Предполага се, че инфекцията се е разпространила при участието им на семинар в Банско. Под карантина са и част от учениците от други три паралелки, на които са..

публикувано на 26.10.20 в 15:48