Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС в Перник ще заседава на 25 септември

Съветниците ще гласуват промени и допълнения на три общински наредби– за управление и разпореждане с общински жилища, за администрирането на местите такси и цени на услуги и за организация на движението на територията на общината.

 Ще бъде утвърден състав на Наблюдателна комисия и ще бъдат приети вътрешни правила за контрол и предотвратяване на изпирането на пари в дейността на община Перник. В дневния ред са включени също писмо на Инициативен комитет относно статута на ул. "Самоков" в Перник, прекратяване на процедурата по избор на управител на общинската фирма "Жилфонд", както и две докладни от управителя на "Детско и ученическо хранене". 

Ще бъде разгледан и доклад на избраната от ОбС временна комисия за актуалното финансово и материално състояние на Профилакториума.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

28 пияни и 11 дрогирани шофьори са заловени за денонощие

28 пияни и 11 дрогирани водачи са заловени от полицията при акции в страната през изминалото денонощие. Това съобщават от МВР.   От началото на акцията са проверени 12 432 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 14 411 водачи и пътници.  Съставени са 3620 фиша и 676 акта за установени административни нарушения.   Акцент в операцията на..

публикувано на 18.08.24 в 16:40

Пожар гори в природен парк "Рилски манастир"

Пожар е възникнал малко преди обяд в района на язовир "Калин", на около 2400 м. надморскса височина, в района на Рилския манастир. Заради пожара е затворен пътят от с. Пастра до хижа "Чала" под язовира. От Противопожарната служба в Рила казаха, че има изпратени екипи, но теренът е труднодостъпен. Най-вероятно мълния е причинила подпалването на..

публикувано на 18.08.24 в 12:49

Екстремна спасителна акция в Пирин

Вчера спасителите от отрядите на ПСС в Банско и Разлог, и специалисти от Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха на “България Хели Мед Сървиз" ЕАД бяха активирани за оказване на спешна помощ по въздух на пострадала жена с множество контузии и травми.  Инцидентът е станал в района на Малкия Казан под връх Вихрен в Пирин, където е оказана помощ..

публикувано на 18.08.24 в 11:46

Почина Ален Делон, легендата на световното кино!

Легендата на френското и световно кино Ален Делон е починал на 88-годишна възраст, съобщи Франс прес, цитирайки информация от семейството му.   "Ален Делон почина в дома си в Души, заобиколен от семейството си", се казва в позиция на роднините му.  Информацията беше разпространена и от Le Figaro.  Делон бе носител на наградата "Сезар" за най-добра..

публикувано на 18.08.24 в 09:41

Българският патриарх оглави литургията в Рилския манастир

Празникът Успение на св. Йоан Рилски Чудотворец се отбелязва днес тържествено в Рилската света обител, когато се навършват 1078 години от успението на всебългарския небесен покровител. Литургията оглавява Българският патриарх Даниил. Той  беше посрещнат тържествено в Рилския манастир вчера. Това е първото официално посещение на Негово Светейшество в..

публикувано на 18.08.24 в 09:22

"Жълт" код за опасно време у нас

"Жълт" код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи температури. Предупреждението важи за части от Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Великотърновска, Русенска, Разградска и Силистренска области. Температурите ще достигнат до 37 градуса.

публикувано на 18.08.24 в 09:05

Православната църква отбелязва деня на свети Иван Рилски Чудотворец

 Свети Иван Рилскси се смята за небесен закрилник на българския народ, както и покровител на българските лекари. Иван Рилски е патрон на основания от него Рилски манастир и на редица храмове в страната.По традиция хиляди богомолци се събират в Рилската света обител, за да се помолят за здраве и благоденствие и да почетат паметта на светеца. Сутринта..

публикувано на 18.08.24 в 09:00