Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протестиращите в Благоевград: Не искаме да бъдем най-бедните в ЕС

За поредна вечер група благоевградчани се събра пред Съдебната палата, за да изрази недоволството си от правителството, управлението на страната и поискаха незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 
Протестът започна с развяване на българските знамена и бяха припомнени думи на покойния доц. Кристиян Таков: "Закон се прави за отстояване на принципи, а не за да обслужва отделни хора." Недоволните от властта акцентираха върху непрозрачните поръчки и сделки на кабинета "Борисов 3", свързани с големи и малки инфраструктурни проекти. Освен призивите "оставка", хората казаха, че не искат страната ни да бъде най-бедната в Европа. 
Протестът премина мирно, без напрежение и с минимално полицейско присъствие. Организаторите съобщиха за Радио Благоевград, че следващия протест ще бъде в четвъртък пред Съдебната палата, а в събота ще се включат в поредното "Велико народно въстание".

Вижте още

Закрита бе 23-ата изложба на жените творци от Благоевград

В Арт салона на Радио Благоевград днес  бе закрита 23-ата изложба на жените творци от Благоевград, организирана от Дружество "Искрици", с председател Татяна Лазарова. 19 художнички участваха в проявата с вече многолетна традиция, а проф. Георги Драчев обобщи впечатленията си от изложбата с думите "Много високо ниво". Въпреки че е официално..

публикувано на 13.05.21 в 19:05

Откриха изложбата “Мозайка от занаяти” в Разлог

Днес в Исторически музей – Разлог беше тържествено открита гостуващата изложба „Мозайка от занаяти“.   Изложбата е подредена от Регионален етнографски музей на открито „Етър”. Гости на събитието бяха инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, общественици, учители и ученици от града. Изложбата беше открита от г-жа Христина Манова – директор на..

публикувано на 13.05.21 в 16:30

Къде са парите от Фонд "Култура"

Представители на частни школи и независими артисти от Благоевград, които са спечелили проекти по Фонд "Култура", отправиха публично въпроси към ръководството на Община Благоевград, защо проектите се бавят и не се реализират вече втора година. По думите им проектите са минали през всички комисии, разгледани са и са одобрени.  Организаторът на..

публикувано на 13.05.21 в 14:53

Рецидивист, ограбил възрастен мъж, получи осъдителна присъда

Окръжната прокуратура в Кюстендил постигна осъдителна присъда спрямо 28-годишен мъж, обвинен за престъпление, извършено от него при условията на опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.     През ноември м.г. той извършил грабеж от дома на семейство възрастни хора в Дупница. Грабителят взел сумата от 1850 лева и избягал, а по-късно бил  обявен за..

публикувано на 13.05.21 в 14:28

Повече от 10 хиляди ваксини са в наличност в РЗИ – Кюстендил

В момента има наличност от ваксини, но се забелязва забавяне на темпото при ваксинацията, каза на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че повече от 10 хиляди ваксини от четирите вида, одобрени за ползване в ЕС, са в наличност в РЗИ – Кюстендил.       Най-големите количества  (над 8000) са от ваксината на Pfizer/BioNTech, има и дози..

публикувано на 13.05.21 в 14:26
Иван Яхнаджиев

Иван Яхнаджиев с изложба в Благоевград

Световноизвестният художник Иван Яхнаджиев пристига в понеделник, 17 май, в Благоевград. Той ще рисува заедно с ученици от Националната Хуманитарна гимназия  „Св. Св. Кирил и Методий“  и деца от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград .  Това ще се случи в понеделник следобед пред сградата на РТЦ Благоевград, на..

публикувано на 13.05.21 в 13:22

Насрочиха консултациите за избор на РИК в Перник

За 15 май са насрочени консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за избор на РИК в Перник, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.  Комисията ще бъде 13 – членна, в т . ч. председател, двама зам. -председатели и секретар.  Разпределението на квотите е: четири за коалиция „ГЕРБ-СДС”, три за партия „И а такъв народ”, по..

публикувано на 13.05.21 в 12:49