Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Кюстендил се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето

Община Кюстендил се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето, съобщиха от там. Инициативата ще се състои на 4 октомври, от 10.00 часа до 12.00 часа. Началният маршрут е от стадион "Осогово" до детския кът в лесопарк "Хисарлъка" и обратно до стадион "Осогово".

Проявата се организира от Българската федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и се прави за 28-ми пореден път.

Денят на ходенето е проява от държавния спортен календар на федерацията за 2020 година и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус, допълниха от Общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дарение за МБАЛ „Иван Скендеров“ Гоце Делчев

С много важни апарати разполага отделението по неонатология в МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев, след направеното дарение от фондация „Капачки за бъдеще“ и нейният председател Лазар Радков. В края на миналата седмица, той пристигна лично в АГ – отделението на гоцеделчевската болница, за да връчи дарението, което се състои от 3 апарата: транскутанен..

публикувано на 15.07.24 в 14:09

Продължава гасенето на пожара в района на село Преколница

Единайсет пожара са загасени в края на миналата седмица в Кюстендилска област. Общо четири от тях са нанесли щети. Продължава гасенето на пожара, който възникна на 11 юли в смесена гора в района на с. Коприва, с. Цървендол и с. Преколница, община Кюстендил. Пожарът е низов и е обхванал площ около 500 декара., съобщиха от полицията. Огънят е..

публикувано на 15.07.24 в 13:08

Започна записването на седмокласниците в гимназиите

От днес започна записването на седмокласниците, класирани по първо желание след първи етап на класиране. Учениците се записват в училището, в което са приети. Ако ученик не се яви, мястото му не се запазва и се обявява като свободно за втори етап на класиране, посочват от РУО - Благоевград.  Записването на новоприетите осмокласници в НХГ „Св.св...

публикувано на 15.07.24 в 12:47

Годишната инфлация през юни е 2,5%

Годишната инфлация се ускорила до 2,5% през юни при 2,3 на сто през май, сочат данните на Националния статистически институт. За самия юни обаче е регистрирана дефлация от 0,2 % - точно толкова, колкото беше изменението на индекса месец по-рано. Регистриран е минимален ръст на цените при здравните услуги и услугите в сектора на развлечението и..

публикувано на 15.07.24 в 12:21

След кратко прекъсване: Мотосъбор Предел се завръща

На ново място, две щури вечери, за седемнадесети път, ще се проведе националният мотосъбор Предела 2024. Събитието е част от програмата на Фестивално лято 2024, Разлог. Тази година съборът ще бъде в местността ски писта Кулиното край Разлог. Мотосъбор Предел 2024 г. стартира с откриване на събора на 19 юли (петък) от 18:30 часа, с мото игри и..

публикувано на 15.07.24 в 11:03

Нов съдия встъпи в длъжност в Районен съд - Кюстендил

Преслава Дякова встъпи в длъжност „съдия“ в Районен съд – Кюстендил. Тя спечели конкурс за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в районните съдилища, обявен от Съдийската колегия на ВСС на 02.01.24 г. Съдия Дякова положи клетва и подписа акта за встъпване в длъжност, пред Общото събрание на съдиите и административния ръководител –..

публикувано на 15.07.24 в 10:57

Предлагат обявяването на ВиК-Дупница в ликвидация

Община Дупница пристъпва към ликвидация на местното ВиК. Темата ще бъде основна на предстоящата сесия на Общинския съвет. Причината е предстоящото от 1 август реално консолидиране на Дупница към Областната водна асоциация.  Водоснабдителните услуги в общината ще поеме “Кюстендилска вода”. Тя вече нае сградите и техниката на ВиК. Факт е тежкото..

публикувано на 15.07.24 в 09:37