Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Среща-разговор за Преподобна Стойна в Клуба на пенсионера в Благоевград

Регионалната библиотека "Димитър Талев" – Благоевград съвместно с Клуба на пенсионера в квартал "Еленово" организираха среща-разговор по повод 137 години от рождението на Преподобна Стойна, като съчетаха това и със Световния ден на сърцето и предстоящия празник на възрастните хора. 

Презентация за живота и делата на Преподобна Стойна бе подготвила Донка Какарадова от Регионалната библиотека. Културната институция имаше солидно представителство, като бяха спазени всички необходими протевоепидемични мерки.

За членовете на клуба бе интересно да научат повече за делата на българската лечителка и пророчица – Преподобна Стойна, а срещи от този род са полезни за интеграцията на възрастните хора – подчерта Павлина Теова – председател на областния Съюз на пенсионерите.

Репортаж от събитието можете да чуете в звуковия файл – > 

Вижте още

Необичайно време през април в Разлог

Необичайно време през април в Разлог – силният дъжд премина в сняг и за минути образува и снежна покривка.  Вече два часа в Разлог и близките населени места вали силен сняг, което изненада и шофьори и пешеходци. Много от хората се шегуват, че се готвят за нов зимен сезон, вместо очакваните пролетни празници Цветница и Лазаровден.  Стопаните на овошки се..

публикувано на 19.04.21 в 11:51

44 с COVID-19 за три дни в област Кюстендил

Новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите три дни /от 16 април до 18 април/ са общо 44. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 26, Кюстендил – 11, по два нови случая в Сапарева баня и Невестино, а в Рила, Бобошево и Кочериново има само по един новозаразен, съобщават от Областния кризисен..

публикувано на 19.04.21 в 11:50

Дебютна изложба на художничката Илиана Васева ще бъде открита днес

Дебютна изложба – живопис на художничката Илиана Васева ще бъде открита днес в Радомир, съобщи общинският пресцентър. Експозицията е маслена живопис и съдържа около 40 картини – портрети и пейзажи. Авторката им Илиана Васева е родена в Радомир и е  възпитаник на Художествената академия в Антверпен, Белгия.  Експозицията е подредена в Общинския..

публикувано на 19.04.21 в 10:54

Нов фестивал организира Община Благоевград

Културните институции в Благоевград са предвидили поредица от инициативи през предстоящия творчески сезон. Театрите в областния център са отворили врати за своите посетители, каза за Радио Благоевград зам.-кметът по хуманитарните дейности Пролет Трифонова. В афишите на ДТ"Никола Вапцаров" и Кукления театър ще присъстват любими спектакли...

публикувано на 19.04.21 в 10:50

Община Благоевград отчита добра събираемост на местните данъци и такси

Около 8 млн.500 хил.лв. са събраните местни данъци в община Благоевград. Иво Николов, директор на Дирекция „Местни данъци и такси, заяви в ефира на Радио Благоевград, че общината отчита добро събиране на местните налози. По думите му събираемостта до момента е близо 40%. Иво Николов посочи и важни срокове, касаещи плащането на местните..

публикувано на 19.04.21 в 10:37

Около 100 пожара са гасили огнеборците в област Благоевград през зимата

В началото на пожароопасния сезон, гл. инсп. Георги Сарафов, началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Благоевград изнесе данни в ефира на Радио Благоевград за оперативната обстановка. По думите му статистиката за отминалия зимен сезон не се различава от..

публикувано на 19.04.21 в 10:01

Рабтотодатели и синдикати разчитат на План за възстановяване и устойчивост

Работодателски организации и синдикати настояват парламентарните партии в 45-то Народно събрание да разгледат представения от тях План за възстановяване и устойчивост. Това заяви за Радио Благоевград Иван Велков, член на УС на Българската стопанска камара. Той уточни, че в края на миналата седмица работодателските организации и синдикатите са..

публикувано на 19.04.21 в 09:46