Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Среща-разговор за Преподобна Стойна в Клуба на пенсионера в Благоевград

Регионалната библиотека "Димитър Талев" – Благоевград съвместно с Клуба на пенсионера в квартал "Еленово" организираха среща-разговор по повод 137 години от рождението на Преподобна Стойна, като съчетаха това и със Световния ден на сърцето и предстоящия празник на възрастните хора. 

Презентация за живота и делата на Преподобна Стойна бе подготвила Донка Какарадова от Регионалната библиотека. Културната институция имаше солидно представителство, като бяха спазени всички необходими протевоепидемични мерки.

За членовете на клуба бе интересно да научат повече за делата на българската лечителка и пророчица – Преподобна Стойна, а срещи от този род са полезни за интеграцията на възрастните хора – подчерта Павлина Теова – председател на областния Съюз на пенсионерите.

Репортаж от събитието можете да чуете в звуковия файл – > 

Вижте още

Подпомагат Община Гоце Делчев с близо 664 хиляди лева

Винаги сме действали максимално бързо, за да могат кметовете по общините и населените места веднага да започнат своите аварийни дейности, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов в рамките на днешното извънредно правителствено заседание, на което бяха отпуснати 3 731 061 лева за щетите след наводненията. След вчерашното решение на..

публикувано на 19.01.21 в 13:14

49 работни места обяви Бюрото по труда в Дупница

1 344 души или почти 7% от населението са били безработни в община Дупница в края на 2020г. Повече от половината от незаетите са жени, а почти 40% са без образование.  В Бобов дол на борсата са регистрирани 6,3% от жителите, в Сапарева баня – близо 8%. 324 са новорегистрираните безработни през декември в Бюрото по труда – Дупница. Обявени са..

публикувано на 19.01.21 в 12:44

С бутилирана вода ще бъдат снабдени жители на трънското село Ерул

Заради проблем с електрозахранващия кабел помпената станция в махала „Смрика” в населеното място не работи и част от селото е без вода. Днес служители на ВиК ще доставят 10- литрови бутилки на всеки един от бедстващите хора, съобщи управителят на водното дружество в Перник Борислав Иванов. Три от махалите в селото са без вода от 15 дни, каза..

публикувано на 19.01.21 в 12:32

Община Невестино ще разчисти напрупаните боклуци при моста на село Четирци

Заради проливните дъждове и придошлите води на река Струма се образува сметище от боклуци в района на моста при село Четирци в община Невестино. Те ще бъдат разчистени веднага след като нивото на реката спадне, за да може да влезе техниката, каза за Радио Благоевград главният еколог на Невестино Василена Таскова. „Натрупалите се боклуци са..

публикувано на 19.01.21 в 12:23

От утре започват практическите занимания в Професионалната гимназия по туризъм в Благоевград

В Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ в Благоевград се изгражда първият в областта учебен ресторант. Той е почти готов и може да заработи още в началото на втория учебен срок. Това каза за Радио Благоевград директорът на гимназията Димитрина Иванова. Тя заяви, че връщането в училище на учениците за практическите..

публикувано на 19.01.21 в 12:07

Пукнатина в земна маса над пътя за Бачиново

След излъчване на зрителски сигнал по национална телевизия за опасност от срутване на земна маса над пътя за местността Бачиново край Благоевград, екип на Радио Благоевград направи проверка на място. В залесената част над пътя, срещу заведенията за хранене и детската площадка се забелязва пукнатина в земната маса. Пукнатината се вижда добре от алеята за..

публикувано на 19.01.21 в 11:26

Кметът на Гърмен се срещна с хора от общината

Кметът на Гърмен Феим Иса проведе серия от срещи и разговори с хора от общината, като част от регулярните посещения по населени места, които той обяви, че стартира в началото на тази година. Посетени бяха селата Крушево, Ореше и Долно Дряново. Освен в лични разговори с жителите, Феим Иса се запозна и с някои инфраструктурни проблеми. В селата Горно..

публикувано на 19.01.21 в 10:00