Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Двама кандидати за директорския пост в музея в Петрич

Двама кандидати се явиха за участие в обявения конкурс за длъжността „Директор“ на Исторически музей – Петрич. Това са: Методи Бисерков и Тодор Тараков, които вече са заемали този пост през годините назад. 

Конкурсът за директор на Историческия музей в Петрич се насрочи със заповед на кмета Димитър Бръчков и след съгласуване с Министерство на културата. Председател на комисията е зам.-кметът по „Финанси, бюджет и общинска собственост“ Борислав Коларов и членове на комисията: д-р Аксиния Бутева – началник отдел „Музеи, галерии и визуални изкуства” в дирекция „Културно наследство, музеи и изобразително изкуство” в Министерство на културата, доц. д-р Бони Петрунова – директор на Национален исторически музей, доц. д-р Соня Пенкова – директор на Национален военноисторически музей, доц. д-р Костадин Кисьов – директор на Регионален археологически музей Пловдив, д-р Екатерина Цекова – директор на Национален политехнически музей, в качеството си на представител на БАРОК, Кирил Бинев – председател на НФ „Култура” към КТ „Подкрепа”, Румяна Ангелова Митова – служител в РИМ Благоевград, в качеството си на представител на НСФ „Култура” – КНСБ, Светослава Христова – главен юрисконсулт на община Петрич, Нако Манастарлиев – началник отдел „Социални дейности” в Общинска администрация Петрич. 

Комисията класира на първо място Методи Бисерков, който представи и защити концепция за развитието на Исторически музей-Петрич през следващите пет години. Сегашният директор на музея Сотир Иванов ще продължи с израстването си в научната кариера. Община Петрич ще продължи да разчита на неговата експертност.


Вижте още

Община Перник трябва да осигури дежурна детска градина и ясла за децата на раблотещите на първа линия в борбата с COVID-19

Областният управител на Перник Емил Костадинов е призовал Община Перник да осигури дежурна  детска градина и ясла, в която да се приемат децата на лекари, медицински сестри,санитари, както и на служители, работещи на първа линия в борбата с COVID-19, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Призивът е отправен на днешното заседание на на..

публикувано на 26.11.20 в 19:10
Станислав Владимиров

Община Перник ще поеме нов безлихвен заем от 4.2 млн. лв.

Кметът на Перник Станислав Владимиров получи съгласие от местния ОбС за поемането на нов безлихвен заем от централния бюджет в размер на 4.2 млн. лв. и за овърдрафт на стойност 3.5 млн. лв. Парите са необходими, за да може общината да функционира нормално. Заради COVID- кризата постъпленията в общинския бюджет са под планираните, а това..

публикувано на 26.11.20 в 18:00

Отменят Станчинарските игри в Петрич

Общинският оперативен щаб препоръчва на кмета на общината Димитър Бръчков като работодател на медицинския персонал в детските градини и училища, на основание чл. 120 от КТ, да възложи на фелдшерите и медицински сестри от училищно и детско здравеопазване, както и на сестрите от яслените групи към детските градини, временно, за срока на..

публикувано на 26.11.20 в 17:50

Продължава издирването на изчезналия Янек Миланов

Нова операция по издирването на изчезналия Янек Миланов във водите на язовир "Дяково" е започнала днес, съобщиха от полицията в Кюстендил. 43-годишният дупничанин Янек Миланов е в неизвестност от 1 август т.г. Днес и утре екип от водолази, служители на ГДНП, и служители на РУ-Дупница ще претърсват в язовира, допълниха от полицията.

публикувано на 26.11.20 в 16:06

Дежурна група за децата на медиците от първа линия ще бъде сформирана в Дупница

Решението е на кмета Методи Чимев. То е провокирано от заповедта за затваряне на детските градини. Групата ще бъде обособена в детска градина “Калина”. Целта е да се подпомогнат семействата на медиците и те да останат на работа. Записванията са днес и утре на тел. 0889 409905. С решение на кмета остава да функционира и Дневния център за деца..

публикувано на 26.11.20 в 15:22

341 договора в област Кюстендил за финансова подкрепа в COVID-кризата

   Общо 341 договора на обща стойност 2 728 489,19 лв. са сключени в област Кюстендил по процедура "Подкрепа за микро и малки предприятия за преодоляване на последствията от пандемията от COVID-19" по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" /ОПИК/. Това съобщи на пресконференция директорът на Областния информационен център в Кюстендил..

публикувано на 26.11.20 в 14:17

По проект за 492 215 евро ще опазват духовните светилища в общините Кюстендил и Струмица, Северна Македония

Проект за опазване на духовните светилища в общините Кюстендил и Струмица, Северна Македония представи днес Общината в Кюстендил. Заради епидемичната обстановка на представянето на проекта "Опазване на духовните светилища - устойчив туристически потенциал в Струмица и Кюстендил" присъстваха само представители на Общината в Кюстендил, а кмета на община..

публикувано на 26.11.20 в 14:11