Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Трън откриха обновената сграда на детска градина „Ален мак”

Детското заведение е единственото в общината и се посещава от около 90 деца

Детската градина в Трън е строена през 1977 година. В ремонта й са вложени 215 000 лева. Подменена е дограмата,ремонтиран е покривът, сградата е санирана, подменени са осветителните тела с енергоикономични. Обособено е котелно помещение и склад, а за още 65 000 лева е закупен и котел на пелети. На откриването днес присъстваха областният управител на Перник Емил Костадинов и кметът на Трън Цветислава Цветкова. Цветкова подчерта, че няма кмет, който да не се гордее, когато в мандата му се ремонтират детски градини и училища. Областният управител пожела на целия екип здраве, а на малките момичета и момчета  много усмивки и безгрижни игри в новия слънчев дом.  С песни, стихотворения и танци възпитаниците на детското заведение поздравиха своите гости.

Галерия

Вижте още

По-строги противоепидемични мерки до 21 декември

Противоепидемичните мерки започват в петък - 27 ноември и ще продължат до 21 декември 2020 г. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет. Спират се учебните занятия във всички образователни институции – всички ученици от 1 до 12 клас, всички извънкласни дейности, занимания по интереси, занимални и т.н...

публикувано на 25.11.20 в 09:53

Автобусните превозвачи в Кюстендил също протестират

Автобусни превозвачи от Кюстендил ще участват в протестни действия днес, съобщиха членове на Конфедерацията на автобусните превозвачи от Кюстендил.  От 9.00 часа до 11.00 часа ще бъде преустановен общественият превоз на пътници по редовните автобусни линии от републиканската, областната, междуобластната и общинската транспортна схема. Причината..

публикувано на 25.11.20 в 08:14

И Перник без автобусен транспорт за два часа

От 9 до 11 часа днес Перник ще бъде без градски транспорт, съобщи председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, която е собственик на една от най-големите транспортни фирми в града. Местните превозвачи няма да изпълняват и междуселищните линии, общественият превоз на пътници се преустановява за два часа и по..

публикувано на 25.11.20 в 07:42

Автобусни превозвачи от област Благоевград се пресъединяват към националния протест

Десетки автобусни превозвачи от Благоевградска област се присъединяват към националния протест с искане за наказателно преследване и ефективни присъди на нерегламентираните превози.  Почти напълно ще спрат линиите по Републиканската пътна мрежа, а градският транспорт ще стачкува ефективно от 9 до 11 часа, е решението на автобусните превозвачи..

публикувано на 25.11.20 в 07:33

4382 нови случая на коронавирус

4382 са новите случаи на коронавирус при направени 10 474 PCR теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са близо 42 процента от изследваните. София, Пловдив и Варна отново са градовете с най-много новозаразени. 6365 пациенти с коронавирус са настанени в болница, 392 – в интензивно отделение...

публикувано на 25.11.20 в 07:29

Слънчева ноемврийска сряда

Днес ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на места в низините видимостта ще бъде намалена.  Максималните температури ще са между 7° и 12°.

публикувано на 25.11.20 в 07:24

Възобновено е движението по пътя Кюстендил – Гюешево

ТИР се преобърна по-рано днес на пътя Кюстендил – Гюешево, което затрудни преминаването на автомобили край село Жиленци. Към момента тежкотоварния камион е изваден от пътя, съобщиха за Радио Благоевград от Областно пътно управление Кюстендил. Движението по пътния участък се извършва нормално. При възникналия пътен инцидент няма пострадали пътници,..

публикувано на 24.11.20 в 15:07