Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Зад ъгъла на морето“ – изложба на Антон Гошев

8
Антон Гошев
Снимка: Фейсбук

Благоевградският художник Антон Гошев представя самостоятелна изложба живопис "Зад ъгъла на морето" в Арт галерия "Видима" в град Севлиево.

Антон Гошев е абстракционист, лесно разпознаваем с уникалния си и неподражаем художествен изказ. „Обичам единствено да насочвам зрителя, останалото оставям на неговото въображение. Свободата е водещото нещо в изкуството.”, казва творецът.
„Странни, причудливи и удивителни са пластическите търсения на този творец. Той като че ли е постоянно привличан от мечтата – мечтанието за него очевидно е образно превъплъщение на сънуваната реалност“ казва за него Иван Гранитски в един свой художествен очерк на творчеството на Антон Гошев от 2004 г. в списание „Везни“, многозначно озаглавен „Ловецът на облаци“.

Поводът за неговото представяне в Севлиево е в следствие на награда. В конкурса за живопис „Създаваме заедно“ от края на миналата година, Антон Гошев зае трето място със своята творба „Зад ъгъла на морето“. Така е озаглавена и изложбата в галерия "Видима". "С носталгия към отминаващото лято, лятото на 2020 година, странно и почти несъстояло се предвид извънредната обстановка, посетителите ще открият в картините на художника неговия начин да визуализира представите си за онова, което остава като спомен от един отминал сезон – чувства, емоции, аромати, мечти, блянове. Морето, останало някъде там зад ъгъла, ще ни очаква да се завърнем отново, а до тогава Ви каним да надникнете зад вратите на галерията и да се потопите в крайбрежните чувства на художника." – така от галерията канят ценителите на изобразителното изкуство да надникнат и в крайбрежните чувства на художника Антон Гошев.


Галерия

Вижте още

Заведенията в Благоевград имат готовност да отворят

Заведенията в Благоевград имат готовност да отворят от 1 март. „В момента тече подготовка на обектите за посрещане на клиентите. Ще има и ресторанти, които няма да могат да рестартират дейността си“, съобщи за Радио Благоевград Васил Димитров зам.-председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград. Основното притеснение..

публикувано на 26.02.21 в 10:58

Коронавирусът създаде нова фобия

Изследователи идентифицираха нов тип фобия, свързана с коронавируса. Този тип тревожност има три различни компонента: постоянна тревога, прекалени притеснения и страхове и избягване на срещи с хора. Терминът "коронафобия" се въвежда за описание на страха от коронавирус, който пречи на ежедневието на човека. И въпреки че все още не е официална диагноза,..

публикувано на 26.02.21 в 10:54

Архивни документи за ваксинацията в Кюстендилско през 1893 – 1942 г. показват в изложба

Архивни документи за ваксинацията в Кюстендилско през 1893 – 1942 г. показа Териториалната дирекция "Държавен архив" в Кюстендил. Изложбата е споделена в социалните мрежи и е във връзка с настоящата епидемиологична обстановка в страната и ваксинирането на населението срещу COVID-19. Архивът представя част от най-старите документи, в които има данни за..

публикувано на 26.02.21 в 10:19

Шофьори на линейки в Гоце Делчев недоволни заради неполучени бонуси

Шофьори на линейки в Гоце Делчев недоволстват заради неполучени пари в размер на 1000 лева за работа на първа линия в условията на пандемия. Директорът на Спешния център в Благоевград коментира, че най-вероятно става въпрос за грешка. До момента шофьорите не са декларирали недоволството си пред ръководството, уточни д-р Красимир..

публикувано на 26.02.21 в 10:15

"Марек Юнион Ивкони“ победи гостуващия „Добруджа“ с 3:1 гейма

„Марек Юнион Ивкони“ победи гостуващия  „Добруджа“ с 3:1 гейма (19:25, 25:19, 25:19, 25:23) в среща от 11-ия кръг на мъжката волейболна Суперлига в Първата осмица. Добричлии поведоха в резултата, след като взеха шест от последните седем разигравания в първия гейм. Дупничани доминираха във втората и в третата част и стигнаха до обрат. В..

публикувано на 26.02.21 в 10:10

Продължава засиленият здравен контрол през ГКПП „Кулата – Промахон“

Гърция затегна здравния контрол при влизане в страната. И днес продължават бързите тестове за шофьорите на тежкотоварни автомобили преминаващи през ГКПП „Кулата – Промахон“. Опашки от чакащи да преминат границата през нощта не е имало, потвърди за Радио Благоевград говорителят на гранична полиция Лора Любенова. „Както за шофьорите на леки..

публикувано на 26.02.21 в 09:52

Общинските съвети в Благоевград и Дупница заседават днес

Заседание на Общинския съвет в Благоевград ще се проведе днес от 09:30 ч. в зала „22-ри септември”. Основен акцент в сесията ще бъде приемането на бюджета на община Благоевград, както и плана за капиталовите разходи за тази година. 49 са точките, включени за разглеждане в дневния ред. Приемане на бюджет 2021 е основната точка в днешното..

публикувано на 26.02.21 в 07:34