Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Три награди за Общинския куклен театър – Благоевград от международен фестивал

Три награди спечели Общинският куклен театър – Благоевград на XXI Международен куклен фестивал на професионалните куклени театри за деца  "Lut Fest", проведен в Сараево, Босна и Херцеговина от 28 септември до 2 октомври 2020 г.  

Наградите са за постановката "Фолклорна магия от Пиринско", с която бе открит фестивалът. От публиката, представлението на благоевградския куклен театър получи много възторжени и продължителни аплодисменти, а от журито – следните награди: 

Награда "Магията на кукловодството – Радослав Лазич" – за изключително изпълнение на куклено представление;
Награда за оригинална идея на проф.Боньо Лунгов и доц.д-р Константин Каракостов;
Награда за оригинална музика на композитора Георги Красимиров-Герасим.

За всички награди заслуга има целият екип създатели на представлението – проф.Боньо Лунгов, доц.д-р Константин Каракостов, Георги Красимиров-Герасим, неповторимите костюми изработени от перфектната, незабравима Елена Камбурова, която си отиде през 2019 г., талантливите актьори: Дияна Георгиева, Наталия Петкова, Йоана Рачева, Атанас Димитров, Виктор Кападжиев, Георги Димов, Александър Станковски. Наградите са и за сръчните хора в ателие: Миглена Методиева и Десислава Папучарова, както и за всички технически служби, които стоят зад кадър: Янка Велкова, Иван Димитров, Георги Зарев, Тодор Веселински.

Наградите от престижния международен фестивал са високо признание за работата и усилията на целия колектив на Общинския куклен театър Благоевград.

От екипа на Радио Благоевград ЧЕСТИТО!

Вижте още

Издирва се

РУ Дупница издирва  Димитър Кирилов Георгиев. Той е на 53г и е от гр.София. В неизвестност от 28.11.2020г. За последно е видян на хижа“ Ловна“ над к.с.Паничище. Молим гражданите, които имат информация за него, да се обадят на тел.112 или в най-близкото поделение на..

публикувано на 04.12.20 в 13:50

Огнище на Ковид-19 в Гоце Делчев

Огнище на коронавирус е регистрирано в Центъра за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев.Заразените са карнтинирани, достъпът до сградата на външни лица е забранен. 9 обитатели на центъраза хора с умствена изостаналост и четирима душиот персонала са заразени, потвърди заместник- кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев. Към момента състоянието..

публикувано на 04.12.20 в 13:43

Отложиха делото срещу бащата на убитите деца в Сандански

Отложиха делото за насилие срещу бащата на двете убити деца в Сандански, което беше насрочено за днес от 10 часа в Районен съд – Сандански, информира за Радио Благоевград изпълняващият длъжността председател на Районен съд, Росица Калугерова. Делото беше заведено от майката, която бе задържана  по подозрение, че е убила двете си деца на 3 и..

публикувано на 04.12.20 в 13:36

Конкурс за коледна украса обяви община Дупница

До 17 декември може да украсите фасадата на дома си и да участвате в конкурса. Наградите за първите три места са 250, 150 и 100 лева. Записвания се приемат на тел. 0701/ 5 92 46, а кандидатите трябва да посочат адрес и телефон. Тази година традиционната Кутия на Дядо Коледа ще бъде виртуална.  Кметът отново ще изпълни коледните желания на три..

публикувано на 04.12.20 в 13:12
Дупница

Онлайн експозиция вече показва историята на Дупница

Виртуалният музей е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество. Платформата представя информация за историята, природните и културни забележителности.  Достъпни са архивни документи, снимки, картини от общинския фонд. Обособени са секции с анкета и 3D-разходка.  Посетителите могат да публикуват документи след одобрение от..

публикувано на 04.12.20 в 13:01

25 с коронавирус в област Кюстендил

Само 25 са положителните проби за коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалите 24 часа. Положителни проби за инфекцията са дали 15 души от община Кюстендил, четирима от община Дупница, трима от Кочериново, двама от Бобошево и едно лице от Рила, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през..

публикувано на 04.12.20 в 12:49

Дръвчета за Коледа от ЮЗДП

  Общо 12 000 коледни дръвчета има възможност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие, съобщават от Пресцентъра на ЮЗДП. Над 1/3 от тях са живи елхи в контейнер от видовете обикновен смърч и ела, които са най-предпочитани от потребителите. Произведени са в горските разсадници в „ДЛС Дикчан” и в..

публикувано на 04.12.20 в 12:46