Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Социалният зам.-министър лично раздаде хранителни пакети на нуждаещите се хора в Сандански

Над 3400 жители на община Сандански ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети чрез кампанията на социалното министерство по Оперативна програма "Храни", която ще продължи до края на ноември.

„Точно в този момент, в условията на пандемия, хората имат нужда от помощ и подкрепа“, това заяви социалният заместник-министър Султанка Петрова, която е на посещение в община Сандански. Тя лично се включи в раздаването на храните от първа необходимост на социално слабите лица.

По-рано днес заместник-министърът Петрова проведе среща с представители на социалните служби в общината. Тя акцентира пред тях освен за развитието на социално-медицинските грижи за възрастните хора, но и за ползите на социалното предприемачество.

„Социалното предприемачество е нова политика и тя дава възможност за разкриване на работни места, дава възможност да се наемат на пазара на труда хора от уязвимите групи и да създава работни места в малките общини, за да може да задържаме младите хора тук. Това е основната цел на социалното предприемачество“, коментира зам.-министърът Петрова, която е в Сандански по покана на общинското ръководство.

„Тази среща, която инициирахме е полезна, защото общината търси възможностите да бъде още по-активен участник и партньор в социалната сфера“, каза кметът на Сандански Атанас Стоянов и подчерта, че държавата и общините са основните фактори в изграждането на устойчива социална политика по отношение на обгрижването на населението на страната, в частност и на община Сандански.

„Затова присъствието днес на социалният зам.-министър Султанка Петрова е важно, за да обсъдим политики насочени към развитието на социалните грижи в общината и следващата година да бъде по-добра от социална гледна точка за всички онези, които имат нужда от подкрепа“,каза още кметът Атанас Стоянов.

Чуйте Атанас Стоянов:

Чуйте хората в Сандански, които получиха хранителни пакети:

Чуйте зам.-министър Султанка Петрова:

Галерия

Вижте още
тунел

Тунел "Железница" е без осветление

Заради възникнала авария днес до 17 часа тунел „Железница“ при Симитли ще бъде без осветление. Информацията беше потвърденаза Радио Благоевград от Областно пътно управление: От Пътната агенция призовават шофьорите да бъдат внимателни.

публикувано на 28.11.20 в 13:49

62 са случаите на коронавирус в област Кюстендил

Положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалото денонощие са 62. Новите случаи в община Дупница са 31, в Кюстендил – 16, Бобов дол – 6, Кочериново – 4. В Бобов дол и Сапарева баня има по двама новозаразени и един в община Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през..

публикувано на 28.11.20 в 13:22

Масово отменят резервации в Банско

По-строгите мерки за ограничаване на коронавируса закъсняха, смятат от туристическия бранш в Банско. Най-силният зимен месец е пред провал. Масово се отменят резервации. Идеята на Германия за затваряне на зимните курорти в цяла Европа вече се отразява тежко и на българската индустрия. Според бизнеса в Банско такива послания удрят директно..

публикувано на 28.11.20 в 12:23

Нормален трафик на ГКПП "Кулата - Промахон"

На границата с Гърция трафикът на автомобили тази сутрин е нормален, съобщават от пресцентъра на МВР. На ГКПП "Промахон" гръцките власти временно преустановиха проверките с бързи тестове за COVID-19 на влизащите в Гърция водачи на товарни автомобили. За останалите, на които е разрешено влизането в Гърция през „Кулата" – „Промахон",..

публикувано на 28.11.20 в 11:11

Кои сектори получават помощ за локдауна

Министерството на труда и социалната политика утвърди със заповед кои работници и служители могат да получат компенсации заради затварянето на местоработата им. На 24 лева на ден ще имат право заетите в барове, кафенета, езикови и образователни центрове. Компенсации ще може да получи и персоналът на детски градини и ясли. За помощта ще може да се..

публикувано на 28.11.20 в 08:20

Природозащитници на пореден протест за Рупите

Природозащитници от социалната мрежа „Спаси Рупите“ отново се събират на протест в защита на едноименната местност и срещу намеренията за масовото застрояване на уникалната територия, известна с лековитите си минерални извори на открито и природно многообразие. Протестът ще се проведе до заградения терен от 12 декара, върху който след..

публикувано на 28.11.20 в 08:14

3327 нови случая на коронавирус в страната

3327 са новите случаи на коронавирус у нас. Според данните на Единния информационен портал са направени 9179 PCR теста и 36,2% от тях са положителни. 1865 са излекуваните. Починали са 151 души. 436 са в интензивни отделения. В болница са приети 6647.33 Отново най-много случаи има в София – 754 новозаразени. Следват областите..

публикувано на 28.11.20 в 07:35