Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проверяват заведенията в Благоевград за спазване на мерките

От днес започват масови проверки по заведенията на територията на Община Благоевград във връзка със спазването на противоепидемичните мерки. Със заповед на кмета Румен Томов се забранява се ползването на наргилета по заведенията.

Предстои от Община Благоевград да направят проучване и анализ на всички заведения, колко са декларираните места за посетители.

„Заведенията и ресторантите трябва да работят на 75% от капацитета си, а дискотеките на 50 %. Проверките ще целят точно това, да проверят дали тази заповед на Здравното министерство се спазва. Не съм привърженик на санкциите. Ще проверим каква е ситуацията по заведенията и ако има нарушения, собствениците ще бъдат предупредени, а санкциите ще бъдат при последващи нарушения“, коментира за Радио Благоевград кметът Румен Томов.


Вижте още

 Отложи изборите за църковни настоятелства

Поради тежката извънредна ситуация свързана с пандемията от COVID – 19 и обявената извънредна епидемична обстановка, се отлага провеждането на избори за нови Църковни настоятелства и Проверителни комисии определено за 6 и 13 декември 2020 г. Същото е определено със заповед № 111/02.12.2020 г. на Неврокопския митрополит Серафим на основание чл. 88 и чл...

публикувано на 05.12.20 в 16:47

Млади хора от село Краище залесиха терени край Белица

Пет момчета и четири момичета се включиха в днешната инициатива, която е последна за тази тодина, каза за Радио Благоевград организоторът, Муса Гагъм.  " Успяхме да залесим 300 фиданки черен бор и 100 фиданки явор, а залесяването се случи два километра над град Белица по пътя за село Горно Драглище. Тази инициатива се реализира със..

публикувано на 05.12.20 в 16:12

Международни награди за възпитаници на Вокално студио "Сгушена звездица" - Петрич

Дея Костадинова и Златка Граматикова се представиха отлично в XVІ International Festival Culture Caravan 2020, Полша. Във фестивала взеха участие деца от 24 държави, а във отделните възрастови групи по 30. Дея Костадинова на 9 години спечели първа награда във възрастова група 7-9 години, Златка Граматикова на 12 години спечели..

публикувано на 05.12.20 в 15:11

Обвиняем за убийство в село Бараково остава в ареста

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Росица Савова потвърди взетата по отношение на 41- годишния Йордан Г. от село Бараково мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като остави без уважение молбата му за промяната й в по- лека такава - „Домашен арест“. Той е привлечен като обвиняем за убийство, извършено по особено мъчителен..

публикувано на 05.12.20 в 14:53

Коледен конкурс за писмо до Дядо Коледа

Коледен конкурс за най-оригинално писмо до Дядо Коледа организират от Община Симитли. Пред сградата на общинската администрация ще бъде поставена пощенската кутия за писмата до Дядо Коледа. Срокът писмата да бъдат написани е от утредо 21 декември, съобщи за Радио Благоевград зам.-кметът на Симитли Евгения Георгиева. Един от критериите..

публикувано на 05.12.20 в 12:23

Община Банско ще подпомогне на МБАЛ-Разлог с 20 хил. лева

С икономии по различни разходни пера ще бъде компенсирано намалението на приходите в общинския бюджет за 2020 г., решиха общинските съветници в Банско на последното за годината заседание. Местния парламент гласува решение, с което се освобождават от плащане на услуга по сметосъбиране и сметоизвозване някои задължени лица. Това са..

публикувано на 05.12.20 в 11:09

Изследване проследява монетите през късната античност по течението на река Струма

Излезе от печат монографията на главен асистент д-р Светослава Филипова от Регионалния музей в Кюстендил - "Монети и монетна циркулация през късната античност /294-498 г./ по Горното и Средното течение на река Струма", съобщиха от музея.  Изследването обхваща колективните и единични монетни находки като акцентът е поставен върху монетите,..

публикувано на 05.12.20 в 10:19