Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Банско се готви за предстоящия зимен сезон

В ход е подготовката на Община Банско  за предстоящия зимен сезон. За да се вземат навременни мерки с решаване на дългогодишния проблем с организацията на движение в курортния град Банско и град Добринище, кметът на Общината Иван Кадев заедно с екипа от общината предприема съвместни действия с органите на МВР за подготвяне на зони в населените места, където да има възможност да се обособят паркоместа.

За да се осигури безопасност и свободно придвижване за автомобили и пешеходци, особено в зимния сезон, ще бъдат прилагани стриктно и с цялата сила на закона приетите правила по закона за движение по пътищата, както и общинските наредби.
Една от мерките е патрули да следят за движението и паркирането в някои от най-проблемните участъци и се контролира паркиране в забранени места и др. Специална схема на организация на движение със съдействието на органите на полицията ще има и при сметосъбиране и снегоизвозване в зимния сезон, като се изготвя своевременно план за кратковременна промяна на движението по улиците за безпроблемното преминаване на почистващата  техника.

Вижте още

Приключва мащабният ремонт на уличната мрежа в Община Белица

До около седмица ще приключи реконструкцията на уличната мрежа в Община Белица. Това каза за Радио Благоевград кметът Радослав Ревански. Той уточни, че мащабният ремонт обхваща над 40 улици в цялата община. В момента се извършват финалните дейности в селата Долно Краище, Краище и в Белица. Радослав Ревански съобщи, че до около една - две..

публикувано на 03.12.20 в 18:08

„Пирин“ ще гони победа в Радомир

Мениджърът на  ФК „Пирин“  (Благоевград)  Уорън Фийни сподели очакванията си за последния двубой от есенния дял на шампионата, който е утре, 4 декември, от 14 часа на стадион „Христо Радованов“ в Радомир срещу „Струмска слава“ . „Ще бъде труден мач. Те имат добри резултати у дома. Не искам да проявявам неуважение към съперника, но в случая е..

публикувано на 03.12.20 в 16:36

Община Банско спечели награда за „Международно сътрудничество”

Община Банско спечели награда за „Международно сътрудничество” в престижен международен конкурс. Призът бе обявен на проведена онлайн тържествена церемония в Истанбул на 2 декември вечерта. Наградите на градове и общини в дванадесет категории бяха раздадени за 11-ти пореден път от авторитетното турско списание Özelkalem, специализирано в областта на..

публикувано на 03.12.20 в 15:53

Медицински сестри в помощ на болницата в Сандански

Община Сандански пренасочва медицински сестри от детските заведения в града, които от днес стават част от екипа на МБАЛ „Югозападна болница“ и Спешна помощ в града.  Шест медицински сестри ще работят в отделенията на болницата и една в Спешна помощ, съобщи за Радио Благоевград кметът на Сандански Атанас Стоянов. “След неколкократни разговори..

публикувано на 03.12.20 в 13:53

Утре ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кюстендил

Утре в 18.00 часа ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кюстендил, съобщи кметът Петър Паунов. Това ще стане при спазването на всички мерки за сигурност и без присъствието на публика.  Запалването на светлините и символичната официална част ще бъдат излъчвани онлайн на страницата на Община Кюстендил в социалните мрежи. "През всички..

публикувано на 03.12.20 в 12:59

Нов кът за децата беше открит в Кюстендил

Нов кът за отдих и развлечение за децата беше открит в Кюстендил. Изграждането на детската площадка е по програма ПУДООС, а стойността ѝ е 10 хиляди лева. "Това кътче до детска градина "Еделвайс" отдавна се нуждаеше от благоустрояване, вече има и частен инвеститор, който предстои да облагороди и останалата част от терена, за да бъде достъпен..

публикувано на 03.12.20 в 12:56

Конкурс за коледна елха и коледна украса

Конкурс за коледна елха и коледна украса, обяви най-голямото пернишко кметство „Изток”, съобщи кметът Десислава Стоянова.  Надпреварата ще се проведе онлайн, като победителите ще бъдат определени чрез гласуване в интернет.  Изпратените за конкурса снимки ще бъдат качени на Фейсбук страницата на кметството, а класирането ще бъде обявено на 21 декември...

публикувано на 03.12.20 в 12:21