Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За момента не се планира преминаване към дистанционно обучение в училищата

К. Ангелов: Няма да се затварят градове, но трябва да се спазват мерките

Снимка: БГНЕС

Не възнамеряваме да затягаме мерки. Трябва да спазваме сегашните – дисциплина, отговорност, носене на маски, ползване на дезинфектанти, лична хигиена. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.

Ще проверяваме дали мерките се спазват, подчерта министърът:

"Не възнамеряваме да затягаме мерки, няма да се затварят градове, няма да се поставят КПП-та, няма да се прилагат някакви ограничителни мерки.

Трябва да свикваме да живеем с този вирус и да спазваме мерките такива, каквито са разписани, защото те дават и ще дадат най-голяма ефективност".

Министър Ангелов съобщи, че здравното ведомство получава допълнително  2,1 милиона лева за закупуването на  2 500 флакона от лекарството „Ремдисивир“, използвано за лечение на коронавирусна инфекция.

В момента в болниците има наличност от лекарството, уточни проф. Ангелов.

Министърът на образованието Красимир Вълчев, който също участва в брифинга в Министерския съвет, заяви, че за момента не се планира преминаване към дистанционно обучение. 162 ма ученици са установени към момента с коронавирус, а 159са  учителите.


Вижте още

Затварят за движение пътя Белица - Краище

Поради поставяне на втори асфалтов пласт на основния път Белица – Краище, от Община Белица уведомяват, че на 2 август (понеделник) от 6.00 часа до приключване ремонта на обекта (късно вечерта), пътят ще бъде затворен.  Автомобилният трафик ще бъде пренасочен по пътя Баня - Драглище.

публикувано на 30.07.21 в 17:57

Села в Сандански с проблемно електрозахранване търсят съдействие

Проблемите с електроснабдяването в няколко села в района на Сандански, дискутираха днес на работна среща представителите на институциите. Кметът Атанас Стоянов, Областният управител Николай Шушков и представители на ЧЕЗ търсиха решение на честите прекъсвания на електрозахранването в  села Селата Дамяница, Ново Делчево, Катунци, Левуново,..

публикувано на 30.07.21 в 16:36

19- годишен младеж е привлечен като обвиняем за пет престъпления

19- годишен младеж е привлечен като обвиняем за пет престъпления от общ характер, съобщиха от Районна прокуратура- Перник.   Той е задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление. Внесено е искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. На 28 юли, шофирайки лек автомобил, младият мъж нарушил правилата на..

публикувано на 30.07.21 в 15:54

С таен вот бе свален от поста си председателят на Общинския съвет в Банско

На заседание на Общинския съвет в Банско днес, изненадващо бе свален от поста си, с таен вот, председателят на Общинския съвет Димитър Русков. Предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на местния парламент направи общинският съветник  Костадин Загорчин. Причината за предложението е "Системно неизпълнение на задълженията на председател..

публикувано на 30.07.21 в 15:02

Забранeно е паленето на открит огън в площите с посеви в Перник

Забран eно е паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на  моторни превозни средства в площите с посеви и на разстояние, по-малко от 50 метра  от тях, съобщиха от община Перник. Разпоредбата е на кмета Станислав Владимиров и е в сила до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата. За да се предотвратят евентуални..

публикувано на 30.07.21 в 14:51

Приключиха летните занимания за ученици в Дупница

Приключиха традиционните летни занимания за ученици, организирани от община Дупница.  Инициативата “Активно лято” продължи през месец юли в дупнишкия парк “Рила”. В нея се включиха десетки деца от 8 до 14 години. Те участваха в различни занимания по изкуства, история и география, четоха на открито, рисуваха на асфалт. Организирани бяха арт..

публикувано на 30.07.21 в 14:22

Повишава се борят на болните с COVID в благоевградската болница

Постепенно повишаване на броя на пациентите с коронавирус отчитат от Многопрофилната болница в Благоевград, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев. В рамките на днешния ден са постъпили двама пациенти с ковид в Инфекциозното отделение на болницата. „В Инфекциозно отделение засега са предвидените легла за болните с..

публикувано на 30.07.21 в 12:10