Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кризисният щаб в Петрич с мерки срещу COVID-19

Снимка: BTA

Общинският кризисен щаб в Петрич предприема мерки за овладяване на ситуацията, относно разпространението на COVID-19. Ще бъдат отложени планирани инициативи, посветени на няколко годишнини. Ще затворят врати спортните зали и пенсионерски клубове. Ще бъдат отменени спортни мероприятия. Ситуацията е тревожна, има ръст на заболелите от коронавирус, каза за Радио Благоевград Нина Попова от община Петрич, която е член на Общинския кризисен щаб. Мерките ще бъдат предложени на РЗИ – Благоевград и ще влязат в сила за период от две седмици. 

Ще бъдат ограничени и местата до 30% в залите, в които се провеждат спектакли и концерти. Ще се следи за спазването на дистанция в заведенията, на тържищата и пазарите, както и за носенето на маски в затворени помещения и на открито, информира още Нина Попова. Тя предупреди за забрана, касаеща сватбени тържества, кръщенета, училищни юбилеи. 


Вижте още

Отложиха изборите за църковни настоятелства

Поради тежката извънредна ситуация свързана с пандемията от COVID – 19 и обявената извънредна епидемична обстановка, се отлага провеждането на избори за нови Църковни настоятелства и Проверителни комисии определено за 6 и 13 декември 2020 г. Същото е определено със заповед № 111/02.12.2020 г. на Неврокопския митрополит Серафим на основание чл. 88 и чл...

публикувано на 05.12.20 в 16:47

Млади хора от село Краище залесиха терени край Белица

Пет момчета и четири момичета се включиха в днешната инициатива, която е последна за тази тодина, каза за Радио Благоевград организоторът, Муса Гагъм.  " Успяхме да залесим 300 фиданки черен бор и 100 фиданки явор, а залесяването се случи два километра над град Белица по пътя за село Горно Драглище. Тази инициатива се реализира със..

публикувано на 05.12.20 в 16:12

Международни награди за възпитаници на Вокално студио "Сгушена звездица" - Петрич

Дея Костадинова и Златка Граматикова се представиха отлично в XVІ International Festival Culture Caravan 2020, Полша. Във фестивала взеха участие деца от 24 държави, а във отделните възрастови групи по 30. Дея Костадинова на 9 години спечели първа награда във възрастова група 7-9 години, Златка Граматикова на 12 години спечели..

публикувано на 05.12.20 в 15:11

Обвиняем за убийство в село Бараково остава в ареста

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Росица Савова потвърди взетата по отношение на 41- годишния Йордан Г. от село Бараково мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като остави без уважение молбата му за промяната й в по- лека такава - „Домашен арест“. Той е привлечен като обвиняем за убийство, извършено по особено мъчителен..

публикувано на 05.12.20 в 14:53

Коледен конкурс за писмо до Дядо Коледа

Коледен конкурс за най-оригинално писмо до Дядо Коледа организират от Община Симитли. Пред сградата на общинската администрация ще бъде поставена пощенската кутия за писмата до Дядо Коледа. Срокът писмата да бъдат написани е от утредо 21 декември, съобщи за Радио Благоевград зам.-кметът на Симитли Евгения Георгиева. Един от критериите..

публикувано на 05.12.20 в 12:23

Община Банско ще подпомогне на МБАЛ-Разлог с 20 хил. лева

С икономии по различни разходни пера ще бъде компенсирано намалението на приходите в общинския бюджет за 2020 г., решиха общинските съветници в Банско на последното за годината заседание. Местния парламент гласува решение, с което се освобождават от плащане на услуга по сметосъбиране и сметоизвозване някои задължени лица. Това са..

публикувано на 05.12.20 в 11:09

Изследване проследява монетите през късната античност по течението на река Струма

Излезе от печат монографията на главен асистент д-р Светослава Филипова от Регионалния музей в Кюстендил - "Монети и монетна циркулация през късната античност /294-498 г./ по Горното и Средното течение на река Струма", съобщиха от музея.  Изследването обхваща колективните и единични монетни находки като акцентът е поставен върху монетите,..

публикувано на 05.12.20 в 10:19