Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Достъпът в Съдебната палата в Кюстендил ще става след преминаване през термосензор

Снимка: Pixabay

Достъпът в Съдебната палата в гр. Кюстендил, считано от днес ще става след преминаване покрай термосензор за измерване на телесната температура, монтиран на централния вход на сградата. В случаи на отчитане на телесна температура над 37,2 градуса, лицата няма да бъдат допускани, като ще им се указват причините за това, се казва в заповед, подписана от административните ръководители на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова и на Районен съд – Кюстендил, съдия Мая Миленкова.

Когато лицата с телесна температура над 37,2 градуса са страни по дела, въпросът за присъствието им в съдебно заседание се решава от съдебния състав. При допускането им с разрешение на съдебния състав, ще се спазват в максимална степен всички противоепидемичните мерки.

Контролът върху пропусквателния режим на сградата се осъществява от ОЗ „Охрана“ - Кюстендил.

Движението по I- ви и II- ри етаж на Съдебната палата, за всички лица (външни и работещи в нея) ще се осъществява задължително с поставени предпазни средства за лице и при спазване на дистанция.

Своето действие запазват всички заповеди на административните ръководители, касаещи мерките за дезинфекция, за безопасност на гражданите и организация на провежданите заседания, в условията на извънредна епидемична обстановка в страната.


Вижте още

Отложиха изборите за църковни настоятелства

Поради тежката извънредна ситуация свързана с пандемията от COVID – 19 и обявената извънредна епидемична обстановка, се отлага провеждането на избори за нови Църковни настоятелства и Проверителни комисии определено за 6 и 13 декември 2020 г. Същото е определено със заповед № 111/02.12.2020 г. на Неврокопския митрополит Серафим на основание чл. 88 и чл...

публикувано на 05.12.20 в 16:47

Млади хора от село Краище залесиха терени край Белица

Пет момчета и четири момичета се включиха в днешната инициатива, която е последна за тази тодина, каза за Радио Благоевград организоторът, Муса Гагъм.  " Успяхме да залесим 300 фиданки черен бор и 100 фиданки явор, а залесяването се случи два километра над град Белица по пътя за село Горно Драглище. Тази инициатива се реализира със..

публикувано на 05.12.20 в 16:12

Международни награди за възпитаници на Вокално студио "Сгушена звездица" - Петрич

Дея Костадинова и Златка Граматикова се представиха отлично в XVІ International Festival Culture Caravan 2020, Полша. Във фестивала взеха участие деца от 24 държави, а във отделните възрастови групи по 30. Дея Костадинова на 9 години спечели първа награда във възрастова група 7-9 години, Златка Граматикова на 12 години спечели..

публикувано на 05.12.20 в 15:11

Обвиняем за убийство в село Бараково остава в ареста

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Росица Савова потвърди взетата по отношение на 41- годишния Йордан Г. от село Бараково мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като остави без уважение молбата му за промяната й в по- лека такава - „Домашен арест“. Той е привлечен като обвиняем за убийство, извършено по особено мъчителен..

публикувано на 05.12.20 в 14:53

Коледен конкурс за писмо до Дядо Коледа

Коледен конкурс за най-оригинално писмо до Дядо Коледа организират от Община Симитли. Пред сградата на общинската администрация ще бъде поставена пощенската кутия за писмата до Дядо Коледа. Срокът писмата да бъдат написани е от утредо 21 декември, съобщи за Радио Благоевград зам.-кметът на Симитли Евгения Георгиева. Един от критериите..

публикувано на 05.12.20 в 12:23

Община Банско ще подпомогне на МБАЛ-Разлог с 20 хил. лева

С икономии по различни разходни пера ще бъде компенсирано намалението на приходите в общинския бюджет за 2020 г., решиха общинските съветници в Банско на последното за годината заседание. Местния парламент гласува решение, с което се освобождават от плащане на услуга по сметосъбиране и сметоизвозване някои задължени лица. Това са..

публикувано на 05.12.20 в 11:09

Изследване проследява монетите през късната античност по течението на река Струма

Излезе от печат монографията на главен асистент д-р Светослава Филипова от Регионалния музей в Кюстендил - "Монети и монетна циркулация през късната античност /294-498 г./ по Горното и Средното течение на река Струма", съобщиха от музея.  Изследването обхваща колективните и единични монетни находки като акцентът е поставен върху монетите,..

публикувано на 05.12.20 в 10:19