Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят книгата на журналиста Стефан Велев "Зазоряване преди полунощ" в Радомир

С представяне на книгата на журналиста Стефан Велев "Зазоряване преди полунощ" започват проявите в Радомир, посветени на 125- годишнината на местното читалище "Напредък 1895".

Роденият в Радомир журналист над 60 години е работил в различни медии, театър и опера. Създател е и първи генерален секретар на Асоциацията на балканските информационни агенции и почетен гражданин на Охрид. 

Бил е главен координатор на Театъра на нациите в София и на Международната детска асамблея, участвал в изграждането на НДК и реставрацията на Народния театър. 

Стефан Велев е бил програмен директор на Българската телевизия от екипа на Иван Славков между 1970 и 1978 година. Книгата, която тази вечер ще бъде представена в Радомир излиза от печат по случай 60-годишния юбилей от първия сигнал на БНТ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ЦИК назначи съставите на първите шест РИК

ЦИК назначи с решения съставите на първите шест Районни избирателни комисии (РИК) - тези в Благоевград, Силистра, Кюстендил, Търговище, Ловеч и Добрич. При консултациите, проведени при областните управители, парламентарните формации са постигнали съгласие за съставите на тези РИК. До края на утрешния ден ЦИК трябва да назначи всички 31 районни..

публикувано на 18.04.24 в 13:40

Симулативен съдебен процес в Кюстендил

По инициатива на Районна прокуратура – Кюстендил се проведе симулативен съдебен процес с участието на ученици от гимназиални класове от училищата в града и доброволци към съвета по наркотични вещества към Община Кюстендил. Събитието се проведе в рамките на Деня на отворените врати в Районните съд и прокуратура в гр. Кюстендил. Децата влязоха..

публикувано на 18.04.24 в 12:31

Обсъдиха мерки за превенция на битовата престъпност в Гоце Делчев

Работна среща между ръководството на ОДМВР-Благоевград, представители на местната власт, кметове на общини, директори на училища и детски градини и учители се проведе в община Гоце Делчев. Целта на срещата е подобряване на взаимодействието между институциите по отношение на превенцията и противодействието на престъпността, пътната безопасност и..

публикувано на 18.04.24 в 10:59

Разкриха нарколаборатория в брезнишко сeло

Нарколаборатория за отглеждане на марихуана е разкрита от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Акцията е проведена вчера в брезнишкото сeло Видрица.  Криминалистите претърсили къща и на втория етаж открили помещение, пригодено за отглеждане на марихуана. То било оборудвано с осветление, вентилация,..

публикувано на 18.04.24 в 10:24

Отвориха за посетители античния град в Петрич с най-ценните открития

Отворен за посетители е обект „Античен град Хераклея Синтика“ с впечатляваща визия, след като у спешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен и защитен за финансиране от Община Петрич.   Основното, което се постигна с дейностите, е осигуряването на достъпна среда за всеки турист, пристигнал да разгледа обекта. От научна гледна точка..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Военното формирование организира Ден на отворените врати в Благоевград

Военно формирование 26 400 – Благоевград ще проведе днес от 10:00 до 15:00 часа Ден на отворените врати с показ на въоръжение, бойна техника и демонстрация на способности. Събитието се организира и провежда в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия и по повод 20-годишнината от присъединяването на България в НАТО. За..

публикувано на 18.04.24 в 07:32

Откриват 18-ия Международен конкурс за изпълнители на класически музикални инструменти в Перник

140 млади музиканти от страната и чужбина са заявили участие в 18-ия Международен конкурс за изпълнители на класически музикални инструменти, чийто домакин е Перник. Откриването е тази вечер с концерт на носителите на наградите на Камерен оркестър „Орфей” и Духовия оркестър към Двореца на културата от миналогодишното издание на конкурса. Концертът..

публикувано на 18.04.24 в 07:16