Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С вечерен час и без масови прояви и в Сатовча

Заради увеличаващия се брой на заразени с коронавирус, кметът на Община Сатовча Арбен Мименов издаде заповед, с която е въведен вечерен час за малолетните и непълнолетните лица. Тя е в сила от 21 часа вечерта до 6.30 часа сутринта. Заповедта е издадена на 22 октомври за 14 дни, но ще бъде удължена за един месец, уточни за Радио Благоевград кметът на Сатовча.

„Издал и друга заповед за сформиране на комисия, която да извършва проверки за спазването на забраната, съвместно с полицията, по възможност представители на РЗИ, и служители от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“, допълни Арбен Мименов.

В Община Сатовча са забранени и всички масови прояви на открито и закрито.


Вижте още

Фирми в Дупница освободени от такси и наеми

Над 100 фирми освобождава от наеми и такси община Дупница.Предложението е на кмета Методи Чимев. То засяга наемателите на общински терени, които са преустановили дейността си за периода на извънредната ситуация. Сред тях са всички с договорни отношения за ползване на търговски площи, пазари, тротоари, улични платна и др. Мярката трябва да бъде..

публикувано на 02.12.20 в 14:30

60 свободни места за медици са обявени в Перник

60 свободни места за медици са обявени в Перник, съобщиха от местното Бюро по труда. Търсят се 20 лекари при заплата 1 600 лв и 20 медицински сестри с възнаграждение от 1200 лв. Свободните места за санитари също са 20, като заплащането при тях е по договаряне. Две свободни работни места за медицински сестри има и в най-голямото пернишко село Драгичево. Те..

публикувано на 02.12.20 в 14:25

Пенсионерките от Гърмен с жест към медиците в гоцеделчевската болница

Днес, дамите от пенсионерския клуб в село Гърмен дариха вкусни ястия на медиците от МБАЛ "Иван Скендеров", град Гоце Делчев. Те организираха и кулинарна изложба в лечебното заведение, съобщи за Радио Благоевград   бившият секретар на Читалище "Искра"  Иван Търтов.  Търтов увери, че това няма да бъде еденичен жест към хората, които са на първа линия в..

публикувано на 02.12.20 в 14:03

26-метрова коледна елха светва днес в Трън

Тази вечер ще бъдат запалени светлинките на коледната елха в Трън. 26-метровото дръвче, което расте в центъра на града и е сред най-високите живи коледни елхи в страната, ще заблести в разноцветни светлинки. Коледно украсен е и целият град. Тазгодишната изненада за жителите на Трън е шейна с Дядо Коледа и светещ снежен човек върху закрития шадраван в..

публикувано на 02.12.20 в 12:54

Предлагат изменения в Кодекса на труда за компенсиране на работодатели и работници в кризисни ситуации

В Кодекса на труда да се въведат понятието принудителен престой за работодателя, за случаите, в които предприятията спират дейността си поради заповед на държавен орган, както и съответните компенсации за работниците и работодателите.  Това предвижда предложение на АИКБ и КНСБ, което бе обсъдено от социалните партньори по време на заседанието на..

публикувано на 02.12.20 в 11:52

96 000 лв за Белодробната болница в Перник

96 000 лв са преведени на Белодробната болница в Перник от Националната здравноосигурителна каса. Тези средства ще бъдат използвани за закупуването на лекарства с доказано добър ефект при лечението на COVID-19, съобщи народният представител д-р Александър Александров. Белодробната болница, която е първото лечебно заведение в Перник, приемащо болни с..

публикувано на 02.12.20 в 11:19

Нови 120 положителни случаи с коронавирус в Кюстендилска област

Нови 120 положителни случаи с коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област за изминалото денонощие. Взетите и изпратени за изследване проби са общо 160, като резултатите от тях излизат до 48 часа. Най-голям брой новозаразени лица има в община Дупница – 78, в община Кюстендил са 23, по пет нови случая има в Бобов дол, Сапарева баня и..

публикувано на 02.12.20 в 11:19