Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

20 паралелки в област Благоевград се обучават в електронна среда

798 са учениците в област Благоевград към днешна дата, които са поставени под карантина заради положителен PCR тест или контакт със заразен, сочат данните на Регионалното управление на образованието в Благоевград. Това каза за Радио Благоевград Методи Попов, експерт в образователната структура. Паралелките в областта, които към момента са на обучение от разстояние в електронна среда, са 20.

57 е общо броят на карантинирания педагогически и непедагогически училищен персонал в област Благоевград към момента. От тях 30 души са заради положителен тест за коронавирус като 26 от тях са учители. 


Вижте още

Издирва се

РУ Дупница издирва  Димитър Кирилов Георгиев. Той е на 53г и е от гр.София. В неизвестност от 28.11.2020г. За последно е видян на хижа“ Ловна“ над к.с.Паничище. Молим гражданите, които имат информация за него, да се обадят на тел.112 или в най-близкото поделение на..

публикувано на 04.12.20 в 13:50

Огнище на Ковид-19 в Гоце Делчев

Огнище на коронавирус е регистрирано в Центъра за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев.Заразените са карнтинирани, достъпът до сградата на външни лица е забранен. 9 обитатели на центъраза хора с умствена изостаналост и четирима душиот персонала са заразени, потвърди заместник- кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев. Към момента състоянието..

публикувано на 04.12.20 в 13:43

Отложиха делото срещу бащата на убитите деца в Сандански

Отложиха делото за насилие срещу бащата на двете убити деца в Сандански, което беше насрочено за днес от 10 часа в Районен съд – Сандански, информира за Радио Благоевград изпълняващият длъжността председател на Районен съд, Росица Калугерова. Делото беше заведено от майката, която бе задържана  по подозрение, че е убила двете си деца на 3 и..

публикувано на 04.12.20 в 13:36

Конкурс за коледна украса обяви община Дупница

До 17 декември може да украсите фасадата на дома си и да участвате в конкурса. Наградите за първите три места са 250, 150 и 100 лева. Записвания се приемат на тел. 0701/ 5 92 46, а кандидатите трябва да посочат адрес и телефон. Тази година традиционната Кутия на Дядо Коледа ще бъде виртуална.  Кметът отново ще изпълни коледните желания на три..

публикувано на 04.12.20 в 13:12
Дупница

Онлайн експозиция вече показва историята на Дупница

Виртуалният музей е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество. Платформата представя информация за историята, природните и културни забележителности.  Достъпни са архивни документи, снимки, картини от общинския фонд. Обособени са секции с анкета и 3D-разходка.  Посетителите могат да публикуват документи след одобрение от..

публикувано на 04.12.20 в 13:01

25 с коронавирус в област Кюстендил

Само 25 са положителните проби за коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалите 24 часа. Положителни проби за инфекцията са дали 15 души от община Кюстендил, четирима от община Дупница, трима от Кочериново, двама от Бобошево и едно лице от Рила, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през..

публикувано на 04.12.20 в 12:49

Дръвчета за Коледа от ЮЗДП

  Общо 12 000 коледни дръвчета има възможност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие, съобщават от Пресцентъра на ЮЗДП. Над 1/3 от тях са живи елхи в контейнер от видовете обикновен смърч и ела, които са най-предпочитани от потребителите. Произведени са в горските разсадници в „ДЛС Дикчан” и в..

публикувано на 04.12.20 в 12:46