Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отменят заседанието на Общинския съвет в Дупница

Снимка: Кирил Фалин

Насрочената за 30 октомври сесия на Общинския съвет в Дупница се отменя. Причината е в усложнената епидемична обстановка, информира председателят Костадин Костадинов. 

Ще бъдат предложени промени в правилника за дейността на Общинския съвет. Те позволят провеждането на заседания в помещения, различни от заседателната зала в общината. Целта е спазване на изискването за оптимална дистанция между присъстващите. Сред вероятните подходящи места за сесии са спортната зала и театралният салон.


Вижте още

26 пожара за два месеца в Кюстендилска област

Общо 26 пожара са възникнали в Кюстендилска област от 1 октомври до 2 декември, съобщиха от полицията в Кюстендил. При тях е загинал един човек на 86 години, пострадал е и друг – на 79 годни, сочат данните на полицията.  "И през този отоплителен сезон броят на пожарите тенденциозно се запазва, като най-честите причини за възникването им са късо..

публикувано на 04.12.20 в 10:17

Грузинци се признаха за виновни, крали от аптеки в Кюстендил и Пазарджик

Двама грузинци са се признали за виновни в кражба на близо девет хиляди лева от две аптеки в Кюстендил и Пазарджик, съобщиха от пресслужбата на съда в Кюстендил. Районният съд е одобрил споразумения и им е наложил наказания от по 12 месеца "лишаване от свобода", изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по три години. Имуществените вреди от..

публикувано на 04.12.20 в 10:12

От днес започва да работи кабинковата линия в Банско

От днес започва да работи кабинковата линия в Банско, с което се дава началото на новия зимен сезон в курортното градче. Не се предвижда официална церемония, както и събиране на хора. От следващата седмица, във връзка и със студентския празник – 8 декември, се очаква да бъдат пуснати и ски пистите, като активният сезон се предвижда да стартира..

публикувано на 04.12.20 в 10:09

От адрес в Благоевград източвали ток

Вчера около 12.30 часа в 01 РУ Благоевград са потърсили съдействие служители на елктроразпределително дружество, които съобщили за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР - Благоевград.  Полицейски служители са оказали съдействие  при извършената проверка в къща  на ул. „Андрей Ляпчев“ в..

публикувано на 04.12.20 в 09:54

Горя пожар в благоевградската онкоболница

Вчера в 19.23 часа е получено съобщение за пожар в помещение на СБАЛО „Св. Мина“ в Благоевград, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР - Благоевград.  Два екипа от местното звено на РДПБЗН са потушили огъня.  Късо съединение е предизвикало пожара, който е унищожил един от климатиците в сградата на лечебното заведение.

публикувано на 04.12.20 в 09:49

В Сандански гледат делото за насилие срещу бащата на двете убити деца

Днес, в Районен съд – Сандански, започва делото за домашно насилие срещу бащата на двете убити деца.  Делото е заведено от майката, която бе задържана  по подозрение, че е убила двете си деца на 3 и 5 години.  На 26-ти ноември Софийският апелативен съд я остави  в ареста. 

публикувано на 04.12.20 в 09:40

Отварят общинския пазар в Симитли

В Симитли възобновяват дейността на общинския пазар, със заповед на кмета Апостол Апостолов. От пети декември пазарът в града ще функционира при спазване на противоепидемичните мерки, потвърди за Радио Благоевград зам.-кметът на града Евгения Георгиева „Търговците трябва да използват лични предпазни средства – маски и ръкавици, правят дезинфекция, а..

публикувано на 04.12.20 в 09:31