Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изложба "Зад обектива" в Разлог

Интересна изложба със заглавие: " Зад обектива", организирана от клуб " Памет" в СУ "Братя Каназиреви" в Разлог бе официално представена на следобедно матине в парка пред НЧ "15.09.1903" г. в Разлог.   

Младите фотографи, които са ученици от девети клас в Разложката гимназия "Братя Каназиреви"  - Румен Пулин, Гергана Тренчева и Владимира Терзиева показаха свои фотоси, които са увековечили в изключително съдържателни и много красиви кадри любими места в Разлог, природа, красотата на сезоните, както и интересни лица. 

Идеята на изложбата е покаже силата на снимката, като наблегне на красотата на заобикалящата ни природа, уловени мигове, споделени с приятели, вълнението да запечаташ момента завинаги.

Младите таланти показват в направените от тях снимки не само умения, вещина, но и много добри заложби вв фотографията и познаване на специфични изисквания, които превръщат любителските фотоси в наистина съперничещи на професионалисти снимки.

А заслуга за това има и техният ръководител един от най-известните и доказани професионалисти във фотографията и видео заснемането фотографът Любомир Хаджиев. С търпение, постоянство и много внимание той умело съпътства младите си колеги, и им предава някои от тайните на това изкуство - фотографията, споделяйки с тях не само тънкости, но и знания, които да им помогнат да се развият в бъдеще.
Всеки един от младите фотографи Румен Пулин, Гергана Тренчева и Владимира Терзиева, които презентираха своите снимки в изложбата "Зад обектива" има своя собствена визия за това, какво иска да снима, за вдъхновението и обектите. Но кадрите, които бяха представени в изложбата показват наистина, че те имат "око" да видят момента, да го съхранят във фотосите си, да уловят мигновеното изражение на лице, и така със снимките си, да ни покажат в колко красив свят живеем, заобиколени  от красиви хора.

Преподавателят г-жа Соня Крънчева - ръководител на клуб "Памет" в СУ "Братя Каназиреви" - Разлог е другият човек "зад обектива". Освен техен учител, класен ръководител, тя  е истински вдъхновител, който с вещина и много умение и търпение успява да провокира младите таланти да бъдат смели, мотивирани, да вярват в себе си, и да успеят да развиват своите таланти и умения, които ги правят уникални.

Галерия

Вижте още

Община Радомир в очакване на снега

Допълнителна техника, осигурена от земеделските кооперации, ще помага за почистване на улиците от сняг в населените места в община Радомир. Изготвен е и списък на техниката по фирми и обекти, която да оказва помощ при кризисни ситуации. Това става ясно от доклад за подготовката на зимния сезон, внесен от кмета Пламен Алексиев и приет на днешното..

публикувано на 30.11.20 в 15:20

Архивът в Кюстендил показва документи от противоепидемичните мерки в началото на 20 век

Документи от предприеманите противоепидемични мерки в началото на 20 век показва Държания архив в Кюстендил на страницата си във "Фейсбук".  Във връзка с новите противоепидемиологични мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 в държавата, с представените документи се показват здравните, хигиенизиращите и санитарните мерки, предприемани..

публикувано на 30.11.20 в 15:06

От днес ресторанти в Кюстендил предоставят топла храна на медиците

От днес ресторанти в Кюстендил предоставят топла храна на медиците, заети с лечението на болни от коронавирус, съобщи за Радио Благоевград Станислав Георгиев – председател на местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите в града.  След влизането в сила на новите мерки срещу ограничаването на коронавируса в Кюстендил, работещи, с доставка до..

публикувано на 30.11.20 в 14:37

Кюстендилско сдружение ще подготви видео уроци на различни етно-танци

Кюстендилското сдружение "Партньори – Кюстендил" започна работа по проект "Разнообразието е богатство", съобщиха от сдружението. Целта е изкуството и по-конкретно танцът да бъдат използвани като средство за опознаване, сближаване и преодоляване на страхове и предразсъдъци.  "С проекта искаме да променим стереотипите и на многообразието от..

публикувано на 30.11.20 в 12:34

Новите случаи с COVID-19 в Кюстендилска област са общо 145

В община Кюстендил положителните проби са 78, в община Дупница – 39, новите случаи в Бобов дол са 13, в Сапарева баня – 5, а в Кочериново – 4. Трима души са новозаразени в община Невестино, двама в Рила и един в Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб. В COVID  отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница са..

публикувано на 30.11.20 в 11:15

Пътната обстановка на територията на община Разлог е спокойна

Пътищата са влажни от дъжд, но няма заледявания.  Температурите са над нулата – три градуса, и не се налага обработка на пътните настилки.  От РУ на МВР в Разлог информираха, че ограниченията, които се налага да спазват водачите на МПС са свързани с намалената видимост в някои участъци, съобразяване с това, че пътищата са влажни и не бива да се кара с..

публикувано на 30.11.20 в 09:54

Почистването на основните пътища в Перник е започнало през нощта

Почистването на основните пътни артерии в Перник е започнало през нощта и ще продължи докато това е нужно, съобщиха от общината.  Снегопочистващата техника е на терен от 3.30 часа. Заради продължаващия снеговалеж се налага повторно обработване на  някои от улиците, в т.ч. и вътрешно- градската магистрала. В момента снегорините работят по улица "Юрий..

публикувано на 30.11.20 в 09:47