Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "Зад обектива" в Разлог

Интересна изложба със заглавие: " Зад обектива", организирана от клуб " Памет" в СУ "Братя Каназиреви" в Разлог бе официално представена на следобедно матине в парка пред НЧ "15.09.1903" г. в Разлог.   

Младите фотографи, които са ученици от девети клас в Разложката гимназия "Братя Каназиреви"  - Румен Пулин, Гергана Тренчева и Владимира Терзиева показаха свои фотоси, които са увековечили в изключително съдържателни и много красиви кадри любими места в Разлог, природа, красотата на сезоните, както и интересни лица. 

Идеята на изложбата е покаже силата на снимката, като наблегне на красотата на заобикалящата ни природа, уловени мигове, споделени с приятели, вълнението да запечаташ момента завинаги.

Младите таланти показват в направените от тях снимки не само умения, вещина, но и много добри заложби вв фотографията и познаване на специфични изисквания, които превръщат любителските фотоси в наистина съперничещи на професионалисти снимки.

А заслуга за това има и техният ръководител един от най-известните и доказани професионалисти във фотографията и видео заснемането фотографът Любомир Хаджиев. С търпение, постоянство и много внимание той умело съпътства младите си колеги, и им предава някои от тайните на това изкуство - фотографията, споделяйки с тях не само тънкости, но и знания, които да им помогнат да се развият в бъдеще.
Всеки един от младите фотографи Румен Пулин, Гергана Тренчева и Владимира Терзиева, които презентираха своите снимки в изложбата "Зад обектива" има своя собствена визия за това, какво иска да снима, за вдъхновението и обектите. Но кадрите, които бяха представени в изложбата показват наистина, че те имат "око" да видят момента, да го съхранят във фотосите си, да уловят мигновеното изражение на лице, и така със снимките си, да ни покажат в колко красив свят живеем, заобиколени  от красиви хора.

Преподавателят г-жа Соня Крънчева - ръководител на клуб "Памет" в СУ "Братя Каназиреви" - Разлог е другият човек "зад обектива". Освен техен учител, класен ръководител, тя  е истински вдъхновител, който с вещина и много умение и търпение успява да провокира младите таланти да бъдат смели, мотивирани, да вярват в себе си, и да успеят да развиват своите таланти и умения, които ги правят уникални.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Активно лято" Дупница 2024

Община Дупница и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, организираха среща разговор между участниците в "Активно лято" Дупница 2024 г. и лектор по борба с бедствията и авариите, от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". От интересния разговор, децата научиха за видовете..

публикувано на 17.07.24 в 16:59

Ограничават движението в участък от пътя Перник - Брезник

От утре - 18 юли, се ограничава движението в участък от 500 м по път II-63 Перник - Брезник в отсечката от пътен възел „Хумни дол“ на път I-6 София - Кюстендил до кръстовището на път II-63 - ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и бул. „Юрий Гагарин“. Временната организация е за реконструкция на канализационната мрежа на града. Обходният маршрут за всички..

публикувано на 17.07.24 в 16:55

Пожар в местността "Църнако", землище на Банско

Около 14:30 часа днес е получен сигнал за пожар в местността "Църнако", землище на  Банско. По първоначална информация е обхванат черен бор. Пожарът е низов. Локализиран е. На място има 5 пожарникарски екипа, горски служители, служители на Национален парк "Пирин" и доброволци. Няма опасност за засягане на сгради и постройки.

публикувано на 17.07.24 в 16:44

Премиерът Главчев призова собствениците на тежка техника да се включат в борбата с пожарите

Собствениците на тежка техника – земеделци и строителни фирми, в пълна координация с МВР да се включат в борбата с пожарите. За това призова премиерът Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. Министър-председателят изрази увереност, че при желание от страна на бизнеса такава организация може да бъде създадена на повече..

публикувано на 17.07.24 в 15:08

Изложба за Световния ден за борба със сушата в Благоевград

С благотворителна изложба в Благоевград ще бъде отбелязан Световният ден за борба със сушата. В рамките на експозицията, която ще бъде днес от 17.30 часа във фоайето на Община Благоевград, ще бъдат подредени 50 платна, изработени от малки таланти от школата по изобразително изкуство „Престо“. Средствата от продажбата на творбите ще бъдат насочени за..

публикувано на 17.07.24 в 15:01

В Благоевград се проведе инициативата "Безотговорността е най-опасната искра"

Образователно-информационна кампания на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите за опазване на горите от пожари се проведе днес в Благоевград. В нея се включиха и Регионалната дирекция по горите, Регионалната служба за борба с пожарите, Дирекция „Национален парк Рила“, както и Югозападното държавно предприятие, които..

публикувано на 17.07.24 в 13:45

Събор “Илинден” 2024

Туристическо дружество “Вихрен” гр. Банско, със съдействието на Община Банско и НЧ “Никола Вапцаров-1894 г. ”, организира събор “ Илинден”, посветен на 121 години от Илинденско - Преображенското въстание. Събитието ще се състои на 4 август (неделя), от 10:30 ч., на пикник - “Мрътва́ поле́на” (м. Чалин валог) със специалното участие на..

публикувано на 17.07.24 в 13:43