Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците в Банско ще заседават днес

Днес ще заседава общинският съвет в Банско. 25 точки са включени, като предложения за разглеждане. Акцентите от тях.Разглеждане на докладна от кмета Иван Кадев  за  нова Наредба за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Община Банско. Дискусия по предложение на кмета на Банско относно отчет за изпълнение на Програма за развитие на туризма в Община Банско за 2019г. и приемане на Програма за развитие на туризма в Община Банско за 2020г.
Кандидатстване за финансиране на мерки за превенции от COVID-19, със средства натрупани по чл.60 ал.2 т.1 и чл. 64 ал.1 от Закона за управление на отпадъците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Румен Гайтански се е предал доброволно, задържан е за 72 часа

Румен Гайтански, по прякор Вълка, е задържан за 72 часа, след като днес следобед се е предал доброволно, научи БНР. Той се разследва за присвояване на необезпечен кредит за 150 милиона лева заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и адвокат Иван Георгиев. По информация на БНР Софийската градска прокуратура..

публикувано на 16.08.24 в 16:41

Кметът Байкушев и синдикатите на Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд подписаха КТД

Кметът Методи Байкушев подписа Колективни трудови договори с представители на културните институти, с които се регламентират по-добри условия на труд и социални придобивки на служителите в Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд-Благоевград. Споразуменията се сключиха по време на среща в кабинета на кмета, на която присъстваха още зам.-кметът по..

публикувано на 16.08.24 в 14:47

Нов дигитален гид оживява историята в РИМ - Благоевград

РИМ - Благоевград и “Подай уше” канят всички жители и гости на Благоевград да чуят историите в музея. Инициативата предлага на посетителите възможност да се потопят в богатата история на региона по един съвсем нов начин. "Подай уше" е интерактивен аудио гид, достъпен на английски, а скоро и на български език. Чрез сканиране на QR кодове,..

публикувано на 16.08.24 в 14:10

Задържаха 18-годишен дрогиран шофьор без книжка

18-годишен младеж е задържан за управление на автомобил без книжка и след употреба на наркотични вещества, съобщиха от полицията в Перник.            Около час след полунощ на тел. 112 бил получен сигнал за лек автомобил, движещ се по автомагистрала „Струма“ от столицата посока Перник. Съобщавало се, че колата е минала на червен светофар в София и щяла..

публикувано на 16.08.24 в 12:20

Наградиха служители на ЮЗДП за своя принос за потушаването на пожарите

Шестима служители на ЮЗДП бяха наградени за своя принос за потушаването на пожарите. Иван Ризов, Кирил Иванов, Васил Пуров, Росен Ичов, Стойко Велянов и Илиян Богомилов бяха наградени от Калин Стоянов – министър на вътрешните работи, който им благодари за тяхната самоотверженост и усилията, положени в борбата с пламъците на територията на..

публикувано на 16.08.24 в 11:52

МОН иска повече пари за участие на студенти, докторанти и специализанти в практиките

Увеличаване на парите за участие на студентите, докторантите и специализантите в студентските практики иска Министерството на образованието. Предложението за промяна в наредбата е публикувано за обществено обсъждане до септември.  Образователното ведомство предлага заплащането да бъде и за онези, които участват в системата на дуалното обучение. До..

публикувано на 16.08.24 в 11:37

Енергийният министър: Няма решение за хранилище за ядрени отпадъци у нас

Няма решение за изграждане на хранилище за погребване на ядрени отпадъци при нас, както и избрани терени, заяви енергийният министър Владимир Малинов в рамките на изслушването си в парламента. Той уточни, че за изграждането на такова депо са правени само предварителни проучвания на подходящи терени. "Изводът от тези предварителни проучвания е, че..

публикувано на 16.08.24 в 11:31