Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Градоначалникът на Сандански е „кмет на годината“ в категория „средни общини“

| обновено на 30.10.20 в 20:33
Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов с награда „Кмет на годината“ - 2020.
Снимка: Радио Благоевград

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов спечели голямата награда „кмет на годината“ - 2020. Престижното отличие бе спечелено чрез най-много гласове, подадени за него в категория „средни общини“. 

Наградата бе връчена на официална церемония от вицепремиера и министър на туризма – Мариана Николова, която поздрави кмета за положените усилия в посока успешното развитие на община Сандански.

"Никой не е сам, когато съдбата на една община е в ръцете му", каза кметът пред кореспондента на БНР, минути след като получи наградата:

„Приемам го по-скоро като една оценка не  само за моята работа, а и за онези положителни неща, които се опитваме да сътворяваме, да градим, да надграждаме през тази нелека година. Бих казал, че тази награда е за жителите на Сандански, а не толкова за кмета“.

Кметът смята за свое най-голямо постижение връщането на доверието на хората в местната власт:

„Според мен, водещото трябва да бъде отношението към хората. Там съумявам, или поне се стремя да бъда наистина максимално земен, естествен и в близост до нашите съграждани“.

Традиционният национален конкурс „Кмет на годината“ се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg, като в оспорваната надпревара участваха градоначалниците на всички 265 общини в България. 

Връчването на наградите ще бъде излъчено тази вечер от 23:30 ч. по БНТ.


Вижте още

Медицински сестри в помощ на болницата в Сандански

Община Сандански пренасочва медицински сестри от детските заведения в града, които от днес стават част от екипа на МБАЛ „Югозападна болница“ и Спешна помощ в града.  Шест медицински сестри ще работят в отделенията на болницата и една в Спешна помощ, съобщи за Радио Благоевград кметът на Сандански Атанас Стоянов. “След неколкократни разговори..

публикувано на 03.12.20 в 13:53

Утре ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кюстендил

Утре в 18.00 часа ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кюстендил, съобщи кметът Петър Паунов. Това ще стане при спазването на всички мерки за сигурност и без присъствието на публика.  Запалването на светлините и символичната официална част ще бъдат излъчвани онлайн на страницата на Община Кюстендил в социалните мрежи. "През всички..

публикувано на 03.12.20 в 12:59

Нов кът за децата беше открит в Кюстендил

Нов кът за отдих и развлечение за децата беше открит в Кюстендил. Изграждането на детската площадка е по програма ПУДООС, а стойността ѝ е 10 хиляди лева. "Това кътче до детска градина "Еделвайс" отдавна се нуждаеше от благоустрояване, вече има и частен инвеститор, който предстои да облагороди и останалата част от терена, за да бъде достъпен..

публикувано на 03.12.20 в 12:56

Конкурс за коледна елха и коледна украса

Конкурс за коледна елха и коледна украса, обяви най-голямото пернишко кметство „Изток”, съобщи кметът Десислава Стоянова.  Надпреварата ще се проведе онлайн, като победителите ще бъдат определени чрез гласуване в интернет.  Изпратените за конкурса снимки ще бъдат качени на Фейсбук страницата на кметството, а класирането ще бъде обявено на 21 декември...

публикувано на 03.12.20 в 12:21

България подкрепя приемането на Берлинската декларация за цифрово общество

 Правителството одобри национална позиция, касаеща подписването на „Берлинска декларация за цифрово общество и цифрово управление, базирано на ценности“ (BerlinDeclarationonDigitalSocietyandValue-BasedDigitalGovernment) . Инициативата стартира през юли 2020 г., едновременно с Германското председателство на Съвета на ЕС, и цели да надгради..

публикувано на 03.12.20 в 12:17

1373 нарушения в област Перник са установени в рамките на акция „Зима“

1373 нарушения на територията на област Перник са установени в рамките на проведената акция „Зима“, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Органите на реда са проверили 2765 пътни превозни средства, сред тях и седем каруци. Издадени са 551 акта и 822 фиша. Спрени от движение са 9 пътни превозни средства. Глобени са 5 велосипедисти, 4-ма водачи на каруци..

публикувано на 03.12.20 в 11:01

Личните лекари не могат да издават направление за PCR тест, ако има потвърден положителен антигенен тест

Личните лекари не могат да издават направление за PCR тест, ако вече има потвърден положителен антигенен тест.  Това е изрично записано в анекса към Рамковия договор, който вече е публикуван в Държавен вестник. Това обясни д-р Дафина Тачова – председател на Регионалната колегия на БЛС-Благоевград.   „От НЗОК категорично са заявили, че това..

публикувано на 03.12.20 в 10:54