Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фондация "Да спасим пчелите" с акция край Добринище

В Деня на народните будители, 1-ви ноември, Фондация „Да спасим пчелите“ ще засади 1000 медоносни дръвчета край Добринище. В инициативата, която ще започне в 9 часа, могат да се включат всички, които подкрепят идеята, каза за Радио Благоевград Георги Пчелин, от Фондацията.

Дръвчетата, които ще бъдат засадени, са акации, предоставени от Ротаракт клуб-Кърджали и сребролистна и дребнолистна липа, предоставени от Държавното горско стопанство в Добринище.

„Това е първата подобна акция, която организираме, но няма да бъде последната“, каза Георги Пчелин.

Цялото интервю на Боряна Кърпачева с Георги Пчелин от Фондация „Да спасим пчелите“ можете да чуете в звуковия файл…



Вижте още

Деца летят на цветни балони над Благоевград

С намаляването на случаите на болни от коронавирус в страната и успокояването на пандемичната ситуация се засилват и културните прояви. Поредна радост в областния център на Пиринско днес и утре носи "Балон фиестата", организирана от Община Благоевград за най-малките жители и гости.  Още преди 19.00 часа днес в парк "Македония" беше пълно със..

обновено на 22.06.21 в 21:00

Бойка Асиова представи романа си „Роден на Великден”

Читалище „Никола Вапцаров-1866” и Община Благоевград организираха в Благоевград литературна среща с писателката Бойка Асиова. Тази вечер тя представи последния си роман „Роден на Великден” пред благоевградската публика. Този роман й донесе и голямата литературна награда „Христо Г.Данов”. Срещата във фоайето на Читалището беше вълнуваща, защото..

публикувано на 22.06.21 в 19:37

Пътна полиция с акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!"

В ход е традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Тя се провежда в периода между 15 юни – 31 август, а целта е опазване на живота и здравето на децата през ваканционния летен период. По този повод са планирани както превантивни дейности, така и засилване на полицейския контрол най-вече в летните курорти и..

публикувано на 22.06.21 в 18:31

Благоевградският зоопарк с нов облик

Освен новите, обемни светещи букви, които посрещат посетителите на входа, са обновени част от клетките на животните.  Заграждението на благородния елен е вече двойно по-голямо, ремонтирана е и стената при мечките. Изградено е ново карантинно изолаторно помещение за малки животни. При маймуните и всички хищници пък са поставени двойни..

публикувано на 22.06.21 в 13:52

Извънредно заседание на Общинския съвет в Дупница

На извънредно заседание се събира утре Общинският съвет в Дупница. Поводът е предложението за напускане на Областната водна асоциация.  Предвижда се оставане на местното ВиК като самостоятелно дружество и поемане на кредит от 1 милион лева. Вносителите предлагат повишаване цената на водата до 2 лева за кубик. Според тях увеличените..

публикувано на 22.06.21 в 13:18

Любовта към животните като превенция срещу наркотиците

„Любовта към Отечеството и любовта към животните като превенция срещу наркотиците и лошите навици“. Под това мото бе открита благотворителна изложба, организирана от Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград. Изложбата включва рисунки и снимки на осиновени животни, както и творби на ученици, които спечелиха призови места в конкурсите..

публикувано на 22.06.21 в 13:07

Най-възрастният жител на Гоце Делчев навърши 105 години

Най-възрастният жител на община Гоце Делчев – Димитър Перухов, навърши днес 105 години. Той е роден на 22 юни 1916 година, бил е активен участник във Втората световна война, а след това и единствения подвързвач в Гоце Делчев.  Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов посети столетника в неговия дом, за да го поздрави за неговия рожден ден. Освен..

публикувано на 22.06.21 в 12:45