Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

1000 медоносни дървета засадиха край Добринище

В Деня на народните будители „Държавно горско стопанство Добринище” беше домакин на доброволческа акция по залесяване, организирана съвместно с Фондация „Да спасим пчелите”. 

1000 фиданки от медоносни видове – сребролистна и дребнолистна липа и акация, произведени в горските разсадници на Югозападното държавно предприятие, бяха засадени в местността Русковица край града. 

Над 70 доброволци и всички служители от стопанството се включиха в акцията. Участваха и много деца, които с интерес изслушаха лекцията на инж. Георги Кушлев – старши лесничей в стопанството и един от десетките обучени горски педагози в ЮЗДП. Предстои ограждане на създадената култура с цел предпазване от домашни животни и отглеждането й с доброволния труд на горските служители. 


Вижте още

Ищар издаде кои са любимите ѝ български храни

Световноизвестната певица  Ищар  е подготвила за публиката богат репертоар с музикални изпълнения, песни от най-новия й албум, както и кавъри на популярни изпълнения на други световни звезди. На пресконференция преди началото на музикалното събитие South West Festival тя сподели и любопитни факти, свързани с дома си, в който има стая, наречена..

публикувано на 25.06.22 в 19:15

Общинският съвет не разреши изграждането на автосервиз в Яхиново

Общинският съвет в Дупница за трети път отказа преотреждане на терен за производствени нужди на инвеститори в село Яхиново. Искането е за изграждане на автосервиз и склад. Причина за отказа е недоволството на местните жители. Хората се съмняват, че ще се строи цех за претопяване на пластмаси, каквото беше първоначалното намерение. Според..

публикувано на 25.06.22 в 14:13

128 години от рождението на Димитър Пешев отбеляза Кюстендил

Цветя в знак на признателност към спасителя на българските евреи и почетен гражданин на Кюстендил Димитър Пешев бяха поднесени пред паметника му от кмета на община Кюстендил Петър Паунов, председателя на Общинския съвет – Кюстендил Иван Андонов, народни представители, политически партии и жители на Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Общината...

публикувано на 25.06.22 в 13:34

Промени в движението в Благоевград заради South West Festival

Движението за всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт ще бъде спряно в двете посоки по улица „Александър Стамболийски“, в участъка от кръстовището с булевард „Свети Димитър Солунски“ до кръговото кръстовище с улица „14 полк“, от 15:00 часа на 25 и 26 юни, като мерките ще са в сила до приключване на мероприятията. Определен е..

публикувано на 25.06.22 в 12:34

Асоциацията на българските села: Мними бежанци извършват кражби по домовете

От Асоциацията на българските села предупреждават, че в много области на България се разгръщат измами и кражби в домовете от лица, които се представят за емигранти от Украйна и Молдова. Престъпните схеми се разиграват под прикритието, че лицата търсят евтини хотели или къщи, в които никой не живее, за да могат да се настанят и да се спасят от войната...

публикувано на 25.06.22 в 12:28

Нарушено водоподаване на централни улици в Благоевград

До 17 часа днес ще бъде нарушено водоподаването в Благоевград на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ до кръговото кръстовище при III ОУ „Димитър Талев“, както и на улиците „Братя Миладинови“ и „Иван Михайлов”.  Възможно е да бъдат засегнати ДТ „Никола Вапцаров”, Американският университет и хотел „Ален мак“, информират от ВиК – Благоевград. Причината..

публикувано на 25.06.22 в 11:18

Ищар и Горан Брегович пристигат в Благоевград за South West Festival 2022

Започва новия музикалния фестивал - South West Festival 2022, който се провежда на 25 и 26 юни в парк „Македония“ в Благоевград.  Очаква се да пристигнат меломани от страната и чужбина. В днешния ден на сцената в 17:30 часа ще се качат Керана и космонавтите, Любо Киров и Мария Илиева, като хедлайнер ще бъде кралицата на международната..

обновено на 25.06.22 в 11:17