🎂 7 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

1000 медоносни дървета засадиха край Добринище

В Деня на народните будители „Държавно горско стопанство Добринище” беше домакин на доброволческа акция по залесяване, организирана съвместно с Фондация „Да спасим пчелите”. 

1000 фиданки от медоносни видове – сребролистна и дребнолистна липа и акация, произведени в горските разсадници на Югозападното държавно предприятие, бяха засадени в местността Русковица край града. 

Над 70 доброволци и всички служители от стопанството се включиха в акцията. Участваха и много деца, които с интерес изслушаха лекцията на инж. Георги Кушлев – старши лесничей в стопанството и един от десетките обучени горски педагози в ЮЗДП. Предстои ограждане на създадената култура с цел предпазване от домашни животни и отглеждането й с доброволния труд на горските служители. 


Вижте още

39.4% от българското население пуши

39.4% от българското население пуши - данните бяха изнесени на семинар, който се провежда в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Форумът е организиран от Регионалната здравна инспекция в Благоевград и е подкрепен от Катедра „Психология“ на висшето училище. Целта на семинара е училищни психолози, психотерапевти и студенти, специалност „Психология“, да..

публикувано на 04.12.23 в 17:30

АУБ с първи места в рейтинга на висшите учебни заведения в страната

Американският университет в България (АУБ) е отново на върха на класацията на Министерството на образованието и науката. АУБ запазва челните си позиции в петте професионалните направления, които се оценяват от Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България. Висшето училище се класира на първо място в „Администрация и управление“, което..

публикувано на 04.12.23 в 14:55

Кметът Байкушев: Мостът край Покровник ще бъде пуснат до края на декември

Мостът край Покровник ще бъде пуснат в най-реалистичния вариант до края на декември, съобщи на редовната си пресконференция кметът Методи Байкушев. Мостът вече има акт 15. Градоначалникът ще направи всичко възможно да бъде пуснат пробно и по-скоро, преди държавната приемателна комисия. Байкушев коментира и заплатите на общинските съветници,..

публикувано на 04.12.23 в 14:09

Избраха зам.-председатели на Общинския съвет в Перник

Ралица Андреева и Димитър Колев бяха избрани за зам.-председатели на ОбС в Перник на проведената днес сесия. Ралица Андреева е дългогодишен съветник. В предходните мандати тя бе представител на БСП, а в новия ОбС бе избрана от листата на местната коалиция „Движение за просперитет на Перник”. Заради несъгласие с националното ръководство на столетницата,..

публикувано на 04.12.23 в 13:47

Общинският съвет на Перник избра временен кмет на село Черна гора

Общинският съвет в Перник избра временно изпълняващ длъжността кмет в село Черна гора. Населеното място не успя да си избере кмет и до насрочването и провеждането на частични избори ще бъде управлявано от Даниел Петров. Времето, през което Черна гора остана без кмет, доведе до редица затруднения в административното обслужване на населението...

публикувано на 04.12.23 в 13:40

Затвориха движението по пътя Кюстендил – Радомир

Затворено е движението в двете посоки по пътя Кюстендил – Радомир през Конявската планина поради възникнало ПТП. Препоръчва се на пътуващите да изберат алтернативен маршрут. Пътният инцидент е между 2 товарни автомобила, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил. Единият от товарните автомобили е цистерна. Шофьорите да се движат с..

публикувано на 04.12.23 в 12:21

Община Перник обяви обществена поръчка за ремонт на две детски ясли

Община Перник е обявила обществена поръчка за ремонт на две детски ясли. Те са строени през втората половина на миналия век и се нуждаят от обновяване и ремонт. Капацитетът на построената през 1964 г. детска ясла "Мечо Пух" е за 80 деца, но заради остарялата и амортизирана сграда през последните години детското заведение не работи с пълния си..

публикувано на 04.12.23 в 11:28