Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По време на раздаването на пенсиите

Засилено ще е полицейското присъствие за спазване на мерките в Кюстендил

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Засилено ще е полицейското присъствие за спазване на противоепидемичните мерки, по време на раздаването на пенсиите в Кюстендил. Това съобщиха от полицията в града. 

От 9 ноември, когато ще започне изплащането на пенсиите, се очаква струпване на много хора пред пощенските клонове и банковите институции, казаха от полицията. От там призоваха за носене на предпазни маски и спазване на отстояние, за да се гарантира обществения ред и спазването на  противоепидемичните мерки.

За да се улесни придвижването на гражданите до траурните паркове утре, на Архангелова Задушница, пътни полицаи ще присъстват в близост до тези паркове в общината, ще регулират и ще подпомагат движението, казаха още от полицията.

Вижте още

Аварирал товарен автомобил край Дупница затруднява движението

Временна организация на движението е въведена по АМ „Струма“ – в района на Дупница в посока София. Аварирал товарен автомобил е причина за пътен инцидент.  Движението се осъществява в една лента и се регулира от пътни полицаи. Това съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

публикувано на 20.01.21 в 14:06

Дора Ангелова спечели конкурса за директор на Регионалната библиотека в Благоевград

Дора Ангелова спечели конкурса, обявен от Община Благоевград, за директор на Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. Досега тя беше временно изпълняващ тази длъжност. Дора Ангелова беше и единственият кандидат, явил се на конкурса.

публикувано на 20.01.21 в 13:39

Отпускат 400 хиляди лева за "Хераклея Синтика"

Правителството отпусна 400 хиляди лева на община Петрич за проучванията на Античния град „Хераклея Синтика“. Обектът е един от най-посещаваните в областта от туристи от над 60 държави.  Пътят до „Хераклея Синтика“ вече бе реновиран със средства, отпуснати също от Министерския съвет. 

публикувано на 20.01.21 в 13:05

Правителството отпусна почти 2 милиона и половина за образователната инфраструктура в област Благоевград

„Продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Което сме обещали на кметовете, независимо от коя партия са, сме го направили, така че да има условия всички деца да учат в по-добри условия“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което бяха отпуснати допълнителни 2 412 525..

публикувано на 20.01.21 в 13:02

6 акта на трима нарушители съставиха служители на „ДГС Петрич”

Шест акта на три лица, незаконно транспортиращи с каруци тополови дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет, съставиха само за ден служители на „Държавно горско стопанство Петрич”. Нарушението е установено във вторник при съвместна акция с представители на РУ Петрич. След подаден сигнал за придвижващи се каруци от с. Митиново към..

публикувано на 20.01.21 в 12:40

Досъдебно производство за неспазване на мерките е започнато в Радомир

Досъдебно производство за неспазване на противоепидемичните мерки е започнато от полицейски служители в Радомир, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Перник. Вчера органите на реда проверили адрес в Радомир, на който е трябвало да бъде карантиниран от РЗИ 38-годишен местен жител, във връзка със заразата от коронавирус.  Мъжът не бил открит на място...

публикувано на 20.01.21 в 12:00

Млади художници от Кюстендил ще подредят изложба в съдебната палата в града

Проектът "Майстора – писар в съда и неговите последователи" – в памет на големия художник Владимир Димитров – Майстора и в подкрепа на младите художници от кюстендилската школа по изобразително изкуство – се реализира в Кюстендил от Окръжния съд в града и местната школа по рисуване "Новите Майстори".       Проектът се прави във връзка със 139-та..

публикувано на 20.01.21 в 11:41