Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Томов с пресконференция заради Ковид комисията

Румен Томов
Снимка: БГНЕС

Кметът на община Благоевград Румен Томов ще даде днес брифинг за медиите. 

Поводът са взетите от създадената вчера към ОбС Ковид комисия решения. 

Те касаят пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, бензиностанции и банки, както и въвеждане на вечерен час за всички ученици до 12 клас. 

Във връзка със създалото се напрежение след тези предложения, кметът Томов свиква медиите. 

Брифингът ще се състои пред зала „22-ри септември“ в 13:30 ч.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Кюстендил представиха концепциите за интегрирани териториални инвестиции

Обществени обсъждания на концепции, преминали административно съответствие и съвместимост, в които участие има общината в Кюстендил, бяха представени днес. Общият брой на концепциите от област Кюстендил е 11, от които осем – с участието на общината. Идеята на тези публични обсъждания е да бъдат припознати като необходими за изпълнение, а след..

публикувано на 23.04.24 в 14:41

Първи случай на коклюш в Перник

Първи случай на коклюш е регистриран в Перник. С магарешка кашлица е диагностицирано 15-годишно момиче, което учи в София. Диагнозата е установена по лабораторен път. Заразеното дете е било имунизирано. То се лекува в домашни условия. „Детето е под карантина. Близките са уведомени и спазват режим. Уведомили сме класа и училището, софийската РЗИ, за да..

публикувано на 23.04.24 в 14:17

Е-обучение заради коклюш по преценка на директора на училището

Разрешаването на имунизация срещу коклюш при бебета, навършили месец и половина, ще бъде временна промяна в задължителния календар, докато трае епидемията от заболяването. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето По официални данни до вчера..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

Великденски концерт зарадва потребителите на „Зорница“ в Благоевград

Музикална програма изнесоха школите към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград по случай Великденските празници в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“. „Всяка година за великденските празници организираме поредица от чествания“, обясни за Радио Благоевград Гергана Петрова, ръководител екип на..

публикувано на 23.04.24 в 13:53

Йончева приема номинацията за евродепутат от ДПС - Благоевград

Елена Йончева обяви, че приема номинацията на ДПС - Благоевград за кандидат за евродепутат. Пред БТА тя посочва, че това е признание за всичко, което е постигнала в Европейския парламент за България.  Евродепутатът Илхан Кючук обясни номинацията на Йончева като инициатива, която често се случва в ДПС - да има номинации от гражданската квота. "Не съм..

публикувано на 23.04.24 в 13:37

Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, месец и половина след раждането на бебето, а не както е сега според Имунизационния календар тя се прилага след втория месец. Това е решено на среща между служебния премиер Димитър Главчев, министъра на здравеопазването Галя Кондева,..

публикувано на 23.04.24 в 11:41

Банско отново ще пулсира в ритъма на джаза

Банско джаз фестивал отново ще превърне Банско в столица на джаз музиката. 27-то издание на най-голямото музикално събитие в България ще бъде в продължение на осем фестивални дни, вечери и нощи от 3 до 10 август 2024 г. На пресконференция екипът на Банско джаз фестивал обяви програмата, в която е спазена създадената през последните години..

публикувано на 23.04.24 в 11:34