Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Зов за помощ за пострадалото от пожар петчленно семейство

 Тази нощ в квартал„Русовица“ на Белица, около 23.45 ч. от късо съединение на електрическата мрежа, пламва къщата на Магдалена Лефтерова в която от години живее младото семейство Иванка Велчова и Стефан Гроздин с двете си деца на 7 и 13 години. При развихрилия се пожар на скоро ремонтирана къщата, изгаря до основи с цялата покъщнина, както и плевнята разположена в близост до нея. Два екипи на пожарната в Разлог и един екип от „ Доброволно формирование“ към Община Белица, веднага са реагирали в потушаването на огъня.
Кметът на Община Белица Радослав Ревански отправя апел за събиране на строителни материали, работна ръка и парични средства за започване на незабавно строителство за осигуряване на покрив над главата на пострадалото семейство, преди да е паднал сняг.
Тази сутрин от общината е изпратена техника за разчистване на изгорелите сграда и плевня.
Читалището започва кампания за събиране на по-малки суми парични средства, дрехи за децата и инвентар в помощ на семейството. 

Вижте още

Майката, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, остава в ареста

Софийският апелативен съд реши Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, да остане в ареста, съобщиха за Радио Благоевград от пресцентъра на САС.  Според магистратите има достатъчно доказателства, че тя е извършила престъплението.  Деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Според съда..

публикувано на 26.11.20 в 11:17

Община Кюстендил предоставя дърва за огрев

От днес се предоставят дърва за огрев, добити при сечта на потенциално опасните дървета на територията на Кюстендил, до изчерпване на складираните количества, които са около 80 пространствени кубически метра.  Дървесината се намира на ул. “Дондуков“ №64 (зеленчуковата борса).  Цената е определена чрез Решение №244/27.08.2020г. на Общински съвет –..

публикувано на 26.11.20 в 11:01

Излезе от печат сборникът ,,Известия на Исторически музей – Разлог, т. I“

Преди броени дни излезе от печат сборникът ,,Известия на Исторически музей – Разлог, т. I“, издаден по проект на музея ни с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Община Разлог.  Първата отпечатана книга беше подарена на инж. Красимир Герчев – Кмет на Община Разлог.  Известието включва анализи и документи, свързани с минало на гр. Разлог..

публикувано на 26.11.20 в 10:53

ОбС в Кюстендил ще гласува увеличение на общинската администрация

Четиринайстото заседание на Общинския съвет – Кюстендил ще се проведе днес.  Налото му е насрочено за 14:00 ч. в Голямата залата на Читалище „Братство ” в Кюстендил. В дневния ред е планувано избирането на председател на ОбС, заради изтичане на мандата на сегашния, поради шестмесечния ротационен принцип. Съветниците ще приемат Правилник за..

публикувано на 26.11.20 в 10:32

Поредно замърсяване на река Струма в района на Перник

Нерегламентирани включвания на битови абонати в дъждовен колектор е довело до поредното замърсяване на река Струма в района на Перник. Нарушението е било установено при проверка на РИОСВ - София след сигнал на гражданин. Екоинспекторите установили, че от бетоновия колектор, който се намирал в района на градския парк изтичат води с бял цвят. В близост..

публикувано на 26.11.20 в 10:23

Мъгла затруднява движението по ПП Е-79

На места по пътищата в Благоевградска област видимостта е намалена заради мъгла. Това съобщи дежурният в Областно пътно управление – Благоевград. В отделни участъци пътните настилки са заскрежени.  Движението по главен път Е-79 Благоевград – Кресна от км 366 до км 378 трябва да се осъществява с повишено внимание поради ремонтни дейности на а..

публикувано на 26.11.20 в 09:56

Решават дали майката, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, да излезе от ареста

Софийският апелативен съд решава дали Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, да излезе от ареста. Заседанието започва в 10 часа, съобщиха от пресцентъра на САС.  Кристина Дунчева е обвинена за убийство на двете си деца в Сандански. На 21 ноември съдът в Благоевград и наложи най-тежката мярка за неотклонение..

публикувано на 26.11.20 в 09:33