Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психологът Силвия Димитрова: „Часовниковата кула“ e една осъществена мечта

Психологът Силвия Димитрова представи тази вечер в Благоевград първата си книга "Часовниковата кула". Творбата, която авторката нарича "почти роман" за нея всъщност е една сбъдната мечта. Книгата е структурирана така, че пресъздава промяната, която една жена постига вследствие на двугодишна терапия при психотерапевт. Психологът Силвия Димитрова пише книгата, за да покаже на хората, които не вярват, че има изход, че всъщност изход има стига да го потърсят. А изборът на заглавие на книгата не е случайно. Именно Часовниковата кула се вижда от кабинета й, в нея се вглежда, когато търси решение по различни казуси.


Силвия Димитрова работи с проблема насилие над жени и деца години наред, тя е основател и на първото сдружение в Дупница "Знание, успех, промяна", чрез което се предоставя психологическа и юридическа помощ на жертвите.

След представянето на книгата в Благоевград бе проведена и беседа, а темата на разговора бе поведението и развитието на децата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В Кюстендил въвеждат правила за карането на тротинетки

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска на главата. Децата на възраст от 14 до 16 години могат да управляват превозните средства само по велосипедната инфраструктура. Това се предлага  с промени в общинската наредба за организацията и безопасността на..

публикувано на 25.04.24 в 09:33

Избори по черешово време! Кои ще се борят за кюстендилските 4 мандата?

Изборите 2 в 1 ще са на 9 юни, когато в Кюстендилско ще е черешобера. И ако в Габрово ще имат фестивал на смеха, то в града на черешите ще мислят как първо да оберат доходоносния плод, но и ще упражнят правото си на глас, за да изберат четирима депутати, а и да гласуват и за евродепутати. Макар че няма полза от това, "кои точно ще са", казват местните...

публикувано на 25.04.24 в 09:26

Бюджетната комисия гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради наближаващата предизборна кампания. С предлаганите промени се забранява на пълно рекламата в..

публикувано на 25.04.24 в 09:24

Елена Йончева: Не съм правила компромиси нито в журналистиката, нито в политиката

"В последните години се борих много активно срещу целия модел в България, който не предоставяше медийна свобода, не предоставяше върховенство на закона. Водих много тежка битка с ГЕРБ. Тези промени, които тук инициирах, са част от тази битка. За да има някакви промени в България, трябват закони. Като не можем да ги направим в България, те трябва да дойдат..

публикувано на 25.04.24 в 09:22

При епидемия от коклюш – какви мерки предприема МЗ? Как да се пазят хората?

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време на ковид пандемията, настоя пред БТА главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му няма да има и толкова силен натиск върху здравната система. "Това, което виждаме досега, е, че не повече от 5-10% от болните от..

публикувано на 25.04.24 в 09:20

ЦИК регистрира кандидатите за депутати в Европарламента

От днес Централната избирателна комисия приема документи за регистрация на кандидатски листи за членове на Европейския парламент. Крайният срок е 7 май. От днес Централната избирателна комисия ще приема документи за регистрация на Инициативни комитети (ИК) за издигане на независими кандидати за участие в изборите за членове на Европейския парламент...

публикувано на 25.04.24 в 09:18

Облачно с валежи от дъжд

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно и с валежи. На отделни места, главно в планинските райони, ще са значителни по количество. Има условия и за градушки. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – от 10°-13° в западните райони до 20°-22° в източните.

публикувано на 25.04.24 в 05:25