Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Сатовча се готви за зимата

Във връзка с предстоящия есенно-зимен сезон, ръководството на община Сатовча извърши необходимите действия по подготовка за зимното поддържане на пътищата на територията на общината, включващи мероприятия по снегопочистване и опесъчаване на третокласните и общински пътища в общината. 
В изпълнение на заповедта кметовете по населени места носят отговорност за състоянието на пътищата, както и се задължават да дават информация за пътната обстановката на дежурния по Общински съвет за отбрана на. Цялостната организация, отговорност и контрол за изпълнение на заповедта са възложени на Илхан Карагьозов – директор на Дирекция при Общинската администрация. 

Предвидени са 11 снегорина в община Сатовча и 6 автомобила за опесъчаване, както и 3 багера за товарене на необходимите материали за поддръжката на пътищата. 18 души са ангажирани с дейности по опесъчаване на  пътните отсечки, а при необходимост ще бъдат наети допълнително машини и работна ръка. 

Създадена  е необходимата организация, за да се създадат нормални условия за работа и за придвижване на жителите и гостите на общината. Утвърден е и План за подготовка и дейности при зимни условия от ноември до март догодина. Приоритетно при снеговалеж ще бъдат почиствани пътищата до подстанции, трафопостове, учебни заведения, пречиствателни станции, предприятия, места за оказване на медицинска помощ. След това ще се  чистят от снега главните и оживените улици в населените места. 

На банкетите на всички стръмни участъци са поставени купчини с пясък. Собствениците на фирми, търговски обекти и жилищни сгради са длъжни да почистват тротоарите и пешеходните пътеки в района около тях.


Вижте още

Бойко Борисов инспектира най-критичните точки по поречието на река Места

Три дни след водното бедствие ситуацията в Благоевградска област се нормализира, а хора и институции са направили невъзможното, за да преодолеят последствията. Това заяви по време на посещението си в района премиерът Бойко Борисов.  Заедно със заместник- министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, премиерът инспектира най-..

публикувано на 16.01.21 в 18:15

„Миньор“ разгроми „Марек“ с 4:0!

   В първата за тази година футболна контрола в Югозапада на стадиона в село Микрево „Миньор“ /Перник/ разби „Марек“ с 4:0.първият гол вкара едно от новите попълнения-нападателят Мирослав Будинов в 32-та минута.Бившият полузащитник на „Пирин“ /Благоевград/ Иван Вълчанов удвои - 2:0 в 49-та минута. В 53-та минута  третото попадение  вкара Илиан..

публикувано на 16.01.21 в 17:46

Мъж е загинал при пожар в бобовдолското с. Паничарево

Мъж на 76 години е загинал днес при пожар в дома си в с. Паничарево, община Бобов дол. Огънят  е възникнал сутринта около 10.00 часа, а сигналът за пожара подали съседи на възрастния мъж, който живеел сам в центъра на селото.   Два екипа от огнеборци са гасили пожара, а в къщата е намерено и тялото на мъжа. Причина за пожара е късо съединение,..

публикувано на 16.01.21 в 17:29

Времен приют за хора без дом отварят в Перник

Останали без дом перничани ще бъдат подслонявани във временен приют, съобщиха от общинския пресцентър. Приютът е с капацитет до 10 души, като на настанените в него лица освен подслон се осигурява и топла храна от домашния социален патронаж. Община Перник се обърна за съдействие към перничани като ги призова да подават сигнали за мръзнещи в студа..

публикувано на 16.01.21 в 16:20

Намалиха броя на леглата за пациенти с Ковид в разложката болница

Съществено е намалял броят на пациентите с Ковид в болницата в Разлог, съобщи нейният управител д-р Божидар Велев. В момента там се лекуват около 20 пациенти, уточни д-р Велев. Поради тази причина броят на леглата за пациенти с коронавирус са намалели от 75 на 40. Лечебното заведение в Разолг остава в готовност да приема пациенти с..

публикувано на 16.01.21 в 14:36

Премиерът и образователният министър посетиха училището в Разлог

Премиерът Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Вълчев и евродепутатът Андрей Новаков посетиха Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог. Посрещнати бяха от директора на училището Татяна Динчева и кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.  Борисов и министърът на образованието се запознаха с..

публикувано на 16.01.21 в 11:39

Бойко Борисов: 2,4 милиарда лева вложихме в образователна инфраструктура и за двойното увеличение на учителските заплати в рамките на мандата

„Близо милиард вложихме в образователната инфраструктура и още 1,4 милиарда лева за двойното увеличение на учителските заплати в рамките на мандата“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог. Заедно с премиера бе и министърът на образованието и науката..

публикувано на 16.01.21 в 11:34