Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Клуб по шахмат създават в Огняново

Клуб по шахмат предстои да бъде сформиран към Работническия клуб „Спорт и здраве“ в Гоце Делчев. Клубът ще сформира дейността си в началото на следващата година в Огняново. До момента има записани в клуба 7 деца, съобщи за Радио Благоевград председателят - Иван Ижбехов.

„Деца от 7 до 18 години могат да се записват за участие в клуба по шахмат. В зависимост от възрастта им ще бъдат сформирани групи, като ще се прецени и нивото на всяко дете“, уточни Ижбехов.

Клубът разполага с лицензиран треньор в лицето на Красен Пингов.


Вижте още

Обучение по социално предприемачество се провежда в Благоевградска област

InnoScool – обучение по социално предприемачество се провежда в 11 средни училища в Благоевградска област. Ангажирани са 20 учители и над 350 ученици, съобщи за Радио Благоевград Елена Михова – експерт в Областния информационен център в Благоевград. „Целта е да бъдат проучени какви са ефектите от прилагането на обучителната система ILS в клас..

публикувано на 27.01.21 в 12:22

Почистени и обезопасени са пътищата в община Дупница

6 снегорина са работили от вчера по улиците в града и селата. Използвани са и 2 допълнителни трактора, съобщиха от снегопочистващата фирма. Проблемните участъци са третирани превантивно със сол.  Почистването на снега е продължило през цялата нощ, както и тази сутрин. В момента се извършва второ почистване в жк “Бистрица”. Пътищата до всички..

публикувано на 27.01.21 в 11:33

Акция по спасяване на 32-годишен мъж в Осоговската планина

Екипи на районната служба на ПБЗН са оказали са техническа помощ на Планинската спасителна служба в Кюстендил, по издирването на загубил се мъж в местността "Лева река" в Осоговската планина, съобщиха от полицията.      Загубилият се 32-годишен мъж е открит жив, с измръзвания, но е отказал специализирана помощ.      Мъжът е карал моторна шейна в..

публикувано на 27.01.21 в 11:23

Благоевградски ресторантьори на протест в столицата

Представители на ресторантьорския бизнес в Благоевград се включват в националния протест на собствениците и персонал на затворени заведения в страната. Протестът ще се проведе днес пред Министерския съвет, под мотото "Марш към свободата" и се организира от браншови организации. Освен отваряне от 1 февруари от бранша настояват и помощите за..

публикувано на 27.01.21 в 10:43

Проходими са пътищата в област Перник

Обработката на основните пътища в община Перник е продължила през цялата нощ при непрекъснат снеговалеж, съобщиха от общинския пресцентър. Приоритетно са чистени стръмните участъци, улиците, които водят към училища, както и тези, на които живеят хора на хемодиализа или преминава градски транспорт. Машините работят и по пътищата от четвъртокласната..

публикувано на 27.01.21 в 10:35

Няма откъснати населени места в Благоевградска област

Спокойна е обстановката в Благоевградска област, въпреки падналия обилен снеговалеж. Няма подадени сигнали за населени места без електричество, потвърди за Радио Благоевград областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. „Продължава почистването и обработването на пътищата от републиканската пътна мрежа със снегорини и препарати против..

публикувано на 27.01.21 в 09:58

Изложба "Майстора – писар в съда и неговите последователи" ще бъде открита на 29 януари

Изложба "Майстора – писар в съда и неговите последователи" ще бъде открита на 29 януари, от 13.00 часа, в Окръжния съд в Кюстендил, съобщиха от съда. Проектът е на съда и школата по рисуване "Новите Майстори", с ръководител Евгени Серафимов. Той се реализира в партньорство с Държавния архив в Кюстендил, във връзка със 139- та годишнина от рождението на..

публикувано на 27.01.21 в 09:48