Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 17 млн. лв. допълнителни средства за общините в Благоевградска област

Снимка: БГНЕС

С постановление на Министерския съвет са отпуснати близо 17 млн. лв. допълнителни средства за общините в Благоевградска област. Със средствата ще се реализират важни проекти за жителите на различни населени места от областта.

„Благодаря на премиера Борисов и на Министерския съвет, че и в това постановление са включени общини от Благоевградска област, които ще получат финансова подкрепа за реализирането на важни проекти. Това дава възможност за подобряване на средата и условията за живот в редица населени места”, коментира областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков. Той подчерта, че правителството на Бойко Борисов продължава своята политика допълнителни средства да достигат до всяко населено място, като така се решават местни инфраструктурни проблеми. 

6 900 000 лв. са осигурени за ремонт на уличната мрежа в община Банско. Средствата ще се изразходват за доизграждане на ул. „Глазне” в Банско, както и за реконструкция на улиците „Пирин” и „Тодор Каблешков”. В Добринище с отпуснатите средства ще се реконструират улиците „Александър Стамболийски” и „Паисий Хилендарски”. От общата сума 2 300 000 лв. ще се изразходват за ремонт на улици и в другите населени места на общината.

По бюджета на Община Гоце Делчев са преведени 600 000 лв. за закупуване на апаратура за Отделението по кардиология на МБАЛ „Иван Скендеров”.

Община Петрич ще получи 2 000 000 млн. лв. за реконструкция на уличната мрежа и прилежащата техническа инфраструктура за различни населени места от общината.

Община Разлог получава 1 480 000 лв. също за ремонти и реконструкция на улици в населени места от общината.

На община Сандански с днешното решение на Министерския съвет са отпуснати 4 000 000 лева. Със средствата ще се извърши реконструкция на общински път BLG1240 от пътен възел Сандански на автомагистрала „Струма” до кръстовище с гл. път Е-79 на входа на града.

2 000 000 лв. са осигурени за ремонт на уличната мрежа в община Симитли.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Седмица на пожарната безопасност започна в Перник

С изложба, посветена на пожаро-техническо въоръжение, свързано с историята и развитието на пожарното дело започна днес Седмицата на пожарната безопасност в област Перник. Експозицията е подредена в сградата на Районна служба „ПБЗН” в Перник. Поредица от събития, свързани с пожарната безопасност ще се проведат през настоящата седмица в региона. Сред тях..

публикувано на 09.09.24 в 12:17

В 72 секции ще гласуват в Дупница

72 ще бъдат изборните секции в община Дупница на предстоящите избори за Народно събрание, които ще се проведат на 27 октомври. Местата за гласуване са определени със заповед на кмета. 47 от тях са в Дупница, а останалите – в селата.  Най-много – 8 , са секциите в ОУ “Неофит Рилски”, където гласуват живеещите в жк “Бистрица” и в Гиздова махала.   По..

публикувано на 09.09.24 в 11:52

Язовирът над град Земен е под непрекъснато наблюдение

Под непрекъснато наблюдение е язовирът над град Земен. При обилни валежи и сериозен приток на вода изпускателната система няма да може да поеме голямото количество, каза Иван Иванов - старши специалист "Отбранително-мобилизационна подготовка" към Община Земен. Язовирът крие потенциална опасност. Стената му е компрометирана, а поречието му минава през..

публикувано на 09.09.24 в 11:32

Банско бе домакин на Балканска купа по биатлон

В продължение на три дни, от 6 до 8 септември, Банско бе домакин на Лятната Регионална Балканска купа по биатлон. Спортното събитие IBU Regional Balkan Biathlon Cup 2 получи допълнителна стойност за участниците в него, тъй като съвпада с честването на два значими празника – Деня на Съединението на България и местния Кулинарен и фолклорен празник..

публикувано на 09.09.24 в 10:36

Прокурорската колегия решава дали да предложи на ВСС процедура за избор на гл. прокурор

Прокурорската колегия решава дали да предложи на Пленума на Висшия съдебен съвет да започне нова процедура за избор на главен прокурор. Първата, открита след отстраняването на Иван Гешев -  беше  до произнасяне на Конституционния съд по промените в Закона за съдебната власт и промените в Конституцията. Ако процедурата започне отново, то на следващите..

публикувано на 09.09.24 в 09:56

Село Баня - домакин на фестивала „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“

Броени дни остават до фестивала „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“. Над 100 състава от цяла България вземат участие в седмото издание на „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“. Събитието се организира от Община Разлог, Кметство- село Баня и Народно читалище ‚Просвета-1908“, село Баня. От рано сутрин до късно вечер селото ще бъде огласено от..

публикувано на 09.09.24 в 09:49

Започна изплащането на пенсиите за септември

В пощенските станции започна изплащането на септемврийските пенсии. То ще приключи на 20-и септември, петък. Днес ще бъдат направени и банковите преводи. От НОИ допълват, че обезщетенията за безработица за август ще бъдат изплатени следващия понеделник - 16-и септември.

публикувано на 09.09.24 в 09:44