Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С венци и цветя Благоевград почете 173 години от рождението на Христо Ботев

Благоевград почете 173-та годишнина от рождението на Христо Ботев с полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на площад "Народни будители" пред Регионалния исторически музей. 

Ученици от 11-то Основно училище "Христо Ботев" прочетоха стихове от патрона на своето училище. Венци и цветя положиха кметът на Благоевград Румен Томов и негови заместници, заместник-областният управител Иван Стоянов, председателят на Общинския съвет – Благоевград Андон Тодоров, командира на Бригадно формирование – Благоевград полковник Митко Балтов, началника на Военно окръжие подполковник Петър Митев, представители на културни, образователни и други институции в града, представители на партии, граждани.

Един от най-великите български революционери и поети – Христо Ботев, е роден на 6 януари 1848 в Калофер. Ботев живее само 28 години, но остава в националната памет както с пламенното си революционно дело, така и творчеството си.

Галерия

Вижте още

Община Благоевград, бизнесът и БПГ „Ичко Бойчев“ си подадоха ръка за бъдещето развитие на обучението чрез работа

Обучението чрез работа или дуалната система на обучение се прилага от настоящата учебна година в Благоевградската професионална гимназия с две специалности – приоритетната за пазара на труда специалност „Машини и системи с ЦПУ“ и специалност „Електрообзавеждане на производството“. Паралелката с тази форма на обучение е първата такава в Община..

публикувано на 26.02.21 в 15:06

Единайсетокласници: Агресията в онлайн пространството се засилва

За агресията и различните форми на насилие сред подрастващите трябва да се говори не само в училище. Необходим е ежедневен, широк обществен диалог, с участие както на подрастващите, така и на представители на различни институции. Около това становище се обединиха единайсетокласници от НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград и лекторите от..

публикувано на 26.02.21 в 14:05

Награждават най-добрите студенти с приз "Студент на годината 2020"

Национално представителство на студентските съвети ще отличи на официална церемония най-успешните студенти на България в Х IV-тото издание на Националния приз „Студент на годината". Официалната церемония ще се състои на 1 март, понеделник, от 18:30 часа, в Софийския университет "Св.Климент Охридски". Националният приз "Студент на годината" се..

публикувано на 26.02.21 в 14:04

Видеостена в центъра на Банско ще предава ски събитията

Във връзка с предстоящите международни спортни събития – Световна купа по ски алпийски дисциплини и Световно младежко първенство по ски алпийски дисциплини, на централния площад в Банско ще бъде поставена видеостена, на която ще бъдат предавани двата старта на 27 и 28 февруари, както и стартовете на младежите в началото на месец март...

публикувано на 26.02.21 в 13:48

БНР със специален сайт за парламентарните избори

Българското национално радио предоставя на кандидатите за новия парламент 2000 минути и голям брой нови журналистически форми за популяризиране на идеите и програмите на формациите преди вота на 4 април. Това обяви генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков на среща с представители на политическите партии и коалиции.  В..

публикувано на 26.02.21 в 13:33

Перник вече е част от националната система за разделно събиране на опасни отпадъци

Община Перник вече е част от функциониращата от 2014г. национална система за разделно събиране и третиране на опасни отпадъци от домакинствата, съобщи общинският пресцентър. Предвижда се да се организират мобилни събирателни пунктове за приемане и последващо третиране на опасни отпадъци като фармацевтични продукти , мастила и замърсени опаковки,..

публикувано на 26.02.21 в 13:15

ОбС – Благоевград одобри заем от 5 млн. лева

ОбС – Благоевград одобри заем от 5 млн. лева Общинските съветници в Благоевград приеха дългосрочен дълг от 5 млн. лева за реконструкция на 9 улици в Благоевград. Кметът Румен Томов уточни, че вървят обществени поръчки в които участват само благоевградски фирми. Очаквайте подробности!

публикувано на 26.02.21 в 12:23