Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето учители в ЕГ в Благоевград ще се ваксинират

Около 70 % от учителите в ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, съобщи за Радио Благоевград директорът Тина Попова. 

Към момента се правят списъци на желаещите да бъдат ваксинирани, а притеснения от страна на учителите да се завърнат в класните стаи засега няма. 
„След като толкова голям процент учители желаят да бъдат ваксинирани, показва, че колегите нямат притеснения“, уточни директорът.

От 18 януари се обмисля поетапно връщане в училище на учениците от 5 до 12 клас. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ахмед Вранчев: Още депутати ще напуснат групата на ДПС

"Политиците трябва да бъдем лоялни единствено към нашите избиратели. Те са ни изпратили да решаваме техните проблеми. Не се чувствам предател. Не мисля, че съм предал Делян Пеевски. Просто съм се присъединил към призива на почетния председател Ахмед Доган. Политиката е колективна игра." Това каза в интервю за БНР Ахмед Вранчев, който напусна..

публикувано на 17.07.24 в 10:28

Югозападният университет обяви второто класиране

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви второто класиране на приетите студенти за учебната 2024/2025 г. Всички приети на второ класиране студенти следва да се запишат в срок от 18 до 23 юли 2024 г., като представят лична карта, диплома за завършено средно образование (оригинал и копие) и квитанция за платена семестриална такса. Документи..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

Депутатите изслушват премиера и 2-ма министри за ситуацията с пожарите

В дневния ред на парламента влиза темата за пожарите и действията на държавата за отстраняване на последиците и подпомагане на пострадалите. На въпроси на депутати ще отговарят служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на земеделието Калин Стоянов и Георги Тахов. Депутатите ще изберат и състав и ръководства на постоянните..

публикувано на 17.07.24 в 09:32

Кабинетът приема структурни промени в здравеопазването

Служебното правителство ще заседава днес. Очаква се да бъдат приети структурни промени в здравеопазването и да се даде съгласие социалното министерство да организира почивка в България на деца от Украйна и техни придружители в бази на дружеството "Профилактика, рехабилитация и отдих". Кабинетът ще възложи на "Български пощи" да извършва услуга от общ..

публикувано на 17.07.24 в 09:25

Православната църква почита света Марина

На 17 юли православната църква почита света Марина. На днешния ден празнуват Марина, Марин, Маринела и техните производни. Света Марина живяла през 3 век в древния град Антиохия, разположен в днешна Турция. Марина искала да приеме християнството чрез акта на Светото кръщение, но нямало свещеник, който да извърши тайнството. Тя е измъчвана и осъдена на..

публикувано на 17.07.24 в 09:05

Брезник с превантивни пожароопасни мерки

Заради горещините и с цел намаляване риска от възникване на пожари, кметът на Брезник Васил Узунов разпореди ежедневно след 10.00 ч. да се преустановяват машинното косене и почистването на треви и храсти, както и балирането на сено и слама в близост до горските масиви. Кметската заповед влиза в сила от днес. Тя е валидна до 31 юли включително и се..

публикувано на 17.07.24 в 08:59

Горещо време

Червен код за горещо време е обявен за 17 юли в цялата страна. За първи път от много време насам всички 28 области у нас са оцветени в червено – а термометрите в редица населени места се очаква да прехвърлят 40 градуса. Във вторник в няколко общини бяха достигнати регионални температурни рекорди, но днес  те отново може да бъдат подобрени. Днес..

публикувано на 17.07.24 в 07:02